4:8
(1:1, 1:5, 2:2)

08.08.2017 / Tomáš Kalas

08.08.2017 11:45, Přípravné zápasy staršího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Holata (29. Chaloupek) – Rašín, Piskač, Veleba, Smolko, Marek, Křišta, Barák, Sapík, Trávník – Najman, Daňhel, Úlovec – Juda, Filip, Trnka – Krajíček, Pigl, Brož – Svoboda, Zadražil
4

Banes Motor České Budějovice

Dvořák (30. Baloun) – Čížek A., Hubata, Šafář, Škola, Pánek, Vávra, Kubíček – Řezáč, Krcho, Vaculík – Egert, Masopust, Petřík – Grossmann, Čížek J., Novák – Tisoň
8
Branky a nahrávky: 18. Krajíček (Najman, Juda), 35. Filip (Najman), 44. Veleba (Rašín), 56. Najman (Filip, Trávník) – 8. Masopust (Novák), 23. Škola (Krcho), 26. Tisoň (Škola), 28. Vaculík (Krcho), 29. Tisoň (Hubata), 30. Vaculík (Řezáč), 51. Čížek J. (Krcho), 54. Masopust (Řezáč). Rozhodčí: Suchý – Čurilla, Havelka. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6, 3:6, 3:8, 4:8

Průběh utkání

V první třetině byl k vidění vyrovnaný hokej s velkým množstvím střetů a osobních soubojů. Dukla se snažila hrát především na brejky, mírnou převahu měl hostující Motor, ale zradily ho finální přihrávky. Převahu dokázaly Budějovice zužitkovat v osmé minutě, když Novákovu střelu zpoza brány dokázal sice Holata vyrazit betonem, na střelu Šimona Masopusta byl ale krátký. Motoru po gólu narostly křídla a mohl vést o dvě branky, Novák ale nedokázal puk postrčit do branky. Na druhé straně mohl vyrovnat Filip, tomu se nepovedlo finální zpracování. V sedmnácté minutě byl vyloučen hostující Kubíček a jeho sekání Jihlava potrestala. Po závaru před bránou hostí Jakub Krajíček posunul puk do brány a bylo srovnáno.

Druhá třetina nabídla jiný obraz než ta první. Motor více dominoval a odměnou mu byl gól, který se velmi podobal tomu prvnímu. Krcho střílel z malého úhlu, puk se odrazil od betonu Holaty a Patrik Škola vrátil hostům vedení. O tři minuty později bylo pro domácí ještě hůře, to když střelu Školy tečoval Martin Tisoň a bylo to již o dvě branky. Kdyby ovšem domácí věděli, co je ještě čeká. Převahu Budějovic stvrdil Ondřej Vaculík, který po Krchem vyhraném vhazování zpoza kruhu překonal Holatu. Neuplynuly ani dvě minuty a Holata opět inkasoval, hostující Hubata předložil Martinu Tisoňovi a ten se nemýlil. Holata opustil svoji klec a místo něj nastoupil Chaloupek. Tomu ale vydrželo čisté konto 50 sekund, Řezáč si vyměnil puk s Ondřejem Vaculíkem, který navýšil na pětigólový rozdíl. Dukla dokázala ale na tuto trefu odpovědět a Jakub Filip, který dostal puk po střetu obránce hostí s domácím útočníkem a snížil na 2:6. Třetina tedy nabídla celkem šest gólů, z nichž pět vstřelil Motor.

Do třetí třetin vstoupili domácí s touhou zmenšit rozdíl ve skóre. Byli agresivnější v soubojích, hecovali se a odměnou byl gól Petra Veleby, puk mu totiž Baloun, nováček v bráně Motoru vyrazil přímo na hůl a tomu již nedělalo problém puk zasunout do klece. Budějovice pokračovaly v dalších gólech, to když o sedm minut později Jakub Čížek dostal z trestné lavice puk a prostřelil Chaloupka. V 53. minutě byl na 2+2 minuty vyloučen Petřík za bitku, zatímco domácí Barák na 2. To ale nevadilo Šimonu Masopustovi, který navýšil vedení města pod Černou věží na 3:8. Pokračující výhoda Jihlavy byla umocněna dalším vyloučením a Adam Najman po kombinaci zakončoval do prázdné brány. To byl také poslední gól tohoto utkání, Jihočeši si tak odváží domů vítězství, 8:4.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Motor České Budějovice): Dnes jsme se prosazovali hlavně střelecky, byli aktivnější před soupeřovou bránou, což je sice pěkné, ale třetí třetina se nám moc nepovedla. Soupeř byl aktivnější a dostali jsme dva góly. V utkání jsme dostali moc gólů, zejména po triviálních chybách, viděli jsme bojovné utkání.

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Je to stále příprava, ale je potřeba také v přípravě vyhrávat. Výsledky tomu neodpovídají, jsme v těžké přípravě, v této fází nelze objektivně hodnotit zápas. Je tam hodně chyb z naší strany, je potřeba s tím pracovat. Doufám, že se z toho kluci poučí a přestanou vypadávat z role. V druhé třetině jsme na pět minut vypadli z tempa a bylo po zápase.