3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

23.09.2017 / Tomáš Kalas

23.09.2017 15:15, Extraliga staršího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Trávník, Marek, Veleba, Svoboda, Piskač, Barák, Sapík – Daňhel, Najman, Juda – Brož, Pigl, Filip – Trnka, Krajíček, Zadražil
3

HC Olomouc

Mokrý – Vosátko, Rutar, Hlaváč, Bahounek, Klesla, Pírek, Harabiš – Paťava, Indrák, Krátký – Kalač, Kořenek, Štefka – Štědrý, Handl, Liška – Rosecký, Scheuter, Dvořák
0
Branky a nahrávky: 29. Najman (Trnka, Juda), 42. Barák (Piskač), 59. Brož (Juda). Rozhodčí: Pešina – Kreuzer, Kubíček. Vyloučení: 5:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Jihlava chtěla určitě odčinit čtvrteční prohru z Olomouce, hosté chtěli na tento zápas navázat a stvrdit výsledek předchozího utkání. Dle toho vypadala i první třetina, která nabídla hru ve velkém tempu a nasazení. Z toho pramenilo i mnoho šancí na obou stranách. Střelecký účet mohl hned v první minutě otevřít Štefek, který v nadějné pozici přestřelil. Olomouc hrála v první desetiminutovce více v útočném pásmu, hostující gólman Mokrý mohl přihlížet počínání svých spoluhráčů, kteří si vytvářeli nadějné pozice ke střele, všechny buď zblokovala obrana, nebo co prošlo, tak chytil velmi jistý Juřička v domácí bráně. V 16. minutě získal puk Daňhel a vybruslil si na střed. Odtud vystřelil a Mokrý se musel pro puk natáhnout. Uplynula jenom minuta a půl, hostující Paťava si dokázal dojet puk a ve velké rychlosti s hráčem na zádech upadl. Těžko říci, jak moc se na jeho pádu před Juřičkou podílel domácí obránce Marek, rozhodčí Pešina nechal hru plynout dále. Hrálo se nahoru-dolů, první třetina byla odehrána za pouhých 26 minut.

Prostřední část pokračovala ve stejném tempu, jakém skončila předchozí. Oba týmy spíše hrál závody, kdo bude rychleji na druhé straně. První vážná šance přišla v 28. minutě, Pigl dostal nabito a z první vyklepal Mokrému betony. Neproměněná šance ho však nemusela mrzet. Zanedlouho střílel Juda, puk hostující gólman v náručí neudržel, dokázal však zabránit gólu z hole Trnky. Na druhou dorážku Adama Najmana byl ale moc krátký. Na hole hostí se vkrádala nepřesnost, což mohl potrestat Daňhel s Judou, první jmenovaný nezvládl finální zakončení. Hanáci měli dobrou pasáž od 36. do 39. minuty, kdy si vytvořili hned tři tutovky, jednu střelu Juřička chytl maskou, Paťava a Kalaš o pár minut později taktéž svého protivníka nepřekonali.

Nástup do poslední třetiny vyšel rozhodně lépe Dukle. Na sklonku 42. minuty vrcholil jejich tlak v útočném pásmu, Piskačova přihrávka nalezla hokejku Martina Baráka, který z první rozveselil domácí střídačku. I za tohoto stavu si Jihlava vytvářela příležitosti. Jedna z nich patřila obránci Velebovi, po jeho akci cinkla levá tyč. Ani Mora nezůstala pozadu, Indrák se ihned po svém nástupu na led po vyloučení zapracoval do akce, domácí gólman držel stále čisté konto. Ke konci začala Mora více tlačit, jenže přesilovka tři minuty před koncem zůstala nevyužita a Jihlava gólem Vítězslava Brože stvrdila svou výhru, Olomouci oplatila čtvrteční porážku a vyhrála 3:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (HC Olomouc): Paradoxně rozhodla první třetina, těch 12 minut, kdy jsme měli dobrý nástup, domácí ani nevystřelili na bránu. My měli šance, které jsme nevyužili a postupně se hra vyrovnávala. Čekalo se pak na ten první gól. Byli to domácí a pak přidali ještě druhý. My se tlačili dopředu, ale nedařilo se nám dostat do šance. Jihlava dnes byla na tom o něco lépe, gratuluji jí k výhře.


Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): My jsme dnes chtěli uhrát tři body, neboť jsme je v Olomouci ztratili. Apelovali jsme na kluky, aby hráli mnohem lépe než ve čtvrtek, kdy prostě z nějakých důvodů to byl nejslabší výkon, ať už v přípravných utkáních nebo v ostrých zápasech. Byl to vyrovnaný zápas, hrálo se nahoru-dolů a jsem rád, že kluci našli ve třetí třetině tu sílu a plnili to, co jsme od nich chtěli. V třetí třetině jsme byli lepší, produktivnější a i díky gólmanovi máme nakonec 3 body.