4:4p
(3:1, 1:1, 0:2 - 0:0)

4 minuty dělily Duklu od vítězství

20.01.2005 / Mesk

Zlepšený herní projev Jihlavy se projevil i v dalším zápase, ke kterému přijel na led Horáckého zimního stadionu celek Rabatu Kladno. Po celé utkání domácí vedli, svou produktivitu dnes prokázal především autor dvou branek Ladislav Lubina a jihlavský zadák Tomáš Ficenc. Ani jejich výkony však nezabránili vyrovnávací trefě Kladna, která přišla na sklonku přesilové hry 4 minuty před koncem základní hrací doby. A protože v prodloužení už branka nepadla, rozešla se obě mužstva smírně 4:4.
20.01.2005 17:30, Extraliga - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Masalskis - Zajac, Devečka, Ficenc, Malena, Kuchyňa, Punčochář - Vostřák, Hlouch, Klimt - Kaděra, Padělek, Lubina - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Altrichter, Mareš, Rytnauer - Říha
4

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, Kaberle T., Zeman, Kaberle F., Špelda, Kasík - Bílek, Patera, Procházka - Kysela, Gardoň, Hořava - Hluchý, Zajíc, Mrázek - Frolík Mi., Kalla, Frolík Ma. - Horna
4
Branky: 2. Kaděra (Ficenc), 13. Ficenc (Lubina, Padělek), 16. Lubina (Kaděra, Ficenc), 40. Lubina - 3. Frolík Michael (Kalla, Frolík Martin), 31. Kalla (Frolík Martin), 45. Kalla (Frolík Martin), 56. Frolík Martin (Špelda). Rozhodčí: Trombík - Chytil, Dědek Vyloučení: 3:2, navíc Ficenc (JIH) 10. min - Mrázek (KLA) 10. min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2150. střely na branku: 29:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4

Průběh utkání

Dukla nastoupila na domácím ledě po dlouhé pauze, a tak všichni diváci přišli na Horácký zimní stadion plni očekávání, zda-li jihlavští naváží na zlepšené výkony z předchozích utkání. Do utkání nastoupili lepé hosté, Masalskis si však naštěstí pro domácí počínal v první minutě bezchybně, čímž položil základ ke smrtícímu brejku Dukly. Hned v úvodu druhé minuty totiž Ficenc našel našlápnutého Kaděru a uzdravený kanonýr si zkušeně položil Orcta a zasunul puk do odkryté branky, 1:0. Kladenští se však nenechali rychlou brankou příliš zaskočit. Mladičký útočník Michael Frolík prostřelil po Kallově přihrávce Masalskise a připsal si tak svou první branku v seniorské extralize, 1:1. Další změnu skóre připravil ve 13 minutě Ficenc. V přesilové hře projel mezi obránci a střelou kolem Orctovy nohy strhl vedení opět na stranu Dukly, 2:1. O chvilku později odjel na lavici hanby Mrázek a Dukla navzdory tradici proměnila i druhou přesilovou hru. Kaděra přihrál puk rozjetému Lubinovi, který se natlačil před Orcta a blafákem do forhendu zasunul puk do branky, 3:1. Do konce první třetiny se již skóre neměnilo, a tak domácí odcházeli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Do druhé části nastoupili hosté z města oceli s velkým náporem a jen díky přízni štěstí a kouzelníkovi v brance drželi jihlavští dvoubrankové vedení. V polovině utkání již Masalskisova kouzla nestačila. Martin Frolík zachytil špatně vyhazovaný puk, našel volného Kallu, který jen doklepl puk do prázdné branky, 3:2. V závěru druhé části se do ojedinělého tlaku dostali domácí. Kapitán Kladna Zajíc nepochopitelně namazal na hůl Ladislavu Lubinovi, který trefil přesně mezeru mezi Orctovými betony a vrátil Dukle dvoubrankové vedení, 4:2.

Do poslední třetiny nastoupili domácí až překvapivě útočně naladěni, ale když své šance neproměnili ani Rytnauer, ani Ficenc, udeřilo na druhé straně. Martin Frolík našel přesně hůl Kally, který ukázkově trefil horní růžek jihlavské branky, 4:3. Dukla mohla o svém vítězství rozhodnout pár minut před koncem, ale Vostřák svoji gólovou sbírku nerozšířil. Kladno se nakonec vytouženého vyrovnání dočkalo. Přesilovou hru ještě domácí ubránili, ale po nešťastném odrazu puku od mantinelu dorazil kotouč za Masalskise Martin Frolík, 4:4. Do konce základní doby se skóre ani přes přesilovku Kladna neměnilo, a tak přišlo na řadu prodloužení. V nastaveném čase se obě mužstva držela kupodivu spíše v zadu, takže zápas skončil remízou.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller (Kladno): "Začátek jsme tady měli velice špatný a těžko jsme se z něj dostávali. Skutečně jenom s velkým nasazením jsme dávali góly. Enormně se dařilo čtvrté lajně, která dala všechny góly a jenom díky ní jsme získali bod. Nemohu říct, že jsme s bodem spokojeni, ale vzhledem k vývoji utkání, je to úspěch."

Richard Farda (Jihlava): "Bylo to bojovné utkání až do konce. Škoda, že jsme to nedotáhli k vítězství. Skvěle jsme rozjeli první třetinu, naše tradičně nejslabší druhá třetina tentokrát dopadla dobře, ale propadli jsme v závěru, kde jsme měli i trošku smůly. Je škoda, že jsme ztratili dva body."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie