3:7
(1:3, 0:2, 2:2)

Mikuláš vysypal Dukle ze svého pytle plných 7 banánů

05.12.2004 / Doudy, Luban

Dukla nevstoupila do utkání vůbec špatně a ze začátku utkání byl k vidění dynamický hokej, ze kterého vytěžili domácí i úvodní branku z hole Pavla Vostřáka, již musel uznat až videorozhodčí. Ten potvrdil i následný platný zásah z hole Jana Čalouna, který se v oslabení dostal do brejku a za dobrým výkonem domácích udělal svou trefou tlustou čáru. Od 14. minuty opanovali Severočeši kluziště a po dalších šesti brankách dokráčeli k divokému vítězství 7:3. Za zmínku stojí především výkon litvínovských tahounů Jana Čalouna, který zaznamenal hat-trick, a Martina Ručínského, jenž si připsal čtyři asistence.
05.12.2004 17:30, Extraliga - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ficenc, Šmarda, Punčochář, Kuchyňa, Malena, Zajac, Buzek - Vostřák, Bakus, Vala - Hlouch, Padělek, Čachotský - Lubina, Altrichter, Mareš - Dobrovolný, Appel, Rytnauer - Havel M.
3

HC VERVA Litvínov

Fiala - Šlégr, Ťupa, Kroupa, Skuhrovec, Hranáč, Poživil - Čaloun, Branda, Ručínský - Zálešák, Hübl, Balázs - Havel L., Kubinčák, Klobouček - Kůrka, Heinisch, Sklenička
7
Branky: 9. Vostřák (Rytnauer), 50. Altrichter (Padělek, Hlouch), 51. Bakus (Čachotský) - 14. Čaloun (Ručínský), 19. Hübl (Šlégr, Balázs), 20. Čaloun, 23. Hranáč (Havel L., Ručínský), 38. Kubinčák (Ručínský), 46. Čaloun (Ručínský, Šlégr), 53. Šlégr (Sklenička). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4, navíc Dobrovolný (JIH) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 2020. střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:6, 3:6, 3:7.

Průběh utkání

Utkání začala aktivněji Jihlava, když Vostřák svojí bombou hned v 1. minutě vyzkoušel pozornost Fialy. Poté se do příležitosti dostali hosté a to Zálešák, který obešel Kuchyňu, ale svojí akci zakončil pouze do boční sítě branky. V 8. minutě vystřelil krásně od modré Šlégr, ale s jeho střelou si Suchan s obtížemi dokázal poradit. O minutu později Rytnauer vybojoval za bránou puk a okamžitě ho poslal na před brankou volného Vostřáka, který se nádherně trefil do vnitřní části horní tyčky. Hlavní rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím gól uznál a Jihlava šla do vedení 1:0. Domácí se svojí aktivitou nepřestávali a do šance se dostal Lubina, který obešel dva protihráče a od modré vypálil dělovku, kterou Fiala stačil betonem vyrazit. V 11. minutě Ficenc od modré svojí střílenou přihrávkou našel Čachotského, který z otočky trefil pouze tyč. Od 14. minuty převzali do rukou otěže hosté a skórovat se povedlo v oslabení Čalounovi ze samostatného nájezdu, když ho nádherně do šance vysunul Ručínský. Gól sice musel opět hlavní rozhodčí konzultovat s videorozhodčím, ale branka byla uznána, 1:1. V 18. minutě projel Kůrka podél mantinelu a dokázal se dostat až k zakončení, ale proti byl Suchan. Další šance hostů už ale brankou skončila, to když Kuchyňa nestačil odpálit puk, a tak ho vybojoval Hübl, jenž ho poslal podél vyrážečky domácího brankáře do sítě, 1:2. Tlak hostí pokračoval i v závěru první dvacetiminutovky v přesilové hře. Suchan ve snaze vyhodit puk z obranného pásma trefil pouze hůl Čalouna, který už neměl se zakončením do odkryté brány nejmenší problém, 1:3.

Druhé dějství začalo opět převahou hostů, když se Lukáš Havel dokázal probít do útočného pásma a přihrál puk najíždějícímu Hranáčovi, který z první poslal puk do branky, 1:4. Ve 26. minutě i ve vlastním oslabení ujel podél mantinelu Ručínský, poslal puk na Kůrku, který netrefil odkrytou domácí klec. O chvilku později dokázal na druhé straně zahrozit dorážkou odražené střely Padělek, ale Fiala reflexivně dokázal puk vytěsnit mimo bránu. Ve 33. minutě Vostřák našel mezi kruhy volného Bakuse, který bez váhání vystřelil na Fialu, jenž puk stačil vytěsnil v rozkleku ramenem nad bránu. Ve 38. minutě po vyhraném vhazování posunul puk Ručínský na Kubinčáka, který podél pravého betonu Suchana rozvlnil síť v jihlavské brance, 1:5.

Do třetí části vstoupili jihlavští šancí Bakuse, jehož střela z úhlu se pouze otřela o brankovou konstrukci branky hostí. Nádherný hokejový moment přinesla v 50. minutě gólová souhra Litvínova, kdy Ručínský s Čalounem zesměšnili domácí obranu a po přesných nahrávkách na jeden dotek zakončil Čaloun do prázdné brány, 1:6. Snížit skóre se Jihlavě povedlo v polovině posledního dějství, když v přesilové hře za bránou vybojoval puk Padělek, vybruslil před bránu a poslal puk na volného Altrichtera, který neměl už se zakončením problém, 2:6. O minutu později ve vlastním oslabení ujel Čachotský, i přes bránícího hráče si kličkou položil brankáře a puk už jen přenechal volnému Bakusovi, jenž už puk pouze zametl do brány, 3:6. V 53. minutě od modré vystřelil Sklenička, jehož Suchanem vyraženou střelu zasunul do brány Šlégr, 3:7. Zbytek utkání se už dohrál spíše z povinnosti a když gólem neskončily ani střely Appela a na druhé straně Ručínského, tak zápas skončil zaslouženou a přesvědčivou výhrou hostů z Litvínova 3:7.

Ohlasy trenérů

Robert Reichel (Litvínov): "Přijeli jsme si pro vítězství a udělali pro ně maximum. Sice jsme prvních deset minut hráli jako profesoři, ale nakonec se náš výkon zvedl a bylo dobře, že jsme vstřelili v první třetině tři góly. Ty nás uklidnily a nakonec jsme zápas s přehledem dohráli."

Petr Vlk (Jihlava): "Hráli jsme špatně, proto jsme prohráli. První tři góly jsme soupeři nabídli sami. Hráli jsme sice deset minut lépe, ale pak jsme si prohru zavinili sami, protože jsme jim šance v podstatě naservírovali."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie