3:4
(1:2, 1:1, 1:1)

28.11.2017 / Tomáš Lysý

28.11.2017 18:00, DHL extraliga juniorů - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Juda – Mareš, Pospíchal, Vála, Srnský, Trávník, Váňa, Havelka – Čermák, Heinrich, Mejzlík – Jindra, Kadleček, Waller – Hrbatý, Najman, Vala – Adam
3

HC Olomouc

Ovčaří – Rutar, Kuba, Murla, Smutný, Spálovský, Holiš, Beutl, Szturc – Podlaha, Marek, Beier – Tomaník, Pěcha, Palička – Husták, Macuh, Jelínek – Machálek, Hajšman, Janků
4
Branky a nahrávky: 2. Hrbatý (Vala, Najman), 39. Hrbatý (Najman, Trávník), 45. Jindra (Čermák, Kadleček) – 8. Palička (Tomaník, Rutar), 9. Husták (Macuh, Kuba), 36. Macuh (Smutný, Beutl), 45. Macuh (Holiš, Spálovský). Rozhodčí: Vrba – Polák, Urubčík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Vstup do utkání se červenožlutým barvám podařil. Již po 79 vteřinách zavezli starší dorostenci Najman s Valou puk k brance hostí a Adam Hrbatý dorazil puk do sítě. Jihlavští vzápětí přestáli oslabení a po něm mohli skórovat, nicméně Mejzlík tváří v tvář gólmana neprostřelil. Během 69 sekund tak přišla dvojnásobná olomoucká odpověď. V situaci dva na jednoho ještě Juda stihl vyrazit střelu Tomaníka, nicméně na dorážku Filipa Paličky do poloprázdné klece již dosáhnout nemohl. Vzápětí Olomouc otočila stav, když Marek Husták z pravé strany překvapil jihlavského gólmana Judu - 1:2. Dukla se ihned snažila o odpověď, nicméně Mejzlík u pravé tyče prvně střelou a poté dorážkou nepřekonal levý beton Ovčařího. Také Olomouc mohla skórovat, když Husták zkusil mířit z velkého úhlu, leč jeho nečekané zakončení zastavila tyčka. V šestnácté minutě střílel dvakrát z pravého kruhu Podlaha a v obou případech to byla nebezpečná rána, která o kousek minula vzdálenější tyč.

Domácí byli ze začátku druhé třetiny aktivnější, což bylo dáno i dohrávanou půlminutovou přesilovou hrou, ale do vyložené gólové šance se nedostali. Ty přišly až v polovině utkání. Palička po Pěchově akci dorážel puk u levé tyče do sítě, leč neúspěšně. Jihlava mohla srovnat zásluhou Pospíchala, kterého mezi kruhy krásně našel Mejzlík, ovšem domácí zadák minul pravou tyčku. Prakticky z totožné pozice pálil na druhé straně Podlaha, aby vyrážečka Judy byla na místě. Dukla začátkem 36. minuty pykala za vyloučení. Podlaha z pravé strany trefil ještě tyčku, ovšem hned poté dal Beutl puk na Smutného, jenž vypálil od modré a Rok Macuh tečoval puk pod horní tyč. Na nedisciplinovanost doplatili i hosté. Najman získal po buly puk a dostrkal touš před branku na Adama Hrbatého, který zakončil nechytatelně také pod horní tyčku - 2:3.

Do třetí třetiny nastoupila Dukla s elánem a v čase 44:13 se radovala z vyrovnání, když souhru Kaldečka s Čermákem zakončil Lukáš Jindra. Jenže srovnaný stav dlouho nevydržel. Váňovo vyloučení potrestal po půlminutě hry Rok Macuh, jehož druhý gól utkání z bezprostřední blízkosti znamenal po 39 sekundách hry opětovné olomoucké vedení. Olomouc se v dalším průběhu hry ubránila oslabení a byla znovu blíže k sedmé výhře v sezoně. Zařídit opětovné srovnání mohl Pospíchal, který se u pravé tyče natáhl po střílené přihrávce, ovšem Ovčaří roztáhl svůj beton a puk těsně před čárou zastavil. Hanáci v závěru přestáli oslabení, umocněné jihlavskou hrou bez gólmana, dovedli zápas do vítězného konce a po výhře 4:3 odváží domů sedmou výhru v sezoně.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme dobře pouze začátek první třetiny. Potom jsme začali řešit situace přesně opačně, než jsme měli, a v naší hře bylo málo pohybu. Po vyrovnání na 3:3 jsme udělali hloupý faul, který soupeř potrestal vstřelením vítězného gólu.