2:1p
(1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

O sto procent lepší výkon přinesl Dukle jeden bod

27.02.2005 / Eva Streichsbierová

Extraligoví jihlavští hokejisté si z Třince přivezli bod. Na ledě Ocelářů sice v neděli prohráli 1:2, konečný výsledek se ale zrodil až v prodloužení. Dukla přitom mohla pomýšlet i na vítězství, z velkého množství šancí však dokázala proměnit pouze jedinou. Ve druhé třetině překonal domácího gólmana Martina Vojtka útočník Petr Altrichter
27.02.2005 17:30, Extraliga - 51. kolo

HC Oceláři Třinec

Vojtek - Všetečka, F. Štefanka, Hunkes, J. Malinský, Houdek, Křetínský - Míka, Melenovský, Mikšan - Pavelek, Janků, Skořepa - Martynek, Bordowski, Polanský
2

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ficenc, Malena, Devečka, Šmarda, Kuchyňa, Punčochář, od 31. Zajac - Vostřák, Vala, Klimt - Padělek, Říha L., Lubina - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Altrichter, Dobrovolný
1
Branky: 18. Mikšan (Míka, Melenovský), 63. Skořepa (Malinský) - 23. P. Altrichter (Punčochář). Rozhodčí: Kubeš, Turčan - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:5, navíc Lubina (Jihlava) 5 min a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3021. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

V pátečním domácím utkání se Znojmem předvedla Dukla katastrofální výkon a vedení klubu na něj reagovalo propuštěním trojice zkušených hráčů. Do Třince se tedy v neděli Jihlava vypravila už bez Petra Buzka, Romana Kaděry a Jaroslava Mareše. Na ledě Ocelářů pak nebylo po bezkrevném vystoupení z pátku ani stopy. „Je brzy na nějaké závěry, některým hráčům tahle změna ale určitě prospěla. Nemyslím snad ani to, že někdo konkrétní odešel, ale spíš je to pro ně jakési varování,“ prohlásil po utkání asistent hlavního kouče Kamil Konečný.

První větší šanci si vypracovali už ve 2. minutě domácí, kdy se snažil jihlavského brankáře Lukáše Hronka překonat bekhendovou střelou k tyči třinecký útočník Zdeněk Pavelek. Ve zbytku třetiny už ale byla mnohem aktivnější Dukla. Do vedení jí mohl poslat nejprve uzdravený Tomáš Klimt, po něm také Lukáš Říha a do třetice měl gól na holi Aleš Padělek. Ani jedna z brankových příležitostí se ovšem neujala a tak uhodilo na opačné straně. V 18. minutě se zčista jasna objevil před Hronkem osamocený David Mikšan a Třinec vedl 1:0.

Vyrovnání přišlo hned po dvou a půl minutách druhého dějství. Skvělou práci v přechodu do třineckého pásma odvedl obránce Petr Punčochář. Jihlavský bek dostal puk přes modrou čáru a přihrál ho nepokrytému spoluhráči Petrovi Altrichterovi, který nezaváhal. 1:1. Ve 25. minutě si Dukla vybrala štěstí při střele Filipa Štefanky. Domácí hokejista střelou od modré pouze orazítkoval horní tyč. V dalších minutách už ale hostům ukázala svoji tvář především smůla. Michal Jeslínek dvakrát netrefil prázdnou třineckou klec, stejně si vedl také Ladislav Lubina, a Lukáš Říha v závěru třetiny poslal puk pouze do Vojtkovy lapačky. „V té době nás Martin neuvěřitelně podržel. Pochytal všechno co na něj šlo a mužstvu dodal klid do poslední části. Pak už jsme se dali dohromady,“ pochválil svého gólmana domácí kouč Lubomír Pokovič.

Závěrečná dvacetiminutovka byla na šance nejchudší. Z klidu vyvedla tři tisícovky diváků pouze příležitost Tomáše Zbořila a na straně Dukly pak střela Pavla Vostřáka. Souboj dvou nejhorších celků extraligy skončil v normální hrací době nerozhodně 1:1 a na řadu přišlo prodloužení.

V nastaveném čase hráli hosté pouze ve třech, těsně před sirénou se totiž nechal zbytečně vyloučit útočník Ladislav Lubina na pět minut plus dokonce utkání. Tvrdý trest si vysloužil za bodnutí špičkou hole. „Určitě nás tím hodně oslabil. Říkal, že to byla odveta za stejný zákrok, který zůstal ze strany domácího Houdka nepotrestán. Každopádně hráč jeho kalibru si něco takového nemůže dovolit,“ zlobil se na svého svěřence trenér Kamil Konečný. Právem. Dukla totiž v oslabení inkasovala z hokejky Zdeňka Skořepy a prohrála 1.2.

Ohlasy trenérů

Kamil Konečný (Jihlava): "Co se týče výkonu mužstva, tak s výjimkou střelecké produktivity musíme být spokojeni. Hráli jsme s chutí, vypracovali si šance, ale koncovka nás opět zklamala."

Lubomír Pokovič (Třinec): "Věděli jsme, že to utkání lehké nebude, a to se také potvrdilo. Děkujeme proto brankáři Vojtkovi, který byl hlavně ve druhé třetině skvělý. Závěrečná třetina už sice z naší strany špatná nebyla, nedali jsme ale gól. Proto jsem rád, že padl alespoň až v prodloužení a loučení před domácím publikem bylo alespoň částečně radostné."