3:2
(1:0, 2:1, 0:1)

Mladší dorostenci v Kometě marně dotahovali třígólové manko

28.09.2017 / Šimon Albrecht

Vstup do utkání mladšímu dorostu nevyšel, neboť Kometa se již v páté minutě ujala vedení. To na začátku druhé třetiny navýšila a třetí gól vstřelili Brněnští v devětatřicáté minutě. Ještě před odchodem do šaten ale snížil Matouš Menšík a dostal jihlavské mladší dorostence znovu do zápasu. Snížení Dukly ale přišlo hodně pozdě - až dvanáct vteřin před koncem. Na srovnání proto už nebylo dostatek času - 2:3.
28.09.2017 18:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 5. kolo

HC Kometa Brno

Vystavěl – Holcman, Holemý, Běhůnek, J. Sedláček, Fajmon, Furch – Žák, Brabenec, Bartes, Kalčík, Meluzín, Kos, Malý, Rašovský, Masař
3

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Brož, Moravec, Winkler, Chvátal – Zdarsa, Adam, Mihulka, Chlubna, Menšík, Čermák, Kochrda, Polodna
2
Branky a nahrávky: 5. Masař (Kos, Kalčík), 21. J. Sedláček (Malý, Brabenec), 39. Meluzín (Fajmon) – 40. Menšík (Polodna, Winkler), 60. Chlubna (Čermák, Polodna). Rozhodčí: Čuňočka – Brzobohatý, Mikoviny. Vyloučení: 6:2, navíc Rašovský (KOM) 10 min. a do konce utkání - Chvátal (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 128. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili aktivněji jihlavští hokejisté, z tlaku ale branku nevytěžili. Potom už byli na koni domácí hokejisté. To se ukázalo již v 5. minutě, když otevřel skóre zápasu Jakub Masař, který po přihrávce Jakuba Kose obkroužil bránu a střelou z úhlu zakončoval do horního růžku. 1:0. Ve druhé půlce třetiny se hostujícím podařilo srovnat krok. Brněnští dorostenci hodně pouštěli jihlavské do braků. Ty ale hostující hokejisté ani jednou nevyužili. Domácí dorostenci tak odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem.

Začátek třetiny začal tlakem domácích, kteří se hned na začátku třetiny mohli radovat z branky. Jan Sedláček na modré čáře zpracoval přihrávku od Jakuba Malého. Svoji dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě a rozvlnil síť podruhé v zápase. Hostující brankář neměl šanci. Posléze přišla série přesilovek pro Jihlavu, ve kterých si dokázala vytvořit nějaké šance, ale na gól to stále nestačilo. v půlce třetiny si zahrála přesilovku i Kometa. Dobře sehraná přesilovka ale gól nepřinesla. Druhou půlku třetiny domácí po ledě doslova lítali. Ke konci třetiny přišla další přesilovka pro Jihlavu a také další šance pro snížení náskoku domácího týmu. Jihlava nezačala přesilovku vůbec špatně, ale po nepřesné přihrávce se zmocnil puku Patrik Fajmon, který vyslal do samostatného úniku Erika Meluzína, který přesnou střelou nad vyrážečku zvýšil náskok svého týmu na 3 branky. Avšak hosté ještě stačili do konce třetiny odpovědět, když z pravého kruhu vypálil Matouš Menšík, jehož střela prosvištěla až do sítě Brna. Do šaten se tedy šlo za stavu 3:1.

Dukla chtěl se zápasem ještě něco udělat, a proto vstoupila do třetí třetiny velice aktivně a vytvořila si hned zkraje periody dobré šance. Kometa ale srovnala krok a hrozila i na druhé straně. První půlka třetí dvaceti minutovky nakonec branku nepřinesla. Dukla si na konci třetiny zahrála přesilovku a zkusila si hru bez brankáře. Ta se jim povedla a 14 vteřin před koncem ještě zreguloval skóre Tomáš Chlubna, který se nejrychleji zorientoval v před brankovém prostoru a poslal puk do prázdné brány. Hosté sice snížili, ale na srovnání skóre už bylo času málo, a tak se z výhry mohla radovat Kometa.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dvě třetiny jsme byli horším týmem, srovnat krok se nám podařilo až ve třetí třetině. Poslední třetinu jsme odehráli podle našich představ, ale s výsledkem se nám nepodařilo už nic udělat a Kometa zaslouženě vyhrála.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Zápas byl vyrovnaný, ve druhé třetině jsme byli lepší, odskočili jsme o dvě branky. Vyhráli jsme, přestože jsme museli bránit hodně vyloučení. S výkonem jsme spokojení, oproti zápasu v Boleslavi to bylo mnohem lepší. Podali jsme bojovný a bruslivý výkon.