2:5
(0:1, 0:1, 2:3)

Orli si přilétli do jihlavského hnízda pro tři body

25.02.2005 / Doudy

Další nepovedené utkání sehrálo mužstvo z Vysočiny na svém ledě. I když se jim povedlo díky gólům Tomáše Čachotského a Pavla Vostřáka zápas zdramatizovat, byli to nakonec hosté z jihu Moravy, kteří slavili vítězství po výhře v nepříliš pohledném zápase 2:5.
25.02.2005, Extraliga - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Masalskis - Kuchyňa (32. Šmarda), Punčochář, Ficenc, Malena, Devečka, Buzek - Mareš (41. Vala), Bakus, Čachotský - Vostřák, Padělek, Lubina - Kaděra, Říha, Rytnauer - Jeslínek, Klimt
2

HC LERAM Orli Znojmo

Slávik - Čakajík, Kuboš, Benák, Bičánek, Šmach, Toman - Uram, Erat, Ludvík - Plášek, Pucher, Ambruz - Mikulík, Haman, Beroun - Vorel, Blatný
5
Branky: 46. Čachotský (Padělek), 48. Vostřák (Malena, Vala) - 9. Ambruz (Plášek, Pucher), 28. Beroun (Mikulík, Toman), 48. Uram (Slávik, Toman), 54. Bičánek (Uram, Erat), 60. Ludvík (Blatný). Rozhodčí: Jebavý, Rejthar - Bláha, Pešek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2230. střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.

Průběh utkání

První velké šance na obou stranách přinesla 5. minuta utkání. Před Masalskisem neuspěl osamocen David Ludvík, na druhé straně si s nájezdem na Slávika nedokázal poradit domácí ostrostřelec Pavel Vostřák. První gólový úspěch teda přinesla až minuta 9, v níž Peter Pucher přihrál u hrazení Karlu Pláškovi, který našel mezi kruhy nepokrytého Martina Ambruze a ten výstavní a pohotovou střelou do pravého horního růžku rozesmutněl dnes poprvé domácí ochozy, 0:1. To bylo ovšem z gólových momentů v první dvacetiminutovce vše.

V té druhé padla jediná branka a opět se o ní postaralo mužstvo Orlů. Milan Mikulík vyslal do úniku Jiřího Berouna, který zvedl hlavu, napřáhl a přesnou střelou těsně nad ledem propálil Masalskisovy betony, 0:2.

Po brankově skromných předchozích dějstvích měla závěrečná část hry co nabídnout. Za domácí se o první úspěch dnešního večera postaral Tomáš Čachotský, který se po přistrčení kotouče od Aleše Padělka nejlépe zorientoval před brankou hostů a zametl kotouč do opuštěné klece, 1:2. Jihlavská radost z vyrovnání ovšem netrvala dlouho. Na začátku akce hostů byl ve vlastním oslabení znojemský gólman Robert Slávik, který vyslal přes padajícího Petra Buzka do úniku Marka Urama, zkušený slovenský útočník si s nabídnutou šancí už věděl rady a svou kličku do forhendu dokázal ozdobit gólem, 1:3. Naději pro domácí ještě za pár chvil vykřesal po přihrávce Rostislava Maleny přesnou střelou od modré Pavel Vostřák a snížil tak na 2:3. Po přesném zásahu Radima Bičánka z 54. minuty se ale už domácí nezmátožili, navíc dostali ještě jednu branku při marné hře bez gólmana, o kterou se postaral David Ludvík. Zápas tedy skončil vítězstvím rivala z Moravy v poměru 2:5.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Znojmo): "Hráči k zápasu přistoupili zodpovědně, hodně bruslili a trpělivě čekali na chyby soupeře, což se nám vyplatilo, protože se dostavily i góly. Jihlava se dostala do hry při našich vyloučeních, ale v tu chvíli nás podržel brankář Slávik. Utkání jsme vyhráli zaslouženě."

Richard Farda (Jihlava): "Dvě třetiny se nám nedařilo hrát tak agresivně, jak jsme chtěli. Branky padly po našich hrubých chybách, když jsme nedokázali proměnit svoje tutovky a naopak jsme sami inkasovali. Ve druhé přestávce jsme v kabině zvedli hlas a ve třetí třetině už kluci hráli mnohem bojovněji a měli šance na vyrovnání, jenomže po dalších hrubkách jsme znovu inkasovali."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie