3:2sn
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Zápas Dukly ve Zlíně rozhodla až patnáctá série nájezdů, ve které byli úspěšnější domácí

24.08.2017 / Jakub Kudláč

Do přípravného zápasu mezi Zlínem a Jihlavou vstoupili lépe domácí Berani, kteří se v jedenácté minutě ujali vedení. Dukla ale o dvě minuty později srovnala, když se trefil Nicolai Bryhnisveen. Jihlavští se mohli ještě před přestávkou dostat do vedení, ale dvě velké šance nevyužili. Na další gól se tak čekalo do začátku třetí třetiny, kdy skóroval Lukáš Anděl a Dukla tak poprvé v přípravě vstřelila v utkání více jak jeden gól. Zlín ale sedm minut před koncem v přesilovce vyrovnal a šlo se do prodloužení. To nerozhodlo, takže vítěze zápasu určily samostatné nájezdy. Těch si diváci užili dosyta, rozhodnutí padlo až v patnácté sérii. Domácí vyhráli v rozstřelu 3:2 a stejně tak i v celém utkání.
24.08.2017 18:00, Přípravné zápasy - 5. kolo

Berani Zlín

Štůrala – Valenta, Nosek, Freibergs, Matějíček, Žižka, Padrnos, Dluhoš – Roberts Bukarts, Honejsek, Rihards Bukarts – Kubiš, Popelka, Veselý – Okál, Sedláček, Ondráček – Gago, Fořt, Fryšara
3

HC Dukla Jihlava

Volden - de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Zdráhal, Kajínek, Ulrych - Žálčík, Skořepa, Rys - Čachotský, Zeman, Surovka - Protasenja, Hlinka, Anděl - Čermák, Diviš, Půža
2
Branky a nahrávky: 12. Ro. Bukarts, 53. Nosek (Honejsek, Ri. Bukarts), rozh. náj. Freibergs – 14. Bryhnisveen (Šidlík, Čachotský), 43. Anděl. Rozhodčí: Dědek, Kašík – Bryška, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Duel mezi Zlínem a Jihlavou začal poklidně. Úvodní přesilovku Berani moc dobře nesehráli, diváky tak potěšil alespoň zákrok náhradního brankáře Kašíka, který do své lapačky ukryl kotouč směřující mimo mantinely. První větší šance byla k vidění ve 12. minutě, přičemž hned ta skončila gólem. Samostatný únik zakončil ukázkovou dělovkou do horního rohu Roberts Bukarts.

Za dvě minuty už ale bylo vyrovnáno. Do podobného místa na druhé straně zapadlo nahození od modré čáry z hole Nicolaie Bryhnisveena. Stav 1:1 už vydržel až do pauzy, i když s velkým štěstím pro domácí. Rysův únik zastavila tyčka, Anděl v podobné situaci trefil lapačku Štůraly.

I začátek prostředního dějství patřil hostům. Jednou zvonila tyč, podruhé Zlín před inkasováním zachránila Zdráhalova neschopnost dopravit puk do prázdné branky. Možnost zapsat se na listinu střelců vedle bratra nevyužil ve 25. minutě Rihards Bukarts, z pozice mezi kruhy trefil pouze Voldena.

Pouze gól chyběl souhře této bratrské dvojice o deset minut později. Roberts si vyměnil puk s Rihardsem, který si položil Voldena, obkroužil bránu a vyzval ke skórování staršího z dvojice, ten ale zblízka zcela odkrytou bránu netrefil. Potlesk fanoušků byl však na místě.

Třetí část začala gólem Dukly. Lukáš Anděl si vybruslil na kruh, odkud ránou nad rameno poslal hosty do vedení. Další možnosti ke skórování hráčů z Vysočiny zamezil faulem Fryšara, načež se opět ukázala bratrská dvojice Bukartsů. Rihardsův pas při přečíslení ale k Robertsovi nedoputoval.

Na 2:2 vyrovnal ránou od modré David Nosek. Neporušil krásu gólových momentů tohoto zápasu a i on svou střelu umístil do horního rohu.

Zamezit remíze po základní hrací době měly obě mužstva. Nejprve neuspěl domácí Žižka, který zblízka překonal ležícího Voldena, jeho pokus ale zastavilo břevno. Na druhé straně se zase po dorážce marně natahoval Hlinka.

V prodloužení mohl opět rozhodnout Žižka, role zakončovatele mu ale v tomto zápase byla cizí. Na řadu tak přišly nájezdy.

V těch diváci viděli neuvěřitelných patnáct sérií, než rozhodl obránce Zlína Ralfs Freibergs. Surovka naštěstí pro Zlín prázdnou branku netrefil, to by jinak už tak dlouhý večer mohl pokračovat ještě dost dlouho...

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (asistent trenéra Aukro Berani Zlín): "Upracované vítězství, defenziva už fungovala lépe než s Pardubicemi, neměli jsme tam tolik okýnek. Ovšem ofenziva to zase přehrávala, chtěli jsme to moc do prázdné. Tři minuty před koncem jsme mohli rozhodnout v přesilovce, ale ani jsme nevystřelili. Těžký zápas, uděláme si další video a budeme doufat, že to ve zbylých dvou špílech doladíme."