3:4
(1:1, 1:1, 1:2)

Druhá venkovní výhra! Dukla ve třetí třetině zaskočila Vítkovice a veze domů tři body

15.11.2017

Po reprezentační pauze se znovu rozehrála Tipsport extraliga ledního hokeje a v rámci 21. kola zajížděla Dukla na led Vítkovic. Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří se v deváté minutě ujali vedení zásluhou Petra Koloucha. V závěru třetiny využil přesilovku David Kajínek a bylo srovnáno. Krátce po polovině zápasu se Ridera opět dostala do jednobrankového náskoku, který Jihlava smazala znovu na konci dvacetiminutovky, když se prosadil Lukáš Žálčík. Vítkovice zkraje třetí části také využily přesilovku, ovšem i na tento gól našla Dukla recept zásluhou pohledné kombinace Tomáše Kubalíka a zakončujícího Josefa Skořepy. To ale nebylo vše. 56 vteřin před koncem vypálil od modré jihlavský novic Matěj Stříteský a jeho střelu tečoval do sítě za tři body Tomáš Čachotský. Dukla tak veze zvenku první tříbodovou výhru - 4:3.
15.11.2017 17:30, Tipsport extraliga - 21. kolo

HC Vítkovice Ridera

Bartošák – Krenželok, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk – Tybor, Roman, Květoň – Zdráhal, Lev, Olesz – Stránský, Kolouch, Szturc – Tomi, Jáchym, Kurovský
3

HC Dukla Jihlava

Volden – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Ulrych, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa – Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Seman, Zeman – Žálčík, Hlinka, Anděl – Diviš, Hubáček, Rys
4
Branky a nahrávky: 9. Kolouch (Krenželok, Stránský), 33. Kurovský (Szturc), 42. Lev (Baranka, Tybor) – 18. Kajínek (Stříteský), 39. Žálčík (de la Rose, Anděl), 49. Skořepa (Kubalík), 60. Čachotský (Stříteský, Ulrych). Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5633. Střely na branku: 29:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme samozřejmě spokojeni, že si odvážíme tři body. I když první třetina z naší strany nebyla ideální. Přece jen pauza na nás byla trochu znát. Vázla nám kombinace, soupeř byl aktivní v pohybu a přehrával nás. Zaplaťpánbůh, že nám dal jen jeden gól. Naši kluci se z toho dokázali vyhrabat. Gól v závěru pak byl vyústěním naší snahy.

Pavel Trnka (asistent trenéra Vítkovic): Věděli jsme, že k nám jede soupeř, který je velice houževnatý a zdobí jej bojovnost. Kluky jsme na to připravovali, bohužel jsme se Jihlavě právě v těchto aspektech nevyrovnali, a proto jsme prohráli tento zápas. Přístup hráčů ani nebudu hodnotit. Když není správný přístup od všech, kteří sedí v kabině, ale jen od pár jednotlivců, zápasy se nedají vyhrávat.