4:0
(3:0, 0:0, 1:0)

Čest Severočechů zachránil až Chomutov

04.12.2002 / Eva

"Po tučných létech přichází obvykle chudší rok." Tak praví jedno moudré přísloví a povídat své by o tom po středečním zápase mohli i hokejisté Dukly Jihlava. Zatímco v předchozích pěti utkáních dokázali pokaždé vyhrát, tentokrát se jim na ledě šestého Chomutova příliš nedařilo a nakonec si odtud odvezli porážku v poměru 0:4.
04.12.2002, 1. liga ČR - 23. kolo

Piráti Chomutov

Jarina - Szakal, Liška, Toms, Pospíšil, Martínek, Trefný - Kreuzer, Koláček, Boušek - Zika, Šíp, Jíra - Hahn, Charousek, Jeslínek
4

HC Dukla Jihlava

Suchan (18. Sáblík) - Duben, Ficenc, Staněk, Vrábel, Morava, Malena, Šmarda - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Kaňkovský, Jantovský - Říha, Altrichter, Čachotský - Cmunt, Zdráhal
0
Branky: 11.Koláček (Martínek, Boušek), 13.Jeslínek, 18.Trefný (Jeslínek, Zika), 59. Šíp (Jeslínek). Rozhodčí: Štěpán - Richter, Rozlílek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Oslabení: 1:0. Diváci: 1600. Střely na branku: 49:37.

Hráč zápasu: Michal Jeslínek (Chomutov)

Průběh utkání

V úvodu zápasu byli mnohem aktivnější hokejisté Dukly Jihlava, svou převahu však ve vedoucí gól přetavit nedokázali a v 11. minutě tak přišel první trest. Nejprve ve formě dvou dvouminutových vyloučení. Jako první zamířil na lavici hanby Marek Cmunt za podražení a 39 vteřin před vypršením jeho trestu se k němu posadil také Pavel Staněk. Domácí tedy dostali výhodu dvojnásobné přesilovky a nabídnutou šanci neodmítli. Deset vteřin předtím, než se měl první jihlavský hříšník vrátit zpět na ledovou plochu, se za Suchanova záda trefil Kamil Koláček a Chomutov vedl 1:0. Krátce poté, co dvouminutový trest vypršel také Staňkovi, přidal druhý gól domácích Jeslínek a Severočeši byli rázem na koni. 2:0. Ránu do vazu pak Dukle zasadil tři minuty před odchodem do šaten Trefný, který dokázal ujet dokonce ve vlastním oslabení a svůj sólový nájezd s přehledem zakončil. 3:0. „ Prvních deset minut zápasu jsme hráli výborně a byli jsme lepší. O výsledku nakonec rozhodlo to dvojnásobné vyloučení, během kterého jsme dostali dva góly. Tím jsme si vlastně utkání prohráli sami," namířil po skončení zápasu kritiku do vlastních řad útočník Petr Altrichter. Přestože ani na jednom ze tří gólů nenesl jihlavský gólman Jaroslav Suchan sebemenší vinu, rozhodli se trenéři pro jeho vystřídání a do branky se tak po delší době znovu postavil Lukáš Sáblík.

Snížit pro Duklu nepříznivý stav mohl ve 25. minutě Petr Kaňkovský, ale z bezprostřední blízkosti mířil pouze do náruče chomutovského gólmana Jariny. Ve 32. minutě pak musel svoje kvality prokázat také Lukáš Sáblík, který zmařil výbornou šanci Jírovi. Na konci 38. minuty zapomněli jihlavští hokejisté na domácího Szakala, vracejícího se z trestné lavice a ten se řítil zcela osamocen na gólmana Dukly. Také tentokrát však vyšel ze souboje vítězně Lukáš Sáblík a především díky němu se tak v této části hry na stavu 3:0 z úvodní třetiny nic neměnilo.

Na začátku posledního dějství si hledal cestu do jihlavské sítě Šíp, ale naštěstí pro Duklu ji nenašel a bez úspěchu pak dopadly také dva gólové pokusy Martínka. Alespoň čestný úspěch mohl svému celku zajistit v 55. minutě Petr Kaňkovský. Nicméně ani jeho druhá velká šance v zápase gólem neskončila a naopak Severočeši přidali minutu před koncem čtvrtý úspěch. Autorem definitivně poslední trefy v utkání byl Radek Šíp a Jihlava tak nakonec Chomutovu podlehla hladce 0:4. „ Jelikož se chceme dostat v tabulce co nejvýš, tak musíme vyhrávat především domácí zápasy a proto je úplně jedno, kdo tady proti nám nastoupí. Za dnešní výkon musím kluky rozhodně pochválit," nešetřil po zápase chválou na adresu svých svěřenců chomutovský kouč Vladimír Kýhos.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos ( Chomutov ): „ Musím říct, že dneska se ten náš výkon hodně přiblížil ideálu, který bych chtěl, abychom předváděli v podstatě pořád. Kluky můžu jenom pochválit, dnes hráli opravdu super. Věřím, že pokud budeme takovéto výkony podávat i v příštích zápasech, tak se nám podaří přilákat chomutovského diváka zpět na stadion a nebude jich tady jenom patnáct set jako dnes."

Petr Vlk ( Jihlava ): „ Dnes jsme nebyli tak důslední ve středním pásmu, jako v těch minulých vítězných zápasech. Rozhodly góly v našem oslabení, na které jsme nedokázali odpovědět. Jardu jsme stáhli z ledu my, ale tím nechci říct, že by chytal špatně. Zkrátka se nám dnes ten zápas nevydařil tak, jak bychom chtěli. Ale zase na druhou stranu, jednou se ta série vítězných utkání přerušit musela, protože asi nikdo z nás neočekával, že bychom vyhrávali pořád."