3:0
(0:0, 3:0, 0:0)

První nula! Dukla přejela Mladou Boleslav 3:0

01.12.2017 / Tomáš Kalas

Druhou polovinu základní části rozjeli Dukelští domácím zápasem proti Mladé Boleslavi. První třetina nabídla velmi rychlou hru, s minimem přerušení. Tu největší šanci si ale vytvořili domácí v 17. minutě, Seman puk do brány ale nedostal. V druhé části domácí přeřadili na jiný rychlostní level a odměnou jim byly hned tři góly v boleslavské síti. Vše odstartovala v 22. minutě souhra Zemana s Čachotským, o sedm minut později to byla souhra stejných hráčů. V 37. minutě navíc ve svém vlastním oslabení skóroval Kubalík a Dukla tak po dvou třetinách vedla 3:0. V třetí třetině vzrostly emoce, gólově se ale nic neměnilo a i díky skvělému Larsovi Voldenovi si Jihlava připsala první nulu.
01.12.2017 17:30, Tipsport extraliga - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Volden – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, Zdráhal – Jiránek, Skořepa, Kubalík – Květoň, Zeman, Čachotský – Anděl, Seman, Žálčík – Rys, Hubáček, Diviš
3

BK Mladá Boleslav

Růžička – Hanzlík, Říha, Němeček, Eminger, Kotvan, Bernad, Knot – Pacovský, Němec, Klepiš – Knotek, Holík, Orsava – Pabiška, Musil, Lenc – Procházka, Volf, Kousal
0
Branky a nahrávky: 22. Zeman (Čachotský, Šidlík), 29. Zeman (Čachotský, Jiránek), 37. Kubalík (Skořepa, Kajínek). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Kis, Rampír. Vyloučení: 3:4, navíc Říha (MBL) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4121. Střely na branku: 39:25. Zblokované střely: 13:8. Hity: 7:5. Vhazování: 36:23. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

První třetina utkání začala v rychlém tempu a s minimem přerušení. Šance ale žádné nepřicházely, první, která stojí za zmínku, je Emingerova nahrávka na jednoho z hostujících hráčů v přečíslení na konci 11. minuty, Suchánek jí ale výborně vyklekl a zabránil téměř jistému vedení hostí. Největší šance první třetiny ale dorazila na stadion v polovině 17. minuty, Anděl zleva přihrával před branku na rozjetého Semana, který měl mnoho času na zakončení, avšak se ukvapil a trefil pouze Růžičkův beton. Chvíli po této akci byl vyloučen Hanzlík za hákování, Jihlava ale přesilovku vůbec nevyužila.

Otvírák druhé třetiny byl pro domácí přímo snový. Čachotský se dostal k puku před svojí vlastní brankou a vydal se dopředu. Zhruba na pravém kruhu se otočil okolo Emingera a typickou stahovačkou na střed zůstal osamocen před Růžičkou. Celou akci ale vyšperkoval sklepnutím na volného Adama Zemana a potvrdil, že souhra Čachotský - Zeman pokračuje i v této sezoně. Po tomto gólu převzala Jihlava veškerou iniciativu v průběhu druhé třetiny a střelami zasypávala hostující bránu. Při vyloučení Emingera rozjel Kubalík svůj minisouboj s hostujícím gólmanem, po jeho dvou akcích byl stav souboje příznivější pro Růžičku. 29. minuta přinesla ještě větší radost do Jihlavy a opět u toho byla dvojka Č-Z. Čachotský zajel za bránu a nečekaně volil zadovku na Adama Zemana stojícího na vrcholku pravého kruhu, domácí forvard překonal Růžičku střelou na bližší tyč. Dukla pokračovala v honbě za dalším gólem, jenže přesilovku po vyloučení Klepiše nevyužila. Kdo by to ale čekal, že při hře v oslabení střelí Jihlava Středočechům kulku rovnou do srdce. Skořepa získal puk a dlouhým pasem vyzval úplně osamoceného Tomáše Kubalíka, ten střelou nad beton hostujícího gólmana jednak ukončil svůj minisouboj a také dal domácím vedení o tři branky. Není se tak čemu divit, když hráče vyprovázel do kabin ohromný aplaus.

Přestávkový program byl v rámci blížícího se Mikuláše vyplněn oddílem Dukla Jihlava - krasobruslení a jeho Ohňové show, fanoušci odměnili malé holčičky mohutným potleskem za jejich choreografii.
Třetí třetina nabídla úplně odlišný obraz dvou předchozích. Hra se často kouskovala, rostly emoce a Jihlava tak dominantní nebyla. Vsadila na stejný scénář jako proti Olomouci a bylo štěstím pro domácí, když Říhovi puk před prázdnou brankou v 45. minutě uskočil. Loňský klíčový obránce Jihlavy pak byl bohužel ústřední postavou, na mantinel tvrdě naremploval na konci 47. minuty Kubalíka a způsobil mu krvavé zranění, sudí ho po krátké poradě poslali do kabin za vražení na hrazení. Pro Duklu to byl tak vítaný způsob, jak definitivně rozhodnout o osudu utkání. Nejblíže čtvrté trefě byl osm sekund před polovinou třetí periody Stříteský, místo střely ale volil nahrávku na hůře postaveného spoluhráče. Po vypršení pětiminutového trestu se na ledě hodně přitvrdilo, zejména hosté přestali unášet vývoj utkání. Utkání se i přes excesy některých hráčů na ledě dohrálo poměrně v klidu a za dýmu ze zelené dýmovnice od hostujících „fanoušků“ se mohlo slavit, Dukla udržela první nulu v sezoně a matnou Boleslav přehrála 3:0.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav): Zápas se pro nás od začátku nevyvíjel moc dobře. Domácí nastoupili s velkým elánem a odhodláním. Nám už se kumuluje únava, máme úzký kádr a většinu zápasu dohráváme na tři lajny. První třetina nám vzala spoustu sil. Doufali jsme, že první gól dáme my, bohužel se nám to nepovedlo a pak to už šlo s námi od desíti k pěti. Klukům nemohu vytknout nic, co se bojovnosti týče, ale v současné době nám chybí hokejovost a i trošku štěstí v zakončení. Zápas rozhodl rozdílový hráč a ten byl na straně Dukly - Tomáš Čachotský.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Zápas byl hodně vyrovnaný. Oba mančafty chtěly, hra byla taková důrazná a důsledná, jak v ofenzívní, tak v defenzívní části. Naší zvýšenou aktivitou ve druhé třetině jsme vstřelili branky a klukům to pomohlo. Dostali větší klid na hokejky. Třetí třetina byla z naší strany oproti minulému zápasu dobře odehraná. Soupeř má v kádru spoustu šikovných hráčů, kteří si vytvoří šance. Ale Lars Volden chytal velice dobře i nebezpečné střely po ledě nebo střely přes hráče. Také to dodalo klukům klid na hokejky, abychom dotáhli zápas do vítězného konce, i přes strkanice, které k zápasu patří.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie