3:4p
(3:2, 0:1, 0:0 - 0:1)

Mladší dorostenci ztratili dvoubrankový náskok a Kometě podlehli 3:4

04.11.2017 / Tomáš Kalas

První listopadový víkend otevřeli mladší dorostenci domácím zápasem proti Kometě. Vstup do utkání měli snový, když za 19 sekund skórovali díky Kochrdovi a Mihulkovi. Kometa však dokázala srovnat díky dvěma gólům Malého. Poslední slovo v první periodě měli domácí hráči, jmenovitě Tomáš Chlubna a domácí tak vedli o jediný gól. Druhou třetinu ovládla Kometa, která zatlačila Jihlavské do pásma. Přidala však pouze jeden gól z hole Meluzina. Třetí třetina byla poznamenána poruchou časomíry, ani jeden gól v ní diváci neviděli. Sedm sekund před koncem prodloužení rozhodl Holemý a dva body tak po výhře 4:3 putují do Brna.
04.11.2017 11:30, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Pavlas – Brož, Moravec, Chvátal, Winkler, Mikeš, Kratochvíl, Sapík – Machovský, Mihulka, Polodna – Havel, Kochrda, Pavelec - Zdarsa, Augusta, Kravec - Chlubna
3

HC Kometa Brno

Nešťák – Fajmon, Sedláček, Holcman, Holemý, Mikulec, Furch – Meluzín, Brabenec, Malý – Žák, Bartes, Kos – Masař, Rašovský, Holotík – Kalčík
4
Branky a nahrávky: 4. Kochrda (Pavelec), 4. Mihulka (Chlubna), 20. Chlubna (Chvátal, Havel) – 10. Malý (Holemý), 17. Malý (Brabenec, Meluzín), 34. Meluzin (Fajmon), 65. Holemý (Malý, Meluzin). Rozhodčí: Slavík – Zíka, Polák. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 24:41 Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Jako by tabulkové postavení obou týmů nebylo na úvodu znát. Tak by se dalo charakterizovat prvních 10 minut utkání, do kterého lépe vstoupila Dukla. Ve 4. minutě se puk dostal k Jiřímu Kochrdovi, který střelou z levého kruhu překonal Nešťála. O 19 sekund později bylo ještě veseleji pro Duklu, když se prosadil David Mihulka. Tyto slepené góly Kometu opařily a šance si tvořila nadále Dukla. Únik Machovského ani střela Havla z voleje však v síti neskončily. V 10. minutě se dostala z ničeho nic Kometa do hry. Pas Holemého využil Jakub Malý projektilem mezi betony Pavlase. O tři minuty později mohla jít Dukla na dvougólový rozdíl zpátky, Machovského ale skvěle vychytal Nešťál. Brno postupně přidávalo na pohybu a odměnou jim byl srovnávací gól z hole Jakuba Malého po kombinaci v pásmu a následné střele otřené o tyč. 45 sekund před koncem třetiny si slovo vzala Jihlava, konkrétně navrátilec Tomáš Chlubna, který využil přesný pas od Chvátala a bekhendovou kličkou dal domácím vedení o jeden gól.

Na začátku druhé části dostali domácí přesilovku, se kterou nenaložili vůbec dobře a po jejím konci mohli inkasovat, Brož ale včas zastavil Malého, který vyjel z trestné a dostal puk přímo na hokejku. Brno zhruba od 26. minuty převzalo veškerou aktivitu v utkání a kralovalo. Žádné šance ale nepřicházely, změnila to až 33. minuta, kdy Fajmon našel Erika Meluzina, brněnský forvard střelou z první srovnal stav utkání. Kometa dále tlačila, těsně před koncem třetiny ale mohla inkasovat, Chlubna ale výborný forčeking v gól nepřetavil. Druhá třetina tak končila za nerozhodného stavu a za zvuku ohlušující sirény, která ne a ne vypnout.

Díky těmto technickým problémům s ukazatelem vyjela rolba o 10 minut později, což prodloužilo týmům přestávku na zhruba 25 minut. Časomíra vydržela v třetí třetině funkční zhruba dvě minuty, než opět spolu s ozvučením přestala fungovat a čas se tedy musel měřit ručně. To ale nevadilo Jihomoravanům, kteří navázali na druhou třetinu a Jihlavu jasně přehrávali. Dorážka Brabence si o gól přímo říkala, stejně jako Rašovského obtočení okolo branky. Všechny šance tak zůstaly nevyužity a šlo se do prodloužení.

I zde sehrála Kometa lepší part utkání, v 63. minutě byl Fajmon sám před bránou, šanci na dva body ale neproměnil. Osm sekund před koncem se vhazovalo v útočném pásmu hostí, obránci domácích nepokryli Jana Holemého, který mezi betony ukončil toto utkání a Kometa si domů odvážela výhru 4:3 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Nezačali jsme špatně, ale soupeř se dostal do dvou šancí a z obou skóroval, pak jsme se z toho dostali a ten zápas byl potom o dobývání domácí branky, viz třetí třetina, kdy se hrálo na jednu stranu. Převaha byla, jenže jsme branku nedali. V prodloužení si troufnu tvrdit, že jsme taky byli lepší a ten druhý bod jsme si zasloužili. Domácí hráli bojovně a my jsme se těžko prosazovali, za ten druhý bodík jsme rádi.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Byl jsem překvapen z toho, jak se nám dařilo, neboť Tomáš Chlubna nastoupil po zranění a v této sestavě jsme vlastně byli v Hradci, kde jsme se trápili střelecky, pro mě byl dnešek tedy překvapením. Kluci dnes makali, snažili se, bojovali, samozřejmě Brno má vyspělejší kluky, kteří nás přetlačovali v předbrankovém prostoru. První třetina byla trochu přestřelka, v té druhé bylo Brno jasně lepší, měli pohyb, my jenom stáli, třetí byla nahoru-dolů a v prodloužení jsme udělali jednu fatální chybu, ale kluky chválím za bojovnost a nasazení.