2:2
(1:1, 0:1, 1:0)

09.10.2004 / Doudy

09.10.2004, Junioři - 13. kolo

HC Kometa Brno

Adamec D.- Kello, Kubala D., Durda, Kubala M., Polanský, Blahuš - Sklenář, Zábranský, Adamec P., Hliňák, Tůma, Sobotka, Kroupa, Barták, Grozaj
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Pekárek, Rajnoha, Bradáč, Kostka, Jelínek, Dvořák - Hrbatý F., Vlk, Hrbatý J. - Dolana, Havel, Polák - Skála, Krča, Volf - Hřeben
2
Branky: 20. Hliňák (Kubala), 57. Grozaj (Tůma) - 4. Polák, 37. Havel (Polák, Dolana). Rozhodčí: Palášek - Pospíšil, Skopal. Vyloučení: 8:10, navíc Kubala (KOM) 10 min., Rajnoha (JIH) 10 min., Řehoř (JIH) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 70. Střely na branku: 35:33.

Průběh utkání

Jelikož máme však ve vedení jihlavského hokeje prozřetelné lidi, vzala s sebou výprava z Vysočiny kameru, na které je celý zápas zaznamenán. Kdo ví, možná se dočkáme další úplatkářské aféry v českém sportu, ovšem i v případě, že by k ní došlo, není pravděpodobné, že by vzhledem k žákovské kategorii byla medializována ve větším měřítku. Ale pojďme k zápasu samotnému.

Ten začal pro jihlavské juniory poněkud smolně, neboť hned v jeho úvodu usedl na trestnou lavici Pekárek. Ovšem jihlavští se nenechali vyvést z míry, zvláště Vojtěch Polák dokázal, proč patří k nejlepším hráčům celé juniorské extraligy. V oslabení totiž dokázal ujet po levém křídle obráncům hostí a při pokusu přihrát najíždějícímu Dolanovi trefil hůl brněnského zadáka, od níž putoval kotouč mezi betony přemisťujícího se Adamce, 0:1. I v dalším průběhu utkání byla jihlavská akvizice z Karlových Varů velmi aktivní, což dokumentují i dvě nastřelené tyče v jeho podání. Kýžený gól se mu však vsítit nepovedlo a udeřilo tedy na druhé straně. Brno se dostalo do početní výhody, při které se vychýlila Řehořova klec z původního postavení. Ve chvíli, kdy se dostali domácí ke kotouči a mohli vyrazit do brejku, si toho hlavní sudí všiml a hru přerušil, načež se vhazovalo v pásmu Jihlavy. Po vyhrané buly vypálil od modré Kubala a jeho střelu dorazil do sítě Dukly tři sekundy před první sirénou Hliňák, 1:1.

V prostředním dějství se dlouho nic zvláštního nedělo, diváky mohla vytrhnout ze sedadel (kdyby ovšem na Úvoze nějaká byla) až ve 34. minutě šance Tůmy, souboj tváří v tvář však vyzněl lépe pro Řehoře. Na jedinou branku v této části hry však dosáhla hostující Dukla. Dolana přihrál kotouč Polákovi, který se uvolnil v útočném pásmu, našel volného Havla a ten už věděl, jak golfovým úderem zasmečovat do sítě Komety, 1:2. Náskok mohl navýšit před odchodem do kabin v přesilové hře ještě Rajnoha, z nadějné pozice však trefil pouze brněnského Adamce.

Poslední třetina začala ve znamení Havlovy šance, ten ovšem trefil po dobré kličce do bekhendu pouze boční síť soupeřovy branky. Poté se nadechli brněnští k mocnému náporu, Řehoř však stále držel body ve svých rukou, zuby si na něm ve velmi dobrých střeleckých pozicích vylámal jak Grozaj, tak i Sobotka. Domácí se však vyrovnání přece jen dočkali, i když jejich branka byla při nejmenším hodně diskutabilní. Polanský totiž nahodil v přesilové hře kotouč do brankoviště a ten dopravil ze vzduchu nohou za jihlavskou brankovou čáru Grozaj. Hlavní sudí v tom však úmysl nespatřil a po krátkém zaváhání vyrovnávací gól uznal, 2:2. Tímto poměrem utkání také skončilo, jihlavští mladíci si však za to, co na brněnském ledě předvedli, zasloužili plný bodový zisk.