2:3p
(0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

12.10.2017 / Václav Petrů

12.10.2017 17:00, Extraliga staršího dorostu - 9. kolo

HC Kometa Brno

Holata – Věžník, Sedláček, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, P. Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Novák, Kavický, Gajarský, D. Vašíček, Kunc, Kadlic
2

HC Dukla Jihlava

Juřička – Trávník, Marek, Rašín, Křišta, Veleba, Svoboda, Sapík - Brož, Najman, Filip - Úlovec, Pigl, Daňhel - Kardoš, Juda, Krajíček - Trnka, Barák
3
Branky a nahrávky: 33. Kavický (Caha, Vašíček), 35. Meluzín (Zajíček) – 11. Barák (Trnka), 33. Juda (Marek, Daňhel), 62. Brož (Rašín, Juda). Rozhodčí: Čuňočka – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 23:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Utkání začalo zostra vyloženými šancemi obou týmu. Úlovcovo zakončení z mezikruží si Holata pohlídal, stejně tak na druhé straně exceloval Juřička proti střele Kavického. Skóre zápasu otevřeli hosté. V 11. minutě se po zaváhání defenzívy domácího týmu dostal k puku Trnka, který jej naservíroval Martinu Barákovi, jenž zblízka neměl do odkryté brány těžkou práci. Kometa mohla srovnat v poslední vteřině první části, ale Juřička vytáhl vynikající reflexivní zákrok.

Nejzajímavější podívanou přinesla druhá část. Na začátku se opět činili oba brankáři, ale v druhé polovině periody se o slovo přihlásili také střelci. Na začátku 33. minuty našel při rychlém protiútoku Jihlavy Marek Miroslava Judu, který sice dostal puk na brusli, ale to mu paradoxně pomohlo zmást brankáře, a následně bekhendem poslal hosty do dvoubrankového vedení. Domácí ale zareagovali po půlminutě hry, kdy si Daniel Kavický rtuťovitě najel do levého kruhu a přesnou ranou k zadní tyči snížil. Nabuzení domácí posléze bleskurychle srovnali. Ve 35. minutě využil zaváhání jihlavského obránce Erik Meluzín, který přetavil svůj samostatný brejk ve vyrovnávací gól.

Ve třetí části podržel své spoluhráče spolehlivý brněnský brankář Holata, který si poradil jak proti Brožovu nájezdu, tak pohledným zákrokem ala Dominik Hašek s přečíslením dva na jednoho. Brněnský gólman vleže vytasil do vzduchu svůj pravý beton a eliminoval puk mířící do horní poloviny brány. Juřička na druhé straně neměl tolik práce, a duel dospěl do prodloužení. V něm vystřelil Jihlavě bonusový bod Vítězslav Brož, jenž dostal přihrávku před bránu, položil si Holatu a zavěsil mezi tři tyče.

Ohlasy trenérů

Roman Meluzín (Kometa Brno): Do utkání jsme nevstoupili dobře, prohrávali jsme 0:2, ale podařilo se nám srovnat. Do konce základní hrací doby to utkání bylo vyrovnané. V prodloužení potom vyhrál šťastnější tým.

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Pro nás určitě těžké utkání. Nejprve jsme byli jasně aktivnější, pak ale Kometa přidala. Paradoxně ve vlastních přesilovkách jsme se dostali pod tlak. Bylo to utkání plné šancí na obou stranách, v němž dominovali brankáři. Vyhrál produktivnější tým. Jsme rádi za dva body, v pátek se na to pokusíme navázat.