7:2
(2:0, 3:2, 2:0)

Mladší dorostenci na Liberec nestačili, inkasovali sedm branek

17.11.2017 / Ondřej Belák

K dalšímu mitrovskému duelu cestovali mladší dorostenci do Liberce. Domácí do utkání vstoupili lépe než hosté, po první třetině vedli 2:0. Ve druhé části se sice jihlavští mladíci dočkali dvou branek, když Tomáš Chlubna snižoval na 2:4, ale to bylo ze strany Dukly vše. Naopak Liberec přidal další tři branky a zvítězil vysoko 7:2.
17.11.2017 13:30, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 15. kolo

Bílí Tygři Liberec

Čajan (30. Franc) – Kovář, Hampl, Hladík, Čihák, Starý, Kollert – Pray, Jakubec, Cikhart, Jiruš, Měchura Strnad, Nezbeda, Gajda, Vodlan
7

HC Dukla Jihlava

Krejčí (27. Maláč) – Mikeš, Kratochvíl, Chvátal, Brož, Moravec, Winkler – Machovský, Chlubna, Zdarsa, Augusta, Čermák, Pavelec, Kochrda, Polodna, Mikulka, Kravec
2
Branky a nahrávky: 3. Nezbeda (Hampl, Jiruš), 16. Vodlan (Cikhart, Kollert), 25. Pray (Cikhart, Kovář), 27. Jakubec, 36. Měchura (Kovář), 45. Gajda (Měchura), 49. Vodlan (Cikhart, Kovář) – 21. Čermák (Chlubna, Mihulka), 29. Chlubna. Rozhodčí: Bernat – Bosák, Serbus. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 52:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 7:2.

Průběh utkání

Liberečtí hokejisté vstupovali do utkání s vědomím, že je případná výhra může katapultovat na vedoucí příčku tabulky. To se sice díky drtivé výhře Hradce Králové nestalo, Tygři si ovšem s chutí zastříleli a demolici Jihlavy započali hned v samotném úvodu. První radost sice uhasil rozhodčí kvůli teči vysokou holí, dlouho to nicméně šelmy mrzet nemuselo.

Za pouhých šedesát sekund si totiž střeleckou pozici vytvořil Lukáš Nezbeda a vypálil mimo dosah brankáře - 1:0. Tygři pokračovali v nesmírně aktivní hře a prakticky nepouštěli soupeře z obranného pásma. William Pray se hnal sám na Krejčího, a ten jeho zakončení přizvedl na břevno. Další šanci už ale odolat nedokázal, Luka Vodlan hlídkoval na brankovišti a úspěšnou dorážkou zvýšil na 2:0.

Ve druhé periodě se do té doby bezbranní hosté dostali na dostřel, když ve dvojnásobné přesilovce zamířil přesně pod Čajanovu vyrážečku Patrik Čermák - 2:1. Liberecký brankář o chvíli později své spoluhráče podržel, vykopl totiž nepříjemně tečovanou střelu. A za okamžik se radovali domácí. William Pray doklepl za Krejčího záda střelu odraženou od zadního mantinelu a stanovil skóre na 3:1. Tygři nehodlali polevil v aktivním pojetí hry a brzy se radovali počtvrté. Kotouč si uzmul Tomáš Jakubec a po projetí přes střední pásmo zamířil krásně pod břevno - 4:1.

Jihlava se ale opět vrátila do hry a pomohl jí k tomu poměrně šťastný gól Tomáše Chlubny, jenž procedil kotouč pod Čajanovými betony - 4:2. Následovala pasáž neproměněných šancí na obou stranách, kterou rozčísl pátý gól v dukelské svatyni. Kovářovo přízemní nahození precizně tečoval Adam Měchura a zvýšil tak na 5:2. Tou dobou už byl v hostující kleci Filip Maláč. Gólmana vystřídali taktéž šelmy, Čajana nahradil Franc.

Do třetí části vstoupili domácí mladíci jako velká voda a pohasínající šance Jihlavy na zázrak nadobro sfoukl Petr Gajda - 6:2. Dukla začínala působit značně rezignovaným dojmem a na ledě existovalo prakticky jen jedno mužstvo. A další brankové vyjádření bylo na cestě! Rychlou a účelnou kombinaci zakončil Luka Vodlan. Slovinský útočník těžil ze skvělé přihrávky Williama Praye a usměrnil jeho přihrávku za odkryté svatyně - 7:2.

Dalších úprav se už skóre nedočkalo, těsně před koncem ještě pomohla Francovi tyčka. Tygři tedy zápas ovládli poměrem 7:2 a předvedli výborný výkon po všech směrech.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Liberec): Zaplaťpánbůh jsme dneska dali hodně gólů. Soupeř nehrál úplně spatně, ale myslím si, že kluci plnili, co jsme po nich chtěli a zaslouženě jsme dneska vyhráli. Konečně se nám podařilo dát hodně gólů, což se nám v minulých zápasech příliš nedařilo.

Petr Svoboda (Jihlava): Nevím, co mám dneska hodnotit. Liberec nás dneska předčil úplně ve všem - v pohybu, v důrazu, v situacích jeden na jednoho, ve clonění a v předbrankovém prostoru, ze kterého nám dnes dal čtyři góly. Byla to hra kočky s myší.