1:6
(0:2, 0:0, 1:4)

Pardubice přejely Jihlavu

05.11.2004 / Mesk, Wally

Úvod utkání vyzněl lépe pro hosty, do vedení je poslal Koukal a krátce po něm jej navýšil Mikeska. I nadále byly Pardubice aktivnější a po celou dobu utkání měly zápas pevně ve svých rukou. Na začátku třetí třetiny vnesl drama do utkání svým gólem Oldřich Bakus. Hosté však krátce na to kontrovali dvěma góly a o vítězi duelu bylo jasno. Zápas nakonec skončil zaslouženou výhrou Pardubic 6:1.
05.11.2004 17:30, Extraliga - 21. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ficenc, Buzek, Punčochář, Dobrovolný, Malena, Kuchyňa - Vostřák, Bakus, Mareš - Hlouch, Padělek, Čachotský - Rytnauer, Vala, Altrichter - Šmarda
1

HC Dynamo Pardubice

Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Pácal, Vyhlídal, Mudroch - Hemský, Blažek, Tvrdík - Hejduk, Mikeska, Bulis - Sýkora, Divíšek, Rolínek - Průcha, Koukal, Pištek
6
Branky: 45. Bakus (Šmarda, Vostřák) - 3. Koukal (Průcha, Pištek), 7. Mikeska (Bulis, Snopek), 46. Bulis (Mikeska, Pácal), 46. Sýkora, 49. Mudroch (Průcha, Koukal), 59. Divíšek (Snopek). Rozhodčí: Trombík - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4176. střely na branku: 31:47. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

Průběh utkání

Před slušně zaplněným Horáckým zimním stadionem měla Dukla opět možnost usmířit si své příznivce po vysokých prohrách. Hned ve třetí minutě se zjevil před Lašákem osamocený Vala, jenže svůj blafák nezakončil. Poté se opět potvrdilo staré hokejové pravidlo nedáš, dostaneš. Pardubicky mladík Koukal vyjel před branku a když se Suchan zasekl o tyčku, pohodlně zakončil do odkryté branky, 0:1. Po obdržené brance ztratili domácí aktivitu a perníkáři zle dotírali na Suchana. Ve velmi dobré pozici se ocitl Hejduk, ale střelou z otočky jen rozezněl tyčku Suchanovi branky. I jihlavští se sice snažili dobýt soupeřovu branku, ale marně. Vítr z plachet jim opět ubral Mikeska, když zkušeně proměnil Bulisovu přihrávku, 0:2. Domácí si zřejmě nepřáli další debakl, a tak začali lépe bránit a v první třetině už hostům další radost nedopřáli.

I do prostřední části nastoupili hráči Dukly s lépe organizovanou obranou a protože Pardubice ubrali na snaze, příliš pohledný hokej k vidění nebyl. Za zmínku ale stojí akce Divíška, který přihrávkou z prostoru za brankou krásně našel Petra Sýkoru, ale Suchan byl tentokrát pozorný. Vzrušení do ochozů přinesla ještě tvrdá srážka Suchana s útočníkem Pardubic, po které zůstal, ještě před pár měsíci, jihlavský polobůh ležet na ledě. Jaroslav se však otřepal a pokračoval v zápase.

Do třetího dějství vlétli hosté, povzbuzováni asi pětistovkou svých fandů, velmi důrazně a další gól visel ve vzduchu. Byla to tentokrát jihlavská Dukla, kdo se radoval. Jan Šmarda našel před brankou volného Oldřicha Bakuse a jihlavský kapitán zvedl naděje na body, 1:2. To se ovšem nelíbilo hráčum Pardubic, takže jihlavské naděje rychle zhasly. Minutu po obdržené brance si totiž najel Bulis mezi kruhy a po krásné kombinaci s Mikeskou zvýšil na 1:3. Další zásah si připsal o několik vteřin po chybě Šmardy Sýkora a většině fandům domácích bylo jasné, že Dukla reparát opět nesloží,1:4. Těm, kteří si troufli pochybovat sebral poslední naděje Mudroch, který po Koukalově pasu neměl problém zakončit, 1:5. Poslední hřebíček do rakve přidal Dukle Divíšek, když pohotově dorazil do branky odražený kotouč, 1:6. Pardubice předvedli, že mají velmi nabité mužstvo, ve kterém není slabiny. Domácí se dále potácejí v krizi a náskoko předposledního Vsetína opět narostl.

Ohlasy trenérů

Vladimír Martinec (Pardubice): "V první a poslední třetině jsme podali dobrý výkon, díky kterému jsme vstřelili i branky. Naopak druhá třetina se nám nepovedla. Chyběl pohyb a naše čtyři útoky se nemohly dostat do pořádného tempa. V úvodu závěrečné třetiny, kdy jsme hru stáhli na tři pětky, nás domácí vystrašili. Tím, že jsme dostali branku, ale kluci zabrali a utkání rozhodli v náš prospěch."

Petr Vlk (Jihlava): "V úvodní třetině jsme individuálními chybami nabídli soupeři dvoubrankové vedení. Druhá třetina byla z naší strany herně lepší. Ve třetí třetině se nám sice podařilo vstřelit gól na 1:2, ale na místo toho aby nás povzbudil přišlo zbytečné vyloučení, branka na 1:3 a hned následně na 1:4. Tento vývoj už kluci neunesli a dopadlo to tak, jak to dopadlo."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie