1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Třinecká Ocel zlomila jihlavské hokejky

07.01.2005 / Mesk

Krása utkání odpovídala tomu, že se odehrávalo mezi dvěma nejhoršími mužstvy extraligy. Jihlavská série zápasů bez výhry se rozšířila již na 21, proti kritice by obstál snad jen střelec jediné branky Dukly Ivan Padělek a lotyšský reprezentační gólman Edgars Masalskis, který držel šance domácích dlouho nad vodou. O osudu utkání však paradoxně rozhodla branka hráče v červenožlutém dresu, neboť nahození Polanského si srazil do vlastní sítě vracející se Vostřák. I díky této nešťastné brance podlehla domácí Dukla Ocelářům z Třince 1:2.
07.01.2005 17:30, Extraliga - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Masalskis - Devečka, Buzek, Ficenc, Malena, Kuchyňa, Zajac, Šmarda - Vostřák, Bakus, Čachotský - Padělek A., Vala, Lubina - Klimt, Mareš, Padělek I. - Altrichter, Havel, Rytnauer
1

HC Oceláři Třinec

Biegl - Hunkes, Mezei, Malinský, Klouček, Podhradský, Všetečka - Janků, Skořepa, Pavelek - Svoboda, Král, Pletka - Melenovský, Peterek, Hašek - Bordowski, Polanský, Martynek
2
Branky: 26. Padělek I. (Mareš) - 12. Král (Janků), 33. Polanský (Bordowski). Rozhodčí: Minář - Bláha, Kareš. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2320. střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Do souboje s předposledním Třincem nastoupila Dukla posílena o lotyšského reprezentačního gólmana Edgarse Masalskise, hosta z Vítkovic Ivana Padělka a Tomáše Klimta z Kladna. Stejně jako v posledním domácím zápase nastoupila domácí Jihlava ve velkém stylu a Radovan Biegl měl v brance Třince co dělat. Vyznamenal se především při dvou bombách Devečky, které se štěstím zlikvidoval. Stejně jako v minulém domácím zápase hostující celek nápor Dukly ustál a z ojedinělého útoku udeřil. Ve vlastním oslabení se dopředu vydal exjihlavský Pavel Janků, nahodil puk před branku, odkud zakončil Richard Král, kterého po školácké chybě neuhlídal Petr Kuchyňa, 0:1. O chvilku později se dostal do velké šance Pletka, ale Edgars Masalskis předváděl skvělý výkon. Zejména jeho rozehrávky od vlastní branky výrazně pomáhaly bekům Dukly. Po obdržené brance tlak Dukly ustal, a tak se odcházelo do kabin za těsného vedení hostů.

Hned v úvodu prostřední části měli domácí výhodu přesilové hry, ale naložili s ní tradičně - tragicky a do té doby skvělí fanoušci začali ztrácet naději. Ve 26. minutě ale všechny rozradostněl Ivan Padělek. Neohroženě vybruslil po křídle před branku a zápěstím poslal smrtící střelu na Bieglovu lapačku, 1:1. Místo očekávaného tlaku pokračovali domácí v nevýrazných výkonech, čehož málem využil Král, jehož zastavil až nejlepší hráč utkání, Edgars Masalskis. Ve 32. minutě byl však už i lotyšský čaroděj krátký na tečovaný pokus Polanského, který záhadně proklouzl až do branky, 1:2. Do konce druhé třetiny už branka nepadla, převážně díky dobrým výkonům jihlavského gólmana a méně vydařeným výkonům jeho spoluhráčů v poli.

Třetí třetina byla rozkouskována zmateným vylučováním, které chápal zřejmě jen muž v pruhovaném Minář. Snaha Dukly byla patrná, ale všechny útoky domácích končili na obranné modré Třince. V závěru se domácí pokusili o hru bez brankaře, ale více příležitostí si v ní vytvořil Třinec, který nepřidal další branku jen díky dobrému zákroku Ficence. Utkání posledního s předposledním přineslo to, co se od něho dalo očekávat. Bojovné utkání, které s pohledným hokejem mělo společného jen minimum. Z domácích předvedl nadprůměrný výkon jen Edgars Masalskis, který se ukázal jako skvělá posila.

Ohlasy trenérů

Lubomír Pokovič (Třinec): "Zápas byl velmi napínavý až do konce. Trápili jsme se s koncovkou až nám naštěstí pomohl takový náhodný gól vystřelený odkudsi z rohu. Ale takové góly padají a jsou často ty rozhodující. Klobouk dolů před bojovností Jihlavy. Nevzdávali to do posledního okamžiku a velmi nás potrápili."

Richard Farda (Jihlava): "Je to škoda, prohrát takový zápas. Bylo to stejné jako proti Zlínu nebo proti Varům. Tři tutovky jsme nedali a hned nato dostaneme gól. Ještěže to kluky nezlomilo a bojovali až do konce. Byl to vyrovnaný a bojovný zápas. Štěstí ale padlo na soupeře a my už jsme neměli sílu vyrovnat. Velice šťastný gól rozhodl zápas, ale i to se stává."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie