3:4
(1:1, 1:1, 1:2)

Sérii čtyř výher mladšího dorostu přerušil Mountfield HK, Duklu porazil 4:3

24.08.2017 / Tomáš Kalas

V sedmém přípravném utkání přivítala Dukla Mountfield HK. Hradec byl zpočátku aktivnější a snahu korunoval gólem Peričky. Spoustu dalších šancí hostí vychytal domácí brankář Filip Maláč. Domácí ale srovnali o dvě minuty později zásluhou Petra Brože. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a hosté si opět vrátili vedení zásluhou Šlaichera. O čtyři minuty později ale srovnával Marián Havel. V poslední části opět skóroval první Mountfield díky Juštovi, deset minut před koncem dorovnával Tomáš Chlubna. Když už zápas mířil do prodloužení, skóroval Kašpar a rozhodl o vítězství hostí 4:3.
24.08.2017 16:00, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Brož, Adam, Winkler, Chvátal, Moravec, Sapík – Havel, Čermák, Zdarsa – Menšík, Chlubna, Pavelec – Mihulka, Polodana, Kochrda
3

Mountfield HK

Sajdl – Perička, Pelda, Pinkas, Naar, Boukal, Havlíček, Drbal – Boštík, Kašpar, Lang – Šedivý, Moravec, Jušta – Budina, Šlaicher, Pajer – Souček, Beneš
4
Branky a nahrávky: 17. Brož (Zdarsa), 38. Havel, 52. Chlubna (Menšík) – 15. Perička, 34. Šlaicher (Jušta), 45. Jušta (Moravec), 59. Kašpar. Rozhodčí: Polák – Čurilla, Šťastná. Vyloučení: 3:2. Bez využití Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Jihlava pomýšlela na pátou výhru v řadě, ale hostující Mountfield byl tím, kdo začal lépe. Již ve 4. minutě mohli jít hosté do vedení, Jušta přihrávkou vybídl Šedivého, který měl ideální pozici ke skórování, šance ovšem zůstala neproměněna. Hradec pokračoval ve velkém tlaku, domácím moc nepůjčoval puk a vytvářel si další šance. Jedna z nich přišla v 6. minutě. Perička střílel od modré čáry, jeho střela se zastavila v klubku těl před bránou, puk si našel Lang, který orazítkoval pravou tyč. Ač Dukla byla pod tlakem, mohla jít paradoxně do vedení, když Mihulka ujížděl sám na branku a hned z první střely Jihlavských na branku mohl dát gól, jenže hostující Sajdl se nenechal rozhodit a pokus poslal domácí forvard jen do boční sítě. Uplynulo necelých 45 sekund, když mohl podruhé zkusit Sajdla Čermák, puk mu však sklouzl z čepele. Po těchto dvou vážných šancích domácích chtěl Tomáš Perička nahodit puk na branku, ten ale k překvapení všech skončil za zády Maláče. Odpověď Dukly na sebe nenechala dlouho čekat. Zdarsa přiťuknul Petru Brožovi, a ten s nabídnutou šancí naložil gólově. Jihlava mohla ještě přidat druhou šanci, Pavelec pouze trefil připraveného Sajdla. První třetina tak skončila za stavu 1:1.

V druhé třetině se hra poněkud vyrovnala, stále to byl ale tým z východu Čech, který si vytvářel šance. Boštík a Drbal však na domácího Maláče nevyzráli. Hra nadále plynula, přibylo nepřesností na obou stranách. Další šance hostí byla hned gólová. Jušta zpoza brány přihrával na Radima Šlaichera, který překonal domácího brankáře. Domácí chtěli vyrovnat a povedlo se jim to o tři minuty později, kdy si v souboji o puk lépe počínal Marián Havel, vyjel vstříc Sajdlovi, který podruhé kapituloval. Poslední slovo však mohl mít Hradec, neboť Mihulka propadl jakožto poslední hráč v obraně a Lang mohl této chyby využít. Nepovedlo se a oba týmy tedy i v druhé části přidaly po gólu.

Do třetí třetiny vstoupili aktivněji domácí. Ve 43. minutě měli na hokejkách gól, Mihulka ani Kochrda však zblízka tváři v tvář Sajdlovi neuspěli. O dvě minuty později šel Mountfield do vedení zásluhou dobré přihrávky Moravce a gólové střely Jana Jušty. Opět tak vstoupilo v platnost pořekadlo: Nedáš, dostaneš. Hosté se soustředili především na obranu, domácím se nedařilo moc dostat Hradečáky pod tlak. V 52. minutě však dokázali Jihlavští změnit stav. Menšík nahrál do jízdy volnému Tomáši Chlubnovi, který zase dorovnal ztrátu domácích. V 57. minutě mohl dovršit obrat opět Chlubna, Sajdl byl ale jistý a puk udržel ve výstroji. Když už to vypadalo, že utkání půjde do prodloužení, vzal to na sebe jako správný kapitán Jaroslav Kašpar a poslal zase hosty do vedení. Dukla to zkoušela v šesti, jenže hosté jí už nic nedovolili a vyhráli 4:3.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Mountfield HK): Utkání bylo kvalitní a vyrovnané, jako každé utkání s Duklou. Bojovali jsme s jejich precizní obranou, nakonec se nám podařilo vstřelit vítězný gól na 4:3, ale jinak jsme viděli kvalitní přípravné utkání.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes nás Hradec velice dobře prověřil v defenzivě, kde máme mezery a slabá místa. Přestříleli nás, my jsme tu hru nějak dokázali držet vyrovnaně na skóre. Bohužel nám dnes chyběl pohyb a přesnost v provedení, což nás velmi zradilo. Ve třetí třetině nám pak dva nejzkušenější hráči propadli v souboji 1 na 1. Jinak jsme byli bez pohybu a to rozhodlo, neboť Hradec lépe bruslil a všude nás dostával pod tlak.