4:5sn
(2:1, 0:0, 2:3 - 0:0)

25.11.2017 / Tomáš Lysý

25.11.2017 12:00, DHL extraliga juniorů - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Váňa, Vála, Srnský, Havelka, Krtek – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Kadleček, Waller – Hrbatý, Najman, Vala
4

Piráti Chomutov

Běhula – Procházka, Kopic, Kleiner, Novák, Seemann, Hajič, Vícha, Studený – Chlán, Polák, Šilar – Navrátil, Bajer, Adámek – Šišolák, Köver, Hřebíček – Kulich, Šeliga
5
Branky a nahrávky: 7. Waller (Kadleček, Jindra), 15. Najman (Vala, Hrbatý), 49. Vala (Hrbatý, Havelka), 50. Váňa (Heinrich, Mejzlík) – 20. Chlán, 41. Chlán (Navrátil), 49. Chlán (Kopic, Polák), 51. Šišolák (Hřebíček, Hajič), rozh. náj. Hřebíček. Rozhodčí: Král – Kotlík, Měkýš. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 83. Střely na branku: 37:25. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.

Průběh utkání

Již ve druhé minutě byla Dukla v zajímavé šanci. Heinrichova teč skončila za zády Běhuly, ale gól nemohl být uznán pro hru vysokou holí. Na konci šesté minuty se do šance dostal i Najman, jinak útočník jihlavského staršího dorostu, který se prosmýkl přes obránce až k brance, kde mu však chomutovský zadák na poslední chvíli vypíchl puk. Za okamžik už Dukla vedla. Kadleček našel před branou volného Joshua Wallera a ten zamířil přesně pod víko. Nedlouho poté mohli domácí vést o dvě branky, když Mejzlíkovu střelu v přesilovce srazil Běhula a poradil si i s dorážkou Váni.

Jihlavští měli převahu i nadále. Při další přesilovce vytáhl Jindrovu střelu Běhula svojí lapačkou a byl rád, že mu puk vypadl až za levou tyč. V čase 14:19 vedli domácí o dvě branky. Hrbatý přihrál puk na Valu, jehož sice vychytal gólman Chomutova, ale na dorážku svého spoluhráče ze staršího dorostu Adama Najmana již dosáhnout nemohl. Piráti se ale nevzdali. Jihlava sice přestála oslabení, nicméně třicet vteřin před odchodem do kabin si Petr Chlán našel cestu ze středního pásma až před Šťastného a kličkou načal své gólové představení - 2:1.

Druhá třetina už tolik branek nenabídla. Tím spíše, že hráči měli problém se i do nějaké gólové šance dostat. Až přesně v čase 30:00 minula Hajičova přesilovková rána těsně pravou tyčku. Jihlavští ve druhém dějství trošku ubrali z nastoleného tempa a ani Chomutov nehýřil přílišnou aktivitou. Do kabin se tak šlo za nezměněného stavu.

To se však nelíbilo Petru Chlánovi, který půl minuty po začátku třetího dějství po přihrávce Navrátila zblízka srovnal stav. Po jedné promarněné přesilovce na obou stranách šla Dukla znovu do vedení. Hrbatý ještě poblíž brankoviště skórovat nedokázal, nicméně co se nevydařilo jemu, to dokonal dorážkou Tomáš Vala a také zaznamenal první gól za juniory. Odpověď Chomutova přišla po dvaceti vteřinách při Mejzlíkově vyloučení, jenž vydržel na trestné pouze šest sekund. Zpět do hry ho vrátil Petr Chlán, jenž úspěšně tečoval Kopicovu ránu od modré a dovršil tak hattrick.

Přesilovku využila také Dukla. V čase 49:49 se duo Mejzlík-Heinrich ještě gólu nedočkalo, jelikož byl Běhula úspěšný. K dorážce se tak dostal David Váňa a propálil vše, co mu stálo v cestě. Jihlavská radost tentokrát vydržela jen 61 sekund, než Ondřej Šišolák, zvedl Šťastným vyražený puk Hřebíčkovy střely nelapitelně pod víko - 4:4.

Tím přísun branek utichl. Nejen do konce základní hrací části, ale i v prodloužení, kdy Dukla nevyužila slibné příležitosti. Najman nezasunul puk pod ležícího gólmana a neprosadil se ani Heinrich, jenž nejprve neměl dostatek prostoru na propálení soupeřova brankáře a o pár vteřin později pálil v nájezdu nad horní tyč. Přišly tak na řadu nájezdy, ve kterých Piráti proměnily všechny čtyři příležitosti, naopak hráči Dukly skórovali jen jednou. Rozhodnutí zařídil ve třetí sérii Martin Hřebíček, když z kruhů propálil Šťastného - 4:5 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsem velice dobrou první třetinu, bohužel jsme se dostali do vedení pouze o jednu branku. Od druhé třetiny byl zápas úplně vyrovnaný a my možná po první dvacetiminutovce trošku přestali hrát. Ve třetí třetině bohužel v naší přesilovce soupeř vyrovnal a když se dostaneme do vedení, tak uděláme chybu, kterou soupeř potrestá - takhle to šlo dvakrát po sobě. V prodloužení jsme byli lepším týmem, ale nevyužili jsme tři tutovky. Soupeř byl šikovnější v nájezdech, bere výhru a gratulujeme mu.