4:3
(1:1, 1:2, 2:0)

19.12.2017 / Tomáš Kalas

19.12.2017 18:15, DHL extraliga juniorů - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Juda (29. Šťastný) – Pospíchal, Mareš, Váňa, Krtek, Vála, Srnský – Mejzlík, Heinrich, Čermák – Peschout, Adam, Jindra – Hrbatý, Slabý, Strnad – Donda, Norris
4

Berani Zlín

Šimonů – Jenáček, Čechmánek, Augustín, Gába, Budil, Ševčík – Dlabaja, Mikulec, Dvořáček – Dobiáš, Kočica, Sedláček – Chalupa, Marek, Kotek – Fridrich, Knápek
3
Branky a nahrávky: 17. Váňa (Krtek, Adam), 31. Čermák (Mejzlík, Heinrich), 43. Hrbatý (Strnad), 58. Pospíchal (Mejzlík) – 18. Dvořáček (Augustín), 26. Sedláček (Chalupa), 29. Dobiáš (Kočica). Rozhodčí: Pilný – Křivohlavý, Kis. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 40:25. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila Jihlava rozhodně aktivněji a od prvních minut si vytvářela díky dobrému pohybu šance. Po 57 sekundách vypálil od modré Krtek a jeho pokus byl po cestě tečován, Adam se pokusil vyražený kotouč dorazit, Šimonů však nechal beton v cestě. Postupem času se začalo přitvrzovat a v zápase tak nechyběly tvrdé a čisté hity. V 8. minutě při hře 4 na 4 namazal hostující Budil kotouč přímo na hůl Heinrichovi, ten však ze střely vytěžil pouze zvuk levé tyče. Ke konci třetiny se ale skóre měnilo a hned dvakrát. Začneme vyloučením Ševčíka za napadení a koncem 17. minuty. Krtek mohl od modré vyslat další střelu, zkusil ale posunout kotouč doleva na Davida Váňu, domácí obránce ze zkušenostmi z extraligy mužů si prostřelil cestu a Jihlava šla do vedení. O minutu později se stav posunul do remízového stavu. Zlínští, konkrétně Augustín s Dvořáčkem, ujeli do přečíslení a Kryštof Dvořáček dokázal v relativně nepřehledné situaci srovnat stav.

Dukla opět začala druhou část aktivně, minutu a čtyřicet sekund po úvodním buly dostal Jindra pas od Krtka, Šimonů stihl své betony sklapnout včas. V 26. minutě doposud zakřiknutější hosté šli do vedení. V rohu u domácí branky Hrbatý podklouzl a na zem vzal s sebou i hlavního sudího, to ale vůbec nevadilo Chalupovi, který vyvezl puk do útočného pásma, nabil mezi kruhy Robertu Sedláčkovi a nálada na stadionu se otočila. Dukle bylo hůře ještě více dvě a půl minuty po druhém gólu hostí. Puk po vyhraném buly si vzal do parády Vojtěch Dobiáš a ranou do vinglu překonal Judu, pro kterého to byly zároveň poslední momenty v utkání, neboť byl vystřídán Šťastným. Těsně v druhé polovině utkání vstřelila Dukla druhý gól z přesilovky a celkově druhý v utkání. Mejzlík našel před brankou volného Davida Čermáka, který sice napoprvé střelou trefil Šimonů, napodruhé už ale síť rozvlnil. Krátce po gólu domácích byl vyloučen Augustín a při návratu z trestné vyjel do úniku, špatně si zpracoval puk a domácí strana kontrovala, prázdná brána vyzývala ke gólu, u vyzvání však pouze zůstalo.

Třetí část utkání začala pro Duklu snově. Opět aktivní vstup do utkání vyústil nejprve v neproměněné přečíslení 3 na 1, únik Adama Hrbatého ale gólový byl a Dukla se dostala zpět do utkání. Po tomto gólu se přitvrdilo ještě více a situace se pomalu začínala sudímu Pilnému vymykat z rukou. I přesto byl k vidění skvělý hokej, šance si tvořila především Jihlava. Osamocený Čermák sám před Šimonů ale selhal. I Berani ale nezůstávali pozadu a taktéž hráli dopředu, Kočica dostal přihrávku od Budila a pálil z první, v nadějné pozici netrefil. Ke konci utkání se utkání zvrhlo spíše k různým videím, která jsou k vidění z nižších amerických hokejových lig, i přesto ale dokázala Jihlava zvrátit vedení na svou stranu. Mejzlík se dokázal dostat ke kotouči a vyslat dopředu Ladislava Pospíchala, který zakončil nečekaně na bližší tyč a dvě a půl minuty před koncem šla Jihlava do vedení. Zlín zkusil hru v šesti, jenže poslední útok zhatil signalizovaný ofsajd a Dukla tak po výhře 4:3 vyválčila cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Blažek (Aukro Berani Zlín): Jako každé utkání v soutěži, tak i toto bylo vyrovnané, rozhodovaly drobnosti a soupeř byl možná silnější a měl více šancí, my však vedli. V třetí třetině jsme udělali nějaké fauly, kterým pomohl hlavně rozhodčí a to asi rozhodlo, těch sil ve třetí třetině nebylo a odvážíme si tak prohru.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Hodně důležitý zápas pro oba týmy. Zlín jsme pustili do dvougólového náskoku, klobouk dolů před kluky, že to dokázali otočit ještě ve třetí třetině. Na druhou stranu, co dovolil rozhodčí, tak to pak i vypadalo. Bohužel to pak až moc pustil, na konci zápasu nepískal už nic, tak se to vyhrotilo, takže si myslím, že jak ten zápas vypadal, má dnes velký podíl rozhodčí. Ale samozřejmě klukům gratuluji a děkuji.