3:0
(1:0, 0:0, 2:0)

Mladší dorost v přípravě doma znovu vyhrál, tentokrát porazil s čistým kontem brněnský Warrior

10.08.2016 / Tomáš Lysý

Prvních dvacet minut přípravného zápasu mezi Duklou a Warriorem vyšlo lépe domácím. Jihlavští měli o něco více šancí a jednu z nich využili, když se ve dvanácté minutě trefil bývalý hráč soupeře Tomáš Pigl. Naopak ve druhé dvacetiminutovce i přes několik slibných příležitostí na obou stranách gól nepadl. Hned na začátku třetí třetiny zvýšili domácí své vedení, Tomáš Pigl se řítil sám na branku a svůj únik zakončil úspěšným bekhendem a v padesáté minutě skóroval také Patrik Čermák, čímž upravil konečné skóre ve prospěch domácích na 3:0.
10.08.2016 12:45, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí (31. Holata) – Křišta, P. Brož, Smolko, Winkler, Barák, Sapík – O. Svoboda, Čermák, Krajíček – Mihulka, Dýcková, Zadražil – Pigl, T. Chlubna, Kaltounková
3

HCM Warriors Brno

Lambert (34. Karpíšek) – Klimeš, Floris, Bernovský, Geidl, Sedlák, M. Chlubna – Mrkvica, Müller, Krška, Kučera, Bazala, Šáňa, Marčík, Hrstka, Bartoš, Orsech, Branžovský, Zimin.
0
Branky a nahrávky: 12. Pigl (Chlubna, Kaltounková), 42. Pigl (Kaltounková), 50. Čermák (O. Svoboda). Rozhodčí: Sibera – Křížek, Mareček. Vyloučení: 4:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Ačkoliv měly oba dva týmy hned v úvodu zápasu přesilovou hru, nebyla k vidění ani na jedné straně žádná vážnější šance. Ta přišla až při rovnovážném počtu hráčů na ledě. V situaci dva na jednoho přihrál útočník Warrioru Geidl před branku na Branžovského, který tváří v tvář Krejčímu vůbec netrefil puk. První šance na druhé straně naopak skončila gólem. Kaltounková byla v útočném pásmu poslána na hrazení, ale ještě před tím lehce přistrčila puk na Chlubnu. Domácí forvard našel před brankou Tomáše Pigla a bývalý útočník Warrioru vystřelil kolem lapačky gólmana Lamberta. Hosté měli další šanci až v závěru, kdy si před brankou vyměnil kotouč Krška s Kučerou. Druhý jmenovaný si zblízka nepřišel na gólmana Dukly Krejčího a po velkém závaru projel puk kolem jeho levé tyče. Minutu a čtvrt před koncem mohli domácí snížit po pohledné kombinační akci třetího útoku v podání Pigla, Chlubny a před brankou neúspěšně zakončující Kaltounkové.

Druhé dějství započali hosté přesilovkou a v jejím závěru si vytvořili dvě šance. Kučera těsně nezasunul do branky puk projíždějící kolem levé tyče a poté si Krejčí poradil s dělovkou Bartoše od modré. Stejně tak lapil strážce domácí svatyně skákavý puk po střele Geidla již při hře pět proti pěti. Hned z další akce se domácím nepodařilo zakončit slibný protiútok tři na jednoho a krátce poté znovu zazlobila třetí lajna, kdy se Chlubna neprosadil střelou z mezikruží či dorážkou z nulového úhlu. V další početní výhodě předvedli hosté hezkou akci. Na pravém kruhu přihrál Krška za branku na Geidla a sjel si před Krejčího, kam mu Geidl vrátil puk, nicméně gólman Dukly znovu podržel svůj tým a střelu zblízka lapil. Ve druhé polovině prostředního dějství již tolik zajímavých momentů k vidění nebylo, za zmínku stojí snad jen střela Kaltounkové ze středu pásma přímo do hrudi Lamberta po hezké přihrávce Chlubny. V obou brankovištích se také vyměnili gólmani, Lamberta nahradil Karpíšek a za Krejčího šel mezi tři tyče Holata.

Ze třetí třetiny neuplynuly ani dvě minuty a Jihlava vstřelila druhou branku. Hosté po buly před Krejčím zcela propadli, Kaltounková vyslala do úniku Tomáše Pigla a ten vyzrál na Karpíška bekhendem, po kterém zasunul puk po ledě do brány - 2:0. O kontaktní gól se pokoušeli Krška s Müllerem, to by však museli zblízka protlačit puk za Holatova záda. Na druhé straně zakombinoval Krajíček se střílejícím Svobodou a dorážejícím Čermákem a i Karpíšek v brance Warrioru byl pozorný. Polovina padesáté minuty přinesla třetí úspěch domácích. Střelu Svobody dorazil zblízka za záda Karpíška Patrik Čermák, mířící k levé tyči, kde ještě cestu puku do klece kontroloval Krajíček. Warrior se neradoval ani po dvou velkých šancích Patrika Kršky, jehož nejprve u pravé tyčky vychytal tváří v tvář Holata, a na stejného hráče po hezkém pasu Geidla zívala prázdná klec, jenže útočník Brna orazítkoval jen levou tyč. Ve zbytku zápasu se i přes další přesilovku hostí skóre neměnilo a Dukla tak vyhrála i druhý domácí zápas přípravy - 3:0.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): V zápasu byly pasáže, kdy jsme byli občas lepší my a drželi jsme se na puku, občas byl zase lepší Warrior. V naší hře byla spousta nepřesností a trošku mi chyběl důraz před brankou, tlačení a vytváření si akcí. Bohužel na tomhle budeme muset ještě zapracovat. Kluci a holky se snaží plnit věci, co po nich chceme, ale stále vidíme hodně rezerv, na kterých musíme zapracovat.