7:1
(1:0, 4:1, 2:0)

Stále stejný scénář

02.11.2004 / Eva Streichsbierová

Extraligová Jihlava venku opět neuspěla. Desátou letošní porážku utrpěla na ledě mistrovského Zlína. Po celý zápas byla Dukla na jihu Moravy horším týmem a favoritovi zde nakonec zaslouženě podlehla 1:7. Jediným jihlavským hokejistou, který dokázal překonat zlínského gólmana Altrichtera, byl v polovině utkání útočník Aleš Padělek
02.11.2004 17:00, Extraliga - 20. kolo

Berani Zlín

Altrichter M. - Zubíček, Blaťák, Tesařík, Hamrlík R., Nosek, Galvas, od 41. navíc Kudělka, Vosátko - Balaštík, Leška, Erat M. - Barinka, Čajánek, Jenáček - Okál, Kristek, Záhorovský - Mokrejš, Martin Čech, Ambruz
7

HC Dukla Jihlava

Suchan (od 42. do 42. Hronek) - Ficenc, Buzek, Devečka, Malena, Punčochář, Dobrovolný, Zajac, Kuchyňa - Vostřák, Bakus, Mareš - Hlouch, Padělek A., Čachotský - Dolana, Vala, Altrichter P. - Šmarda, Havel, Rytnauer
1
Branky: 2. Barinka (Čajánek), 25. Tesařík (Leška, Erat), 26. Záhorovský (Galvas, Okál), 27. Erat (Balaštík), 37. Balaštík (Erat), 42. Okál (Kristek, Záhorovský), 58. Barinka (Čajánek, Hamrlík R.) - 28. Padělek (Hlouch). Rozhodčí: Husička - Hlavatý, Machálek. Vyloučení: 2:8, navíc Zajac (Jihlava) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4812. střely na branku: 57:18. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1.

Průběh utkání

Dukla se do Zlína vypravila bez zraněného Romana Kaděry, kterého v sestavě nahradil teprve devatenáctiletý junior Tomáš Dolana.
Jihlavští hokejisté začali tradičně špatně. Hned v úvodních vteřinách se nechali zatlačit do vlastního obraného pásma a v čase 1:54 prohrávali 0:1. Zlínský Petr Čajánek našel nepokrytého spoluhráče Petera Barinku a ten donutil Jaroslava Suchana poprvé kapitulovat. Ve zbytku třetiny už se pak na skóre nic neměnilo a to i přesto, že Dukla odehrála celkem osm minut v početním oslabení. „Za hru ve čtyřech musím hosty pochválit, bránili skvěle, ani jednou se nám nepodařilo v přesilovce skórovat,“ vysekl jihlavskému týmu poklonu domácí kouč Jaroslav Stuchlík. To ale byla po hříchu jediná věc, za kterou si Dukla v úterý zasloužila uznání. V ostatních bodech naprosto selhala.

Na rozmnožení jednogólového náskoku potřeboval Zlín 98 vteřin. V rozmezí 25 až 27. minuty se nejprve trefil Radim Tesařík, k němu se vzápětí přidal Martin Záhorovský a čtvrtou ránu do vazu zasadil hostům Martin Erat. Všechny tři slepené góly přitom padly díky nedostatečně pokrytému prostoru před jihlavskou brankou. Ledovou sprchu se Dukla pokusila zastavit oddechovým časem a na chvilku jí její plán vyšel. Po spolupráci trojice Tomáš Čachotský, Roman Hlouch, Aleš Padělek, se posledně jmenovaný zasloužil o snížení na 4:1. Ještě do přestávky ale vrátil čtyřgólové vedení na stranu svého týmu Jaroslav Balaštík. Martin Erat ujel jihlavské obraně a vystřelil po ledě mezi nohy hostujícího brankáře. Ten sice jeho pokus zmařil, jenomže si při zákroku nevšiml, že mu puk zůstal ležet vedle betonu a dojíždějící Balaštík už pak měl velmi snadnou práci, 5:1.

Dohrát zápas se ctí, tak zněl jihlavský úkol před závěrečným dějstvím. Bohužel však zůstal nesplněn. Minutu a půl po zahájení třetí třetiny potřeboval Jaroslav Suchan rychlou úpravu helmy, hlavní sudí ale prodlevu nepovolil a vykázal hostujícího gólmana na střídačku. Do branky tak putoval „studený“ Lukáš Hronek. „Jarda jenom potřeboval utáhnout řemínek. Spravil by to kousek izolepy, ale sudí byl nekompromisní a nepovolil opravu na ledě. Proto musel nastoupit Lukáš, který vzápětí dostal gól,“ vracel se k situaci ze 42. minuty kouč Dukly Petr Vlk. Druhý jihlavský brankář pobyl na ledě přesně 26 vteřin, když ho překonal svým dvoustým extraligovým gólem v kariéře Miroslav Okál. Konečná podoba výsledku se pak zrodila necelé tři minuty před koncem zápasu. Stejně jako první slovo, si vzal i to poslední Petr Barinka.
Dukla tedy prohrála na ledě úřadujícího mistra vysoko 1:7 a po dvaceti odehraných kolech zůstává nejhorším týmem letošní extraligy.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): "Zápas se mi těžko hodnotí. Zlín potvrdil roli favorita a předčil nás ve všech činnostech. A tomu také odpovídá konečný výsledek. Suchanovi ve třetí třetině povolil řemínek na masce a přijel k naší střídačce. Mysleli jsme si, že se to rychle opraví, ale rozhodčí nařídil, aby šel střídat."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Narozdíl od pátečního utkání se Vsetínem jsme tentokrát dokázali pojistit vedení o dvě branky, potom se hráči uklidnili a přidali jsme další góly. Tentokrát jsme se neprosadili při přesilovkách, protože Jihlava hrála ve čtyřech velice dobře. Byli jsme favoritem a svou roli zvládli. Jsem spokojený, že jsme získali takzvané povinné vítězství."