5:2
(1:0, 3:0, 1:2)

22.01.2018 / Klára Petrásková

22.01.2018 17:30, DHL extraliga juniorů - 31. kolo

Mountfield HK

Bartozel – Hroudný, Muška, Havránek, J. Moník, Kynčl, Jonáš – Jirásek, D. Matouš, M. Matouš, Matějček, Pažourek, Dvořák, Hnik, Hašek, Mašín, Sklenář, Havelec, Chalupa, Pavlík
5

HC Dukla Jihlava

Šťastný (37. Juda) – Krtek, Mejzlík, Trávník, Peschout, Strnad, Rašín – Kadleček, Jindra, Adam, Vala, Heinrich, Hrbatý, Waller, Slabý, Čermák, Norris
2
Branky a nahrávky: 13. Hroudný (Hnik, Havelec), 23. Pavlík (Matějček, Sklenář), 23. Hašek (Pažourek, Mašín), 37. Havránek (Hnik), 58. Mašín (J. Moník) – 47. Čermák (Heinrich, Vala), 51. Heinrich (Čermák). Rozhodčí: Úlehla – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 4:1, navíc Jirásek a Dvořák (oba MHK) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 126. Střely na branku: 32:34. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Utkání začalo velmi zvolna. Brankáři neměli v úvodních minutách příliš práce a větší oživení nepřinesla hře ani jihlavská přesilovka. Až v 10. minutě se k zajímavé příležitosti dostal hostující Waller, z těsné blízkosti brankoviště ale nedokázal Bartozela dostatečně překvapit. Naopak na druhém konci hřiště se o chvíli později branková síť už vlnila, když k otevření skóre zavelel domácí kapitán Kryštof Hroudný – 1:0. Na jeho akci se nepovedlo navázat se sérií střel a dorážek duu Jirásek – Chalupa, vyrovnat nedokázal v samém závěru třetiny ani Vala. Střelu jihlavského forvarda totiž vytáhl Bartozel ramenem.

V hradecké kabině se o první přestávce musely dít zajímavé věci, protože do druhé dvacetiminutovky vlétl tým Aleše Krátošky doslova po hlavě. Nejprve zdvojnásobil východočeské vedení Radovan Pavlík a o pouhých 34 vteřin později se domácí radovali znovu. V úniku dvou na jednoho našel Pažourek přesně hůl Jakuba Haška a hradecká patnáctka poslala svou bombu přesně pod horní tyč – 3:0. Po jihlavském oddechovém času se tempo hry vyrovnalo, Dukla ale nedokázala své střely proměnit ve snížení. A to i přesto, že měla k dispozici hned dvě početní výhody. Hradec naopak hru v oslabení zvládl a ke konci třetiny znovu udeřil. Štěpán Havránek vysekl parádní sólo, prokličkoval hřištěm a ranou na delší tyč vyhnal Šťastného z brány – 4:0.

Nově příchozího Judu ohrozil v začátku třetího dějství Hašek, rychlá přesilovková střela z mezikruží však hostujícího strážce svatyně nepřekonala. A na druhém konci hřiště posléze slavilo hostující mužstvo. David Čermák využil nahrávku zpoza brány a bylo rázem sníženo na 4:1. Vzápětí si mohl vzít Mountfield čtyřbrankový náskok zpět, Jaroslav Dvořák ale nedokázal proměnit trestné střílení. a pár minut nato navíc podruhé dostal kotouč za Bartozelova záda jihlavský Aleš Heinrich – 4:2. Hradečtí sice dvakrát inkasovali, to je ale nikterak nerozhodilo. Pátou trefu naopak přidal do hostující klece v 58. minutě Patrik Mašín, který určil, že Hradec porazil Duklu poměrem 5:2.

Ohlasy trenérů

Aleš Krátoška (Mountfield HK): Nejdůležitější pro nás dnes byly tři body. Udrželi jsme 5. místo a už nás nikdo nemůže přeskočit, po základní části tak budeme nejhůře pátí. Co se týká samotného utkání, oboustranně nebylo dobré. Ve čtvrtek jedeme do Plzně a končíme v sobotu v Budějovicích, spíš koukáme dopředu.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas nám prohrál vstup do druhé třetiny, kdy jsme rychle za sebou inkasovali dva góly, a také naše nemohoucnost dát branku. Šancí na korigování utkání jsme měli dost, Hradec byl ale bohužel produktivnější. Zaslouženě vyhrál.