2:5
(0:1, 1:1, 1:3)

Dukla zdolala Prostějov i počtvrté v sezoně, na jestřábím ledě vstřelila pět gólů

11.01.2017

Třikrát v letošní sezoně dokázala Dukla skolit Prostějov a nejinak tomu bylo i ve 40. kole WSM Ligy na ledě Jestřábů. Jihlava se ujala vedení na konci úvodního dějství po trefě Aleše Jergla a ve druhé třetině navýšil náskok hostí Michal Důras. Ačkoliv domácí stačili před druhou přestávkou snížit, na začátku třetí části hry se prosadil opět Aleš Jergl. Ještě jednou se dokázali Prostějovští dostat na rozdíl jednoho gólu, ovšem veškeré jejich naděje na zvrat bleskově uťal nejlepší jihlavský střelec - obránce Jiří Říha a na konečných 5:2 pro Duklu uzavřel Filip Seman. Z posledních třinácti zápasů vyhrála Jihlava hned dvanáctkrát, proto neváhejte a přijďte v sobotu 14. ledna od 18 hodin na Horácký zimní stadion na televizní šlágr kola Dukla - Motor!
11.01.2017 18:00, WSM Liga - 40. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Kantor – Grebenjuk, Holík, Kvapil, Protivný, Štindl, Zadražil – Augustin, Hozák, Indra – Krejčík, Luňák, Matuš – Novák, Rudovský, Šlahař – Švec, Venkrbec, Zabloudil – Žálčík
2

HC Dukla Jihlava

Škarek - Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Dundáček, Dobrovolný - Jergl, Skořepa, Důras - Anděl, Seman, Březina - Diviš, Zeman, Čachotský - Szathmáry, Stoklasa, Jícha
5
Branky a nahrávky: 35. Novák (Rudovský, Švec), 44. Rudovský (Novák, Krejčík) – 17. Jergl (Kajínek, Důras), 26. Důras (Jergl), 42. Jergl (Kajínek), 48. Říha (Čachotský, Zeman). 56. Seman (Kajínek). Rozhodčí: Trombík – Barteček, Ganger. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 897. Střely na branku: 34:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

Průběh utkání

Úvodní bully čtvrtého vzájemného zápasu získali hosté, kteří se ihned pustili do útoku. První gólovku ale měli na holi Jestřábi. Jakub Škarek však dostal bez menších problémů kotouč pod kontrolu. A další příležitost domácích přišla v páté minutě, kdy byl na trestnou lavici za sekání vyloučený Richard Diviš. Při přesilové hře Hanáků ale nešlo vůbec poznat, že by Dukle scházel jeden hráč. Následně si power play zahráli také hráči Jihlavy. V polovině jihlavské přesilovky zůstal na ledě ležet Adam Zeman, jenž dostal zblízka kotoučem do obličeje. Po vyčištění ledové plochy pokračovala Dukla ve svém tlaku. Gól z něj nakonec nevytěžila. Další přesilovou hru ale už Jihlava využít dokázala. V sedmnácté minutě otevřel skóre zápasu Aleš Jergl. Jestřábi mohli ještě na konci první třetiny srovnat, neboť byl na trestnou lavici vykázán Lukáš Anděl. Ale ani tuto výhodu Hanáci v branku neproměnili.

Do prostředního dějství vlítli Jestřábi jako uragán. Hned v úvodu se do velké šance dostal Lukáš Luňák, jenž dostal přihrávku přímo před Škarkovu svatyni. Jeho rána nakonec těsně minula horní tyč jihlavské branky. O chvíli později se již po třetí v dnešním utkání dopustili faulu hostující hráči. Nicméně i tentokrát vyšli z oslabení bez újmy. Na druhý gól utkání se na prostějovském zimním stadionu čekalo do šestadvacáté minuty, kdy poslal hosty do dvoubrankového vedení Michal Důras. Poté, co se prostějovská letka vzpamatovala z druhého inkasovaného gólu, se přítomným divákům naskytla pohledná hra nahoru dolů s šancemi na obou stranách. V šestatřicáté minutě se mohla také poprvé zaradovat střídačka domácího týmu. O snížení na 1:2 se při přesilové hře postaral nejproduktivnější hráč Jestřábů Martin Novák.

Vstup do třetí části ale Hanákům vůbec nevyšel. Třetí branku hostí vsítil už po dvou minutách hry Aleš Jergl, který tak využil signalizované výhody. Po jeho brance následovala menší strkanice Venkrbce a Bilčíka. Oba hráči si od rozhodčích vykoledovali dvě minuty. K Bilčíkovi si však po chvíli přisedl Dundáček a Jestřábi tentokrát trestali. Ve čtyřiačtyřicáté minutě snížil na jednobrankový rozdíl Jan Rudovský. Radost domácích ale netrvala dlouho, neboť Dukla opět poodskočila na rozdíl dvou branek. Čtvrtý gól Jihlavy zařídil v osmačtyřicáté minutě Jiří Říha, který překonal Kantora až napodruhé. Další příležitost na navýšení nabídl hostům Jan Rudovský, jenž zbytečně dohrál Lukáše Anděla. Hanákům se ale nakonec podařilo ubránit. Chvíli na to, co se prostějovský hříšník dostal zpátky do hry, se faulu na druhé straně dopustil Tomáš Kaláb. Jenže Rudovský po pár vteřinách na ledě opět fauloval. Při hře čtyři na čtyři dokázali hosté vsítit již pátou branku. O tu se v sedmapadesáté minutě postaral Filip Seman. Jihlava tak vyšla vítězně i ze čtvrtého vzájemného zápasu. Tentokrát porazila svého soupeře poměrem 2:5.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme samozřejmě spokojení, že si body vezeme domů. Zápas byl takový "umrzlý," stejně jako počasí venku; chlad je na výkonech znát. Ale cílevědomou prací po celý zápas jsme si vítězství zasloužili. Měli jsme chvilkové výpadky, kdy se soupeř dostal do našeho obranného pásma a byl nepříjemný. Proměnil přesilovou hru, kdy jsme hráli ve třech, a to Prostějov trošku nastartovalo. Důsledná práce dozadu a proměnění příležitostí, které jsme si vytvořili, nás dotáhlo ke třem bodům.

David Kočí (LHK Jestřábi Prostějov): Vstup do utkání jsme měli výborný. Deset minut jsme hráli dobře, ale pak jsme začali zmatkovat, což nás potopilo. Nemáme sebevědomí a když děláme chyby, tak celý tým začne panikařit a projeví se to na naší hře. Rozhodly individuální chyby některých hráčů, kterým jsme před zápasem říkali, jak mají hrát. Neplnili to a o tom to je. Každý hráč se musí soustředit na sebe a na svoje úkoly na ledě, ne se snažit zachraňovat druhé.