6:2
(1:0, 0:1, 5:1)

30.09.2004 / Wally, Nevazsa

30.09.2004 18:00, Junioři - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Bradáč, Pekárek, Tichý Jelínek, Kostka, Hřeben - Rezek, Vlk, Polák - Hrbatý J., Havel, Dolana - Volf, Cína, Jenis - Krča
6

Ytong Brno

Pospíšil (54.Foldyna) - Václavovič, Húska, Krupička, Sokolovský, Rehák, Černý, Matzke, Linhart - Kučera, Lopuski, Rusek - Matušek, Smětal, Niník - Vrba, Obdržálek, Šurek - Klimovič, Blatoň, Puček
2
Branky: 9. Dolana (Jelínek), 49. Polák (Dolana), 52. Tichý (Havel), 53. Dolana (Havel), 54. Rezek, 60. Dolana - 38. Obdržálek, 46. Šurek (Matušek). Rozhodčí: Vokurka - Drobílek, Jeletz. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. střely na branku: 32:47.

Průběh utkání

Utkání začalo s půlhodinovým zpožděním, způsobeném dopravní zácpou na dálnici. Hráči Ytongu začali hned od začátku velmi aktivně a poté když se šance z páté a šesté minuty nepodařilo zakončit, přišel tak trest v podobě vstřelené branky na straně domácích. Po chytrém nahození Jelínka od modré čáry sklepl přesně kotouč za Pospíšila Dolana, 1:0. Hosté nedokázali využít ani dvakrát nabídnutou výhodu v početní převaze, a proto když ani v 17. minutě první pětka domácích nezužitkovala souhru na jeden dotek, odcházelo se do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

foto: hcdukla.cz
Nejlepší "obránce" juniorů Odnřej Tichý.

Druhou třetinu začali znovu aktivněji hosté, když v páté minutě nedokázal prostřelit velmi dobře chytajícího Řehoře ze sólového nájezdu Niník. První vážnější akci ve druhé třetině ze strany domácích si vytvořil nejlepší hráč zápasu Dolana když pohlednou stahovačkou a následnou střelou mířil těsně mimo branku hostí. Ve 38. minutě se již skóre měnilo i na straně hostů když Obdržálek projel nedůslednou domácí obranou a s přehledem zakončil, 1:1.

foto: hcdukla.cz
Souboj těsně po vhazování.

Do třetí třetiny jako už tomu bylo pravidlem v tomto zápasu vstoupili znovu lépe hosté a ve 46. minutě strhl vedení na stranu brňanů Šourek a s domácími to vypadalo špatně, 1:2. Totální obrat a začátek brankostroje si jihlavané schovali na posledních dvanáct minut zápasu když Polák dokázal tvrdou střelou odpovědět na gól Ytongu, 2:2. V 52. minutě se k odraženému puku dostal Havel, který našel přesnou přihrávkou lépe postaveného Tichého pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku, 3:2. O chvíli později Havel znovu zavezl puk do obranného pásma hostí, který se odrazil přímo k najíždějícímu Dolanovi pro kterého nebyl žádný problém trefit přesně odkrytou skulinku v brance hostí, 4:2. Jen pár minut poté se Rezek blýskl soubojem jeden na jednoho když ujížděl z vlastního pásma a chytře vyškolil nejprve obránce a poté brankáře Ytongu, 5:2. Ihned po obdržené brance brňané střídali brankáře, za Pospíšila přišel Foldyna. Za zmínku stojí z 57. minuty i tyčka z hole Rezka, ovšem konečnou podobu zakončil strůjce hry domácích Dolana. V 60. minutě v útočném pásmu zlomil hůl a hned ze střídačky mu byla podána nová, záhy obral o puk jednoho z obránců Ytongu a vychutnal si tak již střídajícího Foldynu, 6:2.

foto: hcdukla.cz
Opora juniorů Milan Řehoř.

Ohlasy trenérů

Dalibor Skála (trenér Jihlavy): „Po dvou třetinách stav 1:1, poté 2:2, vyrovnané utkání. Zlom přišel od těch nejzkušenějších hráčů, jako je Marián Havel, Vojtěch Polák a samozřejmě celej zápas držel Milan Řehoř. Pro nás úleva, spokojenost, protože jsme konečně potřebovali vyhrát. Myslím si, že kluci půjdou se sebevědomím nahoru, takže doufám, že se nám bude dařit i nadále."

Tomáš Dolana (Jihlava): „Ze začátku to vůbec nebylo jednoduché, Brno hrálo dobře dozadu. Strašně těžko jsme se dostávali do šancí. Měli to tam vážně dobře zavřený. Nejdříve jsme neveděli jak na ně, poté jsme začali hrát jednoduše. Ke konci se nám podařilo dát góla a oni to otevřeli a my jsme jim to tam nasypali. Hlavně že jsme získali dva body a snad se teďka rozjedeme."