0:2
(0:1, 0:1, 0:0)

Doma tentokrát bez bodu i bez vstřeleného gólu, Dukla podlehla Třinci 0:2

12.09.2017 / Tomáš Lysý

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří se již ve čtvrté minutě ujali vedení. Dukla měla poté zajímavé šance, jenže je nedokázala využít. Když ve druhé třetině zvýšil Třinec na rozdíl dvou branek, vzali si domácí trenéři oddechový čas, ovšem ke kontaktnímu gólu jejich hra nevedla. Ve třetí dvacetiminutovce si již hosté tři body pohlídali a Jihlava tak prohrála 0:2.
12.09.2017 17:30, Tipsport extraliga - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Volden – De La Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Ulrych, Kajínek, Váňa – Macík, Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, Hubáček, Diviš (A)
0

HC Oceláři Třinec

Hrubec – Linhart, Adámek, Jank, Roth, Doudera, Musil – Rákos, Marcinko, Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, M. Kovařčík, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa
2
Branky a nahrávky: 4. Adamský (Polanský, Doudera), 26. Jank (Rákos, Růžička). Rozhodčí: Sýkora, Pešina – Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 5296. Střely na branku: 18:21. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Podobně jako na Spartě, také doma proti Třinci nevstoupila Dukla do utkání nikterak dobře. Ačkoliv si první zajímavou střeleckou pozici vybojoval domácí Jiránek, který nepřekonal Hrubce, stejně jako následně Ulrych, jako první se radovali Oceláři. Douderovu střelu ještě Polanský za záda Voldena, jenž poprvé chytal českou extraligu, neusměrnil, ovšem Martin Adamský se již z dorážky radoval, puk šťastně doskotačil kousek za čáru - 0:1.

Oba týmy působily hodně aktivním dojmem. Hrálo se z jedné strany na druhou, nicméně bez vážnějších příležitostí. Tu měl ve třinácté minutě Žálčík, jenž ale nenavázal na svůj zářez proti Spartě. Těsně před Hrubcem minul bližší tyčku. Jihlava se neradovala ani z následné přesilové hry. O srovnání se těsně před odchodem do šaten mohl zasloužit Macík, když se mezi kruhy dostal k puku po zmatcích v obranném pásmu Třince. Slovenský reprezentant si sjel blíže k brance, ovšem o kousek minul levou šibenici.

Vstup do druhé třetiny vyšel lépe Ocelářům, kteří bez problémů přestáli vlastní oslabení. To jim dodalo čerstvou krev do žil a projevilo se to i na skóre. Adamský sice druhý gól nepřidal, když jeho gólový pokus po hezkém pasu Svačiny vytěsnil Volden. Vzápětí ale norský krajánek inkasoval, když Bohumil Jank zastavil puk vyhozený po prknech na modré, vypálil a přes několik clonících hráčů prošel kotouč až do sítě - 0:2.

Jihlava si ihned vzala oddechový čas a poměrně se jí vrátila aktivita. Hrubec si ale poradil s pokusem Ryse či Semana a pak přestál gólman hostí i další oslabení svého týmu. Ve čtyřiatřicáté minutě našel dobře hrající Anděl před brankou Žálčíka, jihlavský útočník ale ani napodruhé na třineckého strážce svatyně nevyzrál. Do kabin se tak odcházelo za dvougólového ocelářského vedení, jelikož hosté svojí jedinou přesilovku v utkání na konci druhé třetiny využít nedokázali.

5296 diváků na Horáckém zimním stadionu marně sledovalo, jak Dukla snaží vsítit kontaktní branku. Čím více čas ukrajoval ze třetí třetiny, tím se na jihlavské hole dostávala mírná křeč, navíc Třinec hrál velice dobře v obraně. Dukla se nevrátila do hry ani při přesilových hrách. Sedm a půl minuty před koncem putoval na trestnou lavici střelec druhého gólu hostí Jank, nicméně domácím prostě nebylo přáno. A zejména Žálčíkovi, jenž nevyzrál na Hrubce v dobré pozici ani napotřetí. V čase 56:34 se Jihlavě naskytla závěrečná možnost na dramatizaci zápasu v přesilovce, jenže ani tuto možnost nevyužila a při hře bez Larse Voldena již Třinec pohlídal nejen tři body, ale také čisté konto pro Šimona Hrubce. Ten se tak stal jedním ze tří gólmanů, kteří v tomto kole vychytali čisté konto.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Jsme velice rádi za to, jak utkání skončilo. Vážíme si třech cenných bodů z Jihlavy. Věřím, že Jihlava to udělá hrozně těžké každému soupeři, který si odsud bude chtít odvézt body. Ceníme si, že jsme byli schopní dát první branku, i když se štěstím. Ve druhé třetině jsme měli pasáže, kdy jsme hráli velice dobře a měli příležitosti, ale nedali branky. Zase jsme odvedli spoustu práce v oslabeních, blokovali jsme před naším brankářem střely... Ve třetí třetině hráli kluci jednoduše. I když si domácí tým vytvořil některé šance, tak jsme si s tím poradili parádně. Tyhle body jsou pro nás velice cenné. Soupeř hrál bruslivý a houževnatý hokej, kterým bude určitě trápit i další týmy, se kterými se potká.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Chtěli jsme navázat na výkon ze Sparty, bohužel se nám to nepodařilo tolik, jak jsme chtěli. Laciný první gól nás trošku přibrzdil. V poslední minutě první třetině jsme měli šanci, bohužel gól na 1:1 jsme nedali, mohlo to být pro nás veselejší. Soupeř udělá chybu a my jí nepotrestáme, naopak my uděláme chybičku a soupeř jí potrestá. Na tomhle musíme ještě zapracovat. Nicméně velký tým, jako je Třinec, jsme dneska tady potrápili. Takhle musíme pracovat dále a v každém utkání.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie