4:2
(3:1, 1:0, 0:1)

03.02.2018 / Michal Sedláček

03.02.2018 16:15, DHL extraliga juniorů - 38. kolo

Berani Zlín

Huf – Augustín, Gába Dluhoš, Budil, Ševčík, Gazda – Kenša, Proschl, Čechmánek, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Sedláček, Hefka, Kotek, Dobiáš
4

HC Dukla Jihlava

Juda – Rašín, Vála, Krtek, Mejzlík, Peschout, Strnad – Kadleček, Jindra, Adam, Vala, Heinrich, Hrbatý, Waller, Najman, Norris
2
Branky a nahrávky: 7. Gazda (Dluhoš), 9. Kočica (Dobiáš, Gazda), 19. Mikulec (Sedláček, Ševčík), 32. Kenša (Sedláček, Budil) – 7. Najman (Vala, Norris), 49. Heinrich (Mejzlík). Rozhodčí: Cabák – Gebauer, Bubela. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

Ve čtvrté minutě mohla jít Dukla do vedení. Mejzlík tečoval nahození od modré, puk projel Hufovi mezi betony, ale zamířil vedle. Poté byl sám mezi kruhy Kočica, ale ve velké šanci neproměnil. A tak úvodní branka padla v 7. minutě hry, když Berani hráli v oslabení. Zlínští získali puk v útočné třetině, Dluhoš ho posunul na střed hřiště, kde se ke střele dostal Daniel Gazda a ten vymetl růžek hostující svatyně. Ševci tak vedli 1:0, ale pouze dvanáct sekund. Jihlava totiž odpověděla hned po vyhraném buly.

Adam Najman se dostal za obranu domácích, před brankářem si hodil puk na bekhend a mezi betony Hufa posunul puk za brankovou čáru. Bylo tedy srovnáno. Za minutu a pár vteřin ale zase šli ševci do vedení. Byl to Jonáš Kočica, kdo se trefil po přihrávce od Dobiáše a vrátil Beranům vedení. Pak byl sám před zlínským gólmanem Jindra, ale ve vyložené šanci zklamal. Zlínští tak Duklu potrestali chvíli před koncem úvodní třetiny. Ke střele se dostal Robert Sedláček a jeho pokus skončil až za zády Judy. Po úvodní třetině tak domácí vedli 3:1.

Druhá třetina už tolik akce nenabídla. Zlínští si byli vědomi svého náskoku a Dukla se jim herně vyrovnala. Vážnější šanci jsme viděli v 31. minutě. To domácí trochu zariskovali během oslabení a po ztrátě puku zůstali dva hráči v útočné třetině. Hostující Najman se tak dostal až k bráně, ale Huf celou situaci pro Zlín zachránil. O minutu později však už gól padl. Ovšem na druhé straně. Do kotouče se na vrcholu kruhu opřel Michal Kenša a jeho rána se zastavila až o flašku s pitím na brance Judy, která se po nárazu puku celá rozletěla a udělala za branou trochu nepořádek. Domácí tak ale vedli už 4:1.

V závěru třetiny mohli ještě jeden gól přidat. Do přečíslení šli Budil a Sedláček, ale druhý jmenovaný nedokázal v obtížné pozici protlačit puk za beton Judy. Po dvou třetinách tak byl stav 4:1 pro ševce. Ve 44. minutě mohl přidat další gól Dobiáš ale sám před Judou neuspěl. Dukla tak zápas ještě zdramatizovala. Mejzlík zachytil chybnou rozehrávku ševců, objel branku, předložil puk na volného Aleše Heinricha a ten neměl problém ho uklidit do prázdné klece. To Jihlavu nakoplo, ale domácí si i přes zvýšený tlak Dukly vedení pohlídali a dokráčeli k výhře 4:2.

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (Aukro Berani Zlín): Oba mančafty věděly, že už se o nic nehraje a tak to bylo takové bez odpovědnosti v obraně. Spíš takový uvolněný hokej, kdy se moc nebránilo. Byla tam spousta chyb, ale využili jsme více šancí a tak pro nás dopadl zápas příznivě.