1:3
(0:1, 1:2, 0:0)

Hosté si odvezli oba body

21.10.2004 / Mesk, Wally

Jihlavští junioři nastoupil do utkání posíleni o Mariána Havla a Vojtěcha Poláka a navíc s novou akvizicí v obraně Jaromírem Linhartem. Samotný zápas byl ve znamení obou brankařů, kteří se navzájem překonávali. Vítězně z tohoto souboje nakonec vyšel třinecký Lukáš Daneček, který kapituloval jen jednou, kdežto jihlavský Milan Řehoř třikrát.
21.10.2004 18:00, Junioři - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Bradáč, Rajnoha, Linhart, Jelínek, Kvasnička, Chalupa - Hrbatý J., Rezek, Tichý - Dolana, Havel, Polák - Krča, Hrbatý F., Volf - Hřeben
1

HC Oceláři Třinec

Daneček - Balčík, Hegegy, Chvátal, Jurdič, Byrtus, Bartoň - Čížek, Pospíšil, Škatula - Fiala, Krywda, Bartoň - Rak, Frieb, Novák - Drábek, Špok
3
Branky: 22. Rezek - 12. Chvátal (Špok), 30. Špok (Drábek, Čížek), 38. Novák (Jurdič). Rozhodčí: Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:8, navíc Krywda (TRI) 10 min. + do konce. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 190. střely na branku: 28:43.

Průběh utkání

Na domácích byla od úvodu utkání vidět touha o rozšíření počtu bodu v tabulce. Jako první mohl strhnout vedení na stranu Dukly nejproduktivnější hráč domácích Tomáš Dolana, ale ani jednu ze svých šancí nevyužil. V 5. minutě se Třinci naskytla přiležitost dlouhé přesilovky, ale ani hosté nabídnute šance nevyužili. Byl to až Marek Chvátal, kdo jako první rozvlnil síťku za soupeřovým gólmanem. Jihlavský odchovanec dostal chvilku času na modré čáře a bombou pod vyrážečku překonal Milana Řehoře, 0:1. Obrovskou možnost k vyrovnání měl v poslední minutě první třetiny Marián Havel. Třinecký brankař Daněček chybně rozehrál, ale na brankové čáře ho v poslední chvíli zastoupil jeden z obránců.

foto: hcdukla.cz
Třinecký gólman Daneček chytal parádně.

V úvodu druhé třetiny dohrávali třinečtí mladíci přesilovou hru, ale byli to právě hráči Dukly, kdo se nakonec radoval. Do protiútoku se totiž vydala dvojice Rezek - Dolana a prvně jmenovaný dorazil do branky Třince svou prvni střelu a vyrovnal tak na 1:1. Do vstřelené brance přidali domácí na snaze a díky tomu si vypracovali několik slibných šancí. Havel, Dolana, ani Volf však své šance nevyužili, a tak to byli opět hosté, kdo se ujal vedení. Ve 29. minutě dostal ideální přihrávku Špok a hezkým blafákem překonal Řehoře podruhé, 1:2. Ještě před koncem druhé části vystřelil od modré čáry Jurdič a Novák dorazil puk za Řehořova záda potřeti, 1:3.

foto: hcdukla.cz
Milan Řehoř si připsal 40 zásahů.

I třetí část zahájil úníkem v oslabení Rezek, ale tentokrát mířil těsně vedle Danečkovi branky. I v dalším průběhu třetí třetiny měla více ze hry Dukla. Ve 45. minutě se dostal sám před branku Třínce Dolana, ale ani tentokrát na mladíka v brance Třince nevyzrál. S přibývajícími minutami se stupňoval tlak Dukly, ale branka ne a ne přijít. V 52. minutě našel Havel skvělou přihrávkou Rezka, ale gólman hostí byl naprosto bezchybný. V závěru se na ledě začalo jiskřit a hra byla hodně rozkouskovaná. V poslední minutě se ještě dostal do šance Marián Havel, ale ani střelou z úhlu na Danečka nevyzrál, a tak jihlavští junioři po dobrém výkonu prohráli 1:3.

foto: hcdukla.cz
Důsledné bránění třineckých hráčů.

Ohlasy trenérů

Dalibor Skála (trenér Jihlavy): „V dnešním zápase chlapcům těžko něco vytknout. Nevydařila se nám koncovka, na jeden gól nemůžeme doma vyhrát. Myslím si, že jsme odehráli slušné utkání, ale bohužel ta špatná koncovka."

Tomáš Dolana (Jihlava): „Dnes to byl vyrovnaný zápas, výborně chytali oba gólmani, jak náš tak i jejich. Na jeden gól se to ale nevyhrává. Myslím si, že kdybysme ve druhé třetině dali ještě nějaký gól, tak jsme mohli vyhrát. Teďka ke konci se to už těžko stahovalo. Navíc nám ubili tři zranění hráči, takže jsme od půlky zápasu dohrávali na dvě pětky a už nám nezbývalo moc sil. "