7:2
(4:0, 2:1, 1:1)

07.08.2004 / Doudy

07.08.2004, Přípravné zápasy dorostu - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Dršata (Houdek) - Cakl, Podhorský, Zelený, Zimmel, Novák, Chaloupka, Posmyk - Dzurik, Dolana, Holub Zbyněk, Cejpek, Komůrka, Man, Koreš, Březina, Láznička, Kuřítko, Kotlík, Holec, Holub Marek, Klimeš, Pech
7

HC Rebel Havlíčkův Brod

2
Branky Dukly: Dzurik 2, Láznička, Dolana, Koreš, Březina, Holub Marek.

Průběh utkání

Jihlavští mladíci vstoupili do prvního přípravného zápasu na nadcházející ročník 1. ligy dorostu o poznání lépe než jejich soupeř. Hned od prvního vhazování se tlačili do obranného pásma Havlíčkova Brodu a vytvářeli si slibné střelecké pozice. O první branku svého mužstva se postaral v polovině 6. minuty Dzurik, který po kombinaci s Dolanou rozvlnil pohotovou střelou síť za zády hostujícího Opršala, 1:0. Hned ve svém dalším střídání se dostal úspěšný střelec do úniku, ale tentokrát byl havlíčkobrodský brankář pozornější. Na druhé straně zahrozil Dundáček, ale i domácí Dršata si dokázal s jeho střelou poradit. Skóre se tak znovu měnilo na začátku 13. minuty, když dokázal Láznička vydolovat kotouč zpod betonů klečícího Opršala a dopravit jej za brankovou čáru, 2:0. Největší šance hostů v první třetině nastala v 16. minutě. Po závaru u domácí klece zalehl jihlavský obránce v brankovišti kotouč a hlavní sudí nařídil trestné střílení, ke kterému se postavil Sýkora, ale jeho střela na lapačku se mezi tyče nevešla. Byli to tedy opět domácí, kdo zahýbal stavem zápasu. Dzurik chytře změnil směr jízdy za Opršalovou brankou a podél tyče dopravil kotouč za záda gólmana Rebelů, 3:0. V 19. minutě pak podtrhl gólový účet první dvacetiminutovky po souhře celého útoku tvrdou střelou těsně nad ledem Dolana, 4:0.

I do prostřední části hry vstoupili aktivněji domácí, před brankařem hostí se ocitl osamocen Mann, ale kotouč se mu do brány dopravit nepodařilo. Útočnou hru Dukly přibrzdila přesilová hra hostí, ve které se také gólově prosadil Sýkora, 4:1. V polovině utkání přišla obměna hráčů na střídačkách, vystřídali se také brankaři na obou stranách, jihlavského Dršatu nahradil Houdek. Než se stačili hosté po přerušení hry rozkoukat, našel Novák dlouhou přihrávkou našlápnutého Koreše, jenž ve svém nájezdu nezaváhal a poslal kotouč pod vyrážečkou vystřídavšího Kampa do klece Rebelů, 5:1. Ve 36. minutě se domácí dostali do přečíslení, Březina zvolil místo přihrávky raději střelu a vyplatilo se. Do kabin se tak odcházelo po druhé třetině za stavu 6:1.

Zpočátku poslední dvacetiminutovky se povedlo prosadit hostům, tváří v tvář před jihlavským Houdkem se ocitl Štros, provedl kličku do bekhendu a zavěsil kotouč pod horní tyčku jihlavské branky, 6:2. Dále hra probíhala v pomalejším tempu a tečku za utkáním udělal v závěru 58. minuty svou úspěšnou dorážkou Holub, 7:2.