5:0
(1:0, 3:0, 1:0)

10.08.2016 / Tomáš Lysý

10.08.2016 17:30, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Váňa, Hrabáň, Srnský, Kadlec, Pražák, Huňáček – Čermák, Heinrich, Kristian – Peschout, Mejzlík, Rezek – Geiger, Ling, Berka – Ondráček, Michálek.
5

HC Dynamo Pardubice

Provazník (32. Klouček) – Trejbal, Kučera, Zukal, Mert, Faltys, Rudy – Dušek, Martinec, Voženílek – Kubišta, Petrus, Paliesek – Syrovec, Bureš, Roubal – Štefka.
0
Branky a nahrávky: 8. Rezek (Peschout), 21. Kristian (Čermák), 28. Kristian (Pražák), 32. Peschout (Mejzlík), 57. Mejzlík (Srnský). Rozhodčí: Polák – Guth, Kuřítko. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Úvod zápasu vyšel domácímu týmu na jedničku. Dukla se ubránila přesilové hře hostí, při které byl v největší šanci Martinec, jehož nahození od modré prošlo kolem všech hráčů a orazítkovalo pravou tyčku a na konci osmé minuty vstřelila první gól. Pardubice při útočné akci ztratili puk a Jihlava tak založila rychlý kontr, na jehož konci Václav Rezek dotlačil střelu Peschouta do sítě ještě před tím, než byla branka posunuta. V dalším průběhu úvodního dějství Dynamo nevyužilo další přesilovku a když gólman Provazník v závěru třetiny odolal dalšímu ataku Rezka, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Z druhé třetiny uplynulu 29 vteřin a Dukla se prosadila podruhé. Po akci Čermáka se puk dostal ke slovenskému útočníkovi Peteru Kristianovi a ten snadno trefil odkrytou klec. Zvýšit mohli červenožlutí o šest minut později, když Geier v úniku zkusil na Provazníka kličku, ale ten jej vychytal. Za dalších pětačtyřicet vteřin se již domácí radovali. Obránce Pražák vysunul na pravé straně Petera Kristiana, který si sjel blíže k brance a pohotovou střelou překvapil gólmana. Hned po rozehrání mohl zvýšit ještě Peschout, jenž si najel před Provazníka pro změnu z levé strany, jenže mířil nad branku. Co se Richardu Peschoutovi nepovedlo při této akci, napravil v přesilové hře, protože Mejzlíkovu střelu od modré trefil přesně za záda bezmocného Adama Provazníka, jenž po tomto gólu přepustil místo mezi třemi tyčemi Milanu Kloučkovi.

Jihlava pokračovala v ofenzivní smršti. Po akci Rezka netrefil před brankou puk Peschout a k volnému Čermákovi se touš těsně nedostal. V další jihlavské přesilovce nebyl uznán gól Václava Rezka pro vysokou hůl a neradoval se ani Vladimír Srnský. Po faulu na něj bylo nařízeno trestné střílení, ovšem bek Dukly zamířil jen do lapačky gólmana. Pardubice zahrozily až v závěru třetiny. Sólo Ondreje Palieska zneškodnil Brož, stejně jako následnou dorážku, a na jihlavského muže v masce si nepřišel ani střelou z mezikruží Syrovec po hezké přihrávce Bureše.

Třetí třetina příliš zajímavého dlouho nepřinášela, zápas byl po dvou třetinách prakticky rozhodnut. Hosté nevyužili další dvě přesilové příležitosti a troška vzruchu přišla až čtyři minuty před koncem zápasu, když hráči trošku uvolnili emoce. Po několika ukončených šarvátkách přišla za Brožovou brankou mela a domácí bek Váňa s hostujícím forvardem Palieskem zamířili na trestnou lavici. O několik vteřin poté po výborné přihrávce Srnského ujel hostující obraně Tomáš Mejzlík a svůj nájezd zakončil střelou k levé tyči - 5:0. Dynamo se nakonec neradovalo ani z jedné branky, když v poslední půlminutě nejprve minul kotouč před brankou Roubal, který nakonec přihrál puk na Syrovce, jenž zcela sám u levé tyče výborného Brože nepropálil.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Jihlava byla ve všech směrech lepší, soupeř lépe bruslil a měl lepší pohyb. Na naší hře asi nejde najít moc pozitiv. Dukla vyhrála zaslouženě, těžko se mi zápas hodnotí a k takovému výsledku asi není moc co říkat.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Oproti minulému zápasu měli hráči úplně jiný přístup. V naší hře jsme viděli krásné akce i krásné góly. Kluci měli dobrý pohyb, ale dopustili jsme se i zbytečných faulů a chyb v obranném pásmu, na kterých budeme muset zapracovat. Ale celkový výkon byl dobrý.