3:5
(1:3, 0:1, 2:1)

Černé sukno zavlálo nad Horáckým zimním stadionem

31.10.2004 / Doudy, RTD

Další tým se ze své výsledkové mizérie vyléčil při vzájemném souboji s jihlavskou Duklou. Tu zaskočily dva rychlé góly v půli první dvacetiminutovky, na něž sice dokázala odpovědět zásluhou přesilovkové vychytralosti kapitána Oldřicha Bakuse, jenže vzápětí inkasovala třetí ránu z hole vítkovických a Hronek přepustil místo v brankovišti Suchanovi. Ten kapituloval dvakrát a na konci utkání, které se neslo v útočném duchu, vyvolaném nedůsledností obou obran, se radovali hosté z Vítkovic po výhře nad domácí Duklou v poměru 3:5.
31.10.2004 17:30, Extraliga - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Hronek (14. Suchan) - Ficenc, Buzek, Devečka, Malena, Punčochář, Dobrovolný, Zajac, Kuchyňa - Vostřák, Bakus, Rytnauer - Mareš, Padělek A., Čachotský - Kaděra, Vala, Altrichter - Šmarda, Hlouch, Havel
3

HC Vítkovice Ridera

Prusek (24. Pinc) - Černošek, Philipp, Seman, Malík, Kumstát, Cebák, Rimmel - Padělek I., Burger, Moravec - Vůjtek, Šimíček, Krayzel - Irgl, Turek, Hubáček - Krenželok, Štefanka, Tomášek
5
Branky: 14. Bakus (Hlouch), 46. Čachotský (Mareš, Padělek A.), 54. Padělek A. (Čachotský, Mareš) - 10. Štefanka, 11. Moravec (Padělek I., Burger), 14. Vůjtek (Šimíček), 31. Turek (Burger, Philipp), 50. Moravec (Burger). Rozhodčí: Šindler - Český, Kostka. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3120. střely na branku: 38:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

V první třetině viděli diváci na Horáckém zimním stadionu hned čtyři branky. Ve všech případech se prosadili hráči Vítkovic, přesto na ukazateli skóre po dvaceti minutách svítil údaj 1:3.
Na začátku desáté minuty chyboval jihlavský obránce Buzek, který nikým neatakován ztratil u mantinelu kotouč. K němu se dostal Juraj Štefanka a svou bleskovou akci zakončil přesnou střelou golfem, 0:1. Po šedesáti třech sekundách se skóre měnilo podruhé. Další minelu v obranném pásmu Dukly potrestal David Moravec, 0:2. Hned vzápětí sice mohl snížit Rytnauer, ale Prusek jeho pokus zlikvidoval. Na první úspěšný zásah si tak museli domácí počkat až do čtrnácté minuty. Během přesilové hry, při vyloučení Hubáčka, poslal z nulového úhlu střílenou přihrávku na vítkovickou branku jihlavský Oldřich Bakus a puk za Pruskova záda srazil nešťastník Daniel Seman, 1:2. Do kabin však nakonec přeci jen hosté odcházeli s dvoubrankovým vedením. Půl minuty po kontaktním gólu totiž na druhé straně propálil Hronka Vladimír Vůjtek, 1:3. V brankovišti domácích došlo po třetím inkasovaném gólu ke střídání, do hry se na místo Hronka dostal Suchan.

V úvodu druhé třetiny domácí obránce Kuchyňa po svém nejistém zásahu zpracoval puk pro dotírajícího útočníka soupeře, Ivan Padělek však své sólo nevyužil. Ve dvacáté čtvrté minutě došlo na střídání brankářů i na straně Vítkovic, když zdravotně indisponovaného Pruska nahradil Pinc. O minutu později se ve druhé velké šanci zápasu objevil Rytnauer, ležícího gólmana hostů však překonat nedokázal. Další branky se tak fanoušci dočkali až v polovině utkání. A k jejich nelibosti padla do jihlavské sítě. Přesilovou hru využil Filip Turek,1:4.

V závěrečné části se domácí dvakrát dostali ke snížení náskoku soupeře. Ve čtyřicáté šesté minutě dorazil střelu Mareše za Pincova záda Tomáš Čachotský, 2:4. Jenže hosté dokázali znovu odskočit na tři branky. To se deset minut před koncem podruhé v utkání prosadil David Moravec, 2:5. Už pouze malou korekci výsledku v padesáté čtvrté minutě provedl Aleš Padělek, který uzavřel účet zápasu na konečných 3:5.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Bylo to pro nás velice těžké utkání, protože jsme předtím devět zápasů nevyhráli. Jeli jsme do Jihlavy s jasným cílem zvítězit, ale nebylo to vůbec jednoduché. Naštěstí se nám podařilo dát dva rychlé góly, pak přidat třetí a uklidnili jsme se. Další těžký moment nastal, když odstoupil Martin Prusek kvůli nemoci, ale zvládli jsme to také díky využité přesilovce, v níž jsme vstřelili čtvrtý gól."

Petr Vlk (Jihlava): "Prvních deset minut zápasu bylo z naší strany dobrých, ale potom nás skolily tři rychlé góly. To s námi zacvičilo. Pak už to bylo vyrovnané, chvíli jsme hráli velmi dobře, chvílemi jsme dělali chyby, podobně jako soupeř. Ale v závěru kluci dřeli, a přestože se jim nedařilo vstřelit gól, patří jim poděkování za snahu. Nedá se jim toho moc vytknout."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie