3:2
(0:0, 1:1, 2:1)

21.09.2017 / Jiří Horák

21.09.2017 18:00, Extraliga staršího dorostu - 3. kolo

HC Olomouc

Hasala – Rutar, Mader, Bahounek, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Scheuter, Štefka, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Kret, Dvořák
3

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Veleba, Sapík, Marek, Trávník – Brož, Vala, Úlovec, Zadražil, Krajíček, Kardoš, Najman, Juda, Pigl, Čermák, Trnka, Barák, Svoboda
2
Branky a nahrávky: 33. Indrák (Dvořák, Bahounek), 52. Indrák (Bahounek, Hlaváč), 56. Kalač (Štefka, Kořenek) – 40. Brož (Veleba, Úlovec), 46. Piskač (Najman). Rozhodčí: Vrba – Bernard, Mikoviny. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Mora vlétla do zápasu s velkou chutí. Už od prvního střídání byli Kohouti na zápas dobře připraveni a jejich touha po vítězství byla vidět až na komentátorské stanoviště. První šanci zápasu ovšem měla Dukla, když po hrubici v domácí obraně se hnal do akce Vala, ale pozorný Hasala v bráně vše bez problémů vyřešil. O pár vteřin později na druhé straně přestřelil ve slibné šanci Kořenek. Jihlava se po většinu času první třetinu pouze bránila. Mora byla lepším týmem a snažila se jako první rozvlnit síť za Juřičkou. Ten si ale ve všech případech počínal bezchybně, takže první třetina skončila bez branek.

Ve druhé třetině se hra začala postupně vyrovnávat. Dukla si uvědomila, že takovým stylem hokeje, jaký předváděla první třetinu, by na Hané určitě neuspěla a vrhla se také do útoku. V 25. minutě dokonce Čermák nastřelil tyčku. V další šanci hostujícího celku měl Hasala štěstí, protože puk jen tak tak nedoklouzal za brankovou čáru. v 33. minutě však padl první gól a postarali se o něj domácí, konkrétně Daniel Indrák,který prostřelil tvrdou ranou Juřičku. Jihlava se ale dál snažila. V 36. minutě dokonce aktivní Vala ve vlastním oslabení nastřelil další tyčku olomoucké brány. Necelou minutu před koncem se ale nakonec podařilo hostujícímu celku vyrovnat. Ve dvojnásobné přesilové výhodě se prosadil Vítězslav Brož.

Ve třetí části Jihlava v nasazeném tempu ze druhé třetiny nepolevila a dokonce se ujala vedení. Najman posunul puk na Daniela Piskače, který střelou zápěstím překonal Hasalu a zvýšil na 2:1. O necelou minutu později mohli hosté vést už o dvě branky. To by ale proti nim už potřetí v zápase nesměla stát branková konstrukce. Pigl totiž nastřelil další tyčku olomoucké brány. Proto v 52. minutě Mora vyrovnala. Do samostatného úniku se Daniel Indrák, který nedal Juřičkovi šanci a rozvlnil za ním síť již podruhé v zápase. Mora měla v této části zápasu navrch. I když to už vypadalo, že se zápas bude blížit k prodloužení, čtyři minuty poté, co srovnal Indrák na 2:2, strhl vítězství na stranu domácích David Kalač, který překonal Juřičku. Dukla se snažila v posledních minutách ještě vyrovnat, zkusila i hru bez brankáře ale domácí jejich nápor zvládli a mohli si připsat třetí vítězství v řadě.