6:2
()

Bezchybný Němec

30.07.2002 / Mesk

Začala další hokejová sezóna a Dukla ve svém prvním přípravném zápase zavítala na zimní stadion ve Žďáře nad Sázavou, kde se utkala s tamními Senátory. Utkání bylo zvláštní hned v několika směrech. Hrálo se na 4 x dvacet minut a obě mužstva byla rozdělena na dvě poloviny. Jedna polovina hrála dvě čtvrtiny a druhá zase dvě.
30.07.2002, Přípravné zápasy - 1. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

6

HC Dukla Jihlava

1. půlka: Sáblík - Ficenc, Šmarda, Fuksa, Duben, Lupač, Staněk - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Říha, Kaňkovský, Cmunt - Polák, Martenek, Digrin

2. půlka: Suchan - Vrábel, Dadulák, Kabelka, Klapka, Zigmund, Staněk - Adamčík, Mareš, Jantovský - Holík, Anderle, Čachotský - Digrin, Havel, Hrbatý

2
Branky: 5. Kočara (Sobotka, 17. Sčepka (Bělohlávek, 41. Vavroch (Nohel), 43. Mráz (Vavroch), 71. Kolda (Kocar), 78. Kocar (Kališ, Hodek) - 54. Jantovský (Mareš), 55. Vrábel (Adamčík, Mareš).

Průběh utkání

Začala další hokejová sezóna a Dukla ve svém prvním přípravném zápase zavítala na zimní stadion ve Žďáře nad Sázavou, kde se utkala s tamními Senátory. Utkání bylo zvláštní hned v několika směrech. Hrálo se na 4 x dvacet minut a obě mužstva byla rozdělena na dvě poloviny. Jedna polovina hrála dvě čtvrtiny a druhá zase dvě.

Úvod utkání vyšel lépe Senátorům a již ve 4. minutě se dostal blízko před Sáblíka Ščepka, ten však jeho backhand kryl. Prvního gólu se diváci dočkali v čase 4.16, to si najel na Sobotkovu nahrávku mezi kruhy Kočara a nedal Sáblíkovi šanci, 1:0. O minutu později se dostala do první větší šance Dukla, Hlouch však trefil jen dobře postaveného brankáře. Ve 14. minutě, při přesilové hře Dukly vystřelil od modré Ficenc, ale jeho střelu zastavila tyč. Po nedorozumění v obraně Dukly se dostal k puku bývalý Jihlavák Ščepka a střelou pod vyrážečku prostřelil Sáblíka, 2:0.

Do druhé třetiny nastoupila Jihlava s lepší hrou a hned na začátku 2. minuty se dostal na dostřel Němcovy branky, po nahrávce Kaňkovského, Říha, ale těsně minul. Poté se Dukle naskytla výhoda přesilové hry, ale jak Rytnauerova dělovka, po nahrávce Hloucha, tak i Cmuntova střela do odkryté branky skončily na výstroji bezchybného Němce. V 11. minutě se další chyby dopustila obrana Dukly a Sáblik musel skokem do prázdné branky hasit velkou šanci Sobotky. Zoufalost jihlasvkých útočníků vyvrcholila v závěru 2. části, kdy Němec vykopl samostatný únik Poláka a následně i break dva na jednoho v podání dvojice Polák Martenek.

Do druhé poloviny zápasu nastoupila Dukla se Suchanem v brance a již ve 20. vteřině se dostal po Nohlově nahrávce do úniku Vavroch a zvýšil na 3:0. O dvě minuty později inkasoval Suchan znovu, to když si Mráz vyměnil puk s Vavrochem a pokořil Suchana podruhé, 4:0. V 9. minutě vypálil, v dnešním zápase dosti aktivní Nohel a Suchanovi pomohlo břevno. Po chvilce trefil břevno i Adamčik, který přišel do Dukly z polské ligy, když najel do středního pásma a bez rozpaku vystřelil. V čase 13.31 se branky dočkala i Dukla, když Mareš přihrál zadovkou <Jantovskému, který prostřelil vše, co mu stalo v cestě, 4:1. Za puhých 32 vteřin se dostal k dělovce od modré Vrábel a snížil na rozdíl dvou branek, 4:2. Do konce 3. části se již nic poznamenáníhodného nestalo, a tak všichni čekali, jak se bude hra vyvíjet v poslední čtvrtině.

Do 4. čtvrtiny vstoupili opět lépe domácí a hned v 5. minutě jeli během 20 sekund sami na branku Mráz a Nohel, Suchan však oba vychytal. Probíhala 11. minuta a hráč Senátorů Kolda prostřelil z velkého úhlu nepozorného Suchana, 5:2. O minutu později zazvonil o tyč tvrdou střelou Vrábel a to bylo ze strany Dukly vše. Domácí mužstvo uštědřilo Dukle ještě jednu branku, když po nahrávce Kališe propalil Suchana Kocar, 6:2.

Ohlasy trenérů