3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Dukla v generálce na extraligovou sezónu zvítězila, když porazila Zlín

29.08.2017 / Ondřej Terber

V úterý od 18:00 přivítala Dukla v rámci generálky na extraligu Zlín a zápas vyšel Jihlavě na jedničku. Domácí byli po celou dobu hry aktivnějším týmem a otevřeli také jako první skóre zápasu, když se prosadil Anatolij Protasenja. Ve druhé části hry Jihlava nepolevila a přidala další branku , takže šla do třetího dějství s dvoubrankovým vedením. Ten si Dukla poctivě hlídala a do konce dokázala přidat i třetí branku. V závěru Zlín pouze kosmeticky upravil skóre, takže Dukla zvítězila nad Zlínem 3:1.
29.08.2017 18:00, Přípravné zápasy - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – De La Rose, Šidlík, Zráhal, Ulrych, Suchánek, Bryhnisveen, Kajínek – Macík, Skořepa, Surovka – Čachotský, Seman, Rys – Žalčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, Hubáček, Váňa
3

Berani Zlín

Kašík – Freibergs, Řezníček, Žižka, Matějiček, Padrnos, Ferenc, Dluhoš, Horák – Rihards Bukarts, Honejsek, Kubiš, Veselý, Popelka, Šťastný, Ondráček, Sedláček, Okál, Gago, Fryšara, Hefka
1
Branky a nahrávky: 9. Protasenja (Šidlík, Bryhnisveen), 31. Hubáček (Protasenja), 49. Zdráhal (Rys) – 58. Žižka (Ondráček, Okál). Rozhodčí: Pešina, Prážák – Polonyi, Zíka. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1098. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Vstup do zápasu vyšel lépe Beranům, když si svoji aktivitou vypracovali přesilovou hru 5 proti 3. Ovšem oslabení Dukla zvládla na výbornou a naopak zanedlouho udeřila sama v početní výhodě, když se prosadil v předbrankovém prostoru Anatolij Protasenja, který dorazil za Kašíkova záda střelu Šidlíka. O dvě minuty později mohlo být pro Duklu veseleji, když se Jihlava dostala do rychlého úniku dva na jednoho, který zakončil Hlinka těsně vedle brány Kašíka. Postupem času převzali domácí iniciativu a stali se lepším mužstvem na ledě. Do konce první třetiny už Jihlava uhájila těsné vedení a šla tak do kabin spokojenější.

Začátek druhé třetiny příliš aktivní hokej nenabídl, ovšem brzy se obě mužstva rozehrála a hrálo se v rychlém tempu. Jako první si vypracovali vážnější šanci hosté, kteří po skrumáži v brankovišti nedokázali dostat kotouč přes brankáře Škarka. Ve 31. minutě už se ale stav měnil, když Dukla odskočila na rozdíl dvou branek. Radek Hubáček vyslal z kruhu pumelici, která skončila přesně v levém rohu Kašíkovy brány. Vstřelený gól Jihlavu nakopl a rázem byla na ledové ploše mnohem nebezpečnějším týmem. Ve 34. minutě měla Dukla na hokejkách další gólovku, když Čachotský nabral vysokou rychlost a na servíroval kotouč před bránu osamocenému Protasenjovi, který nedokázal překonat hostujícího gólmana. Po zbytek třetiny už si ani jeden z týmů nevypracoval vážnější šanci a tak se šlo do kabin se skóre 2:0 na světelné tabuli.

Ve třetím dějství Dukla nepolevila a i nadále si tvořila šance. Jednu z nich nedokázal ve 45. minutě proměnit aktivní Žalčík, který nepřekonal Kašíka. O pár minut později už ale Dukla slavila, když se třetí gól, nyní při vlastním oslabení, přidal Jan Zdráhal, který vyslal na brankáře rychlou střelu zápěstím a nedal šanci hostujícímu ochránci svatyně. Do konce zápasu už poté Dukla vycházela především ze zabezpečené obrany s cílem neikasovat. To se domácím však nepodařilo, když čisté konto Škarka zhatil gólem Tomáš Žižka, který využil zaváhání jihlavské obrany a připsal Zlínu alespoň čestý zásah. Více už se na Horáckém zimním stadionu nestalo a Dukla tak zvítězila nad Zlínem 3:1.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Aukro Berani Zlín): Byl to bojovný zápas. Pamatuji si, že když jsem tady hrával ještě já, tak to byla řežba. Dneska se to zase potvrdilo. Jihlava vyhrála zaslouženě, byla agresívnější a my jsme jediné šance měly v přesilovkách. Těch bylo dost, ale bohužel jsme je nevyužili.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): To, že se vyhrálo 3:1, je hezké. Ale nás s kolegou potěšilo, že až na malé výjimky plnili hráči věci, které jsme si řekli. Sami tak zjistili, že když naše pokyny plní, tak mohou být úspěšní.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie