2:4
(1:1, 0:1, 1:2)

Dukla i s omlazenou sestavou veze tři body z Přerova

13.02.2017 / Daniel Doležal

Poslední kolo základní části zaválo Duklu do Přerova. Jihlavané poprvé nasadili do zápasu juniory Aleše Heinricha a Richarda Peschouta a utkání tak mohli odehrát na čtyři kompletní útoky. Lépe začali zápas domácí, když využili přesilovou hru. Stejnou nabídkou nepohrdli hosté na sklonku první části, když se trefil Filip Seman. Na jeho gól přihrával Jiří Řiha, jenž tak překonal rok starý rekord WSM Ligy v počtu bodů nasbíraných obráncem. Svěřenci Petra Vlka poté přidali další dvě branky, Josef Skořepa nejprve ve druhé třetině překvapil gólmana střelou na lapačku a ve třetím dějství zvyšoval již za 3:1 David Březina. Což se nakonec ukázalo jako branka vítězná, protože Zubři ještě dokázali snížit, ale v závěru trefil prázdnou klec Tomáš Jiránek. Na Duklu tak čeká soupeř z předkola, jenž vzejde z trojice Prostějov, Benátky nebo Frýdek-Místek.
13.02.2017 18:00, WSM Liga - 52. kolo

HC ZUBR Přerov

Klimeš – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Pala, Zbořil, Vágner, Zahradníček – Tadeáš Král, Sýkora, Sikora – Goiš, Pšurný, Š. Kratochvíl – Petelin, Dvořák, M. Kratochvíl – Běhal, P. Kratochvíl, Ižacký
2

HC Dukla Jihlava

Škarek – Říha, Půža, Kaláb, Dundáček, Bilčík, Váňa, Vála – Jiránek, Skořepa, Diviš – Danišovský, Seman, Protasenja – Březina, Hubáček, Jergl – Anděl, Heinrich, Peschout
4
Branky a nahrávky: 3. Š. Kratochvíl (Chmelíř, Pšurný), 47. Petelin (Ižacký, Zbořil) – 20. Seman (Hubáček, Říha), 28. Skořepa (Jiránek, Diviš), 45. Březina (Hubáček), 60. Jiránek (Jergl). Rozhodčí: Trombík, Fiala – Čížek, Špringl ml. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1737. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

V posledním utkání základní části Zubři uvítali Duklu sprškou střel. Jihlava se provinila hrou v šesti a domácí si tak měli přesilovou hru. Šimon Kratochvíl předvedl důraz na brankovišti po střele Chmelíře a dopravil kotouč do brány mezi Škarkovy betony. Přerov prvních deset minut Duklu dobrým forčekingem do ničeho nepouštěl. Klimeš se poprvé musel natáhnout až při střele Skořepy.

Taktika Hanáků se neměnila a svého soupeře dál svírali. Kolem jihlavské kasy bylo hodně rušno. V závěru třetiny vystrčili růžky i Horáci a sehrávali přesilovku. Ta byla v samém závěru znásobena, Zubři ji však ubránili. Jihlava se nakonec ale gólu dočkala. Dvě a půl vteřiny před koncem sehrála proti čtyřem hostům pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál Filip Seman. Klimeš neměl při přesunu nejmenší šanci.

Hra se od druhé třetiny více vyrovnala. Zubři si vysloužili druhou přesilovou hru, ta už se ale naopak nevyvedla. Do vedení se namísto toho z ničeho nic dostali hosté. Jiránek vyslal Josefa Skořepu a ten střelou přes obránce propálil Klimeše. Sýkora si nepřišel na Škarka a chaos byl rázem na druhé straně. Hradba těl však Jihlavě nepovolila odskočit.

Horáci byli s polovinou třetiny na koni, když domácí kupili jednu chybu za druhou. Klimeš se zaskvěl proti Váňovi, fotbalově pak vyjel proti Protasenjovi. Jihlavští hráči byli tvořivější a zastávali roli lepšího celku. Přerov přežil oslabení i Andělův únik a po prostředním dějství ztrácel 1:2.

Na začátek třetího dějství dostal početní převahu Přerov, ale v ní pláchl Jiránek a nastřelil Klimešovu tyč. Pšurný pak těsně minul klec v brejku, naopak se ve 45. minutě po chybě domácích nemýlil David Březina, když podobně jako Skořepa skóroval střelou přes obránce. Zakrátko však bylo sníženo. Ižacký odvedl dobrou práci. Dravě přenesl puk do útoku, střelou za bránu nahrál Lukovi Petelinovi, ten neváhal a na jeho rychlou střelu nestihl Škarek zareagovat.

Pět a půl minuty před koncem Zubři museli bránit oslabení, což se povedlo, aby poté mohli dotahovat jednobrankové manko. Závěrečné snahy v šesti hráčích však své ovoce nepřinesly, když šance Hanáků na bodový zisk přetnul trefou do prázdné Tomáš Jiránek.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov): Sestava byla slepená a bohužel jsme se dostali do stejných problémů, jako v předchozích zápasech. V první třetině jsme hráli velice dobře, vyvinuli jsme tlak, ale místo třech gólů jsme dali jeden a dvě vteřiny před koncem třetiny zbytečně inkasujeme. Pak už se zápas vyvíjel jiným směrem. Máme zkrátka problém se prosadit v koncovce. Jsou okamžiky, ve kterých ještě přihrávkou zbytečně někoho hledáme. Pokud budeme pokračovat v tomto stylu, tak těžko budeme vyhrávat. Sice jsme se v závěru ještě dostali gólem do hry, ale koncovka je špatná. Nad soupeřem v předkole jsme vůbec nepřemýšleli. Chtěli jsme dnešní zápas vyhrát kvůli lidem, kteří na hokej chodí v hojném počtu a vítězství by si zasloužili. Bohužel se nám to nepodařilo.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Jeli jsme do Přerova s cílem prodloužit naši úspěšnou sérii, což se nám podařilo, takže jsme rádi. Utkání mělo dobrou úroveň, domácí dali gól v přesilovce a my jsme pak kontrovali stejným způsobem. Myslím si, že od druhé třetiny jsme pak byli hladovější po úspěchu.