3:2
(0:0, 3:0, 0:2)

23.02.2018 / Martina Sikorová

23.02.2018 18:30, DHL extraliga juniorů - 39. kolo

HC Oceláři Třinec

Loubal – Hrachovský, Krzak, Radzienciak, Rufer, Marguš, Adámek – Strakoš, Kaukič, Plitko, Mach, Kofroň, Przybyla, Kvasnica, Irgl, Peterek, Raška, Kalus, Najsar, Molin
3

HC Dukla Jihlava

Juda – Mareš, Trávník, Krtek, Vála – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Donda, Mejzlík, Hrbatý, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák, Norris
2
Branky a nahrávky: 29. Kaukič (Przybyla), 33. Kvasnica (Marguš, Kalus), 37. Przybyla (Kaukič, Kofroň) – 57. Adam (Jindra), 59. Waller (Čermák, Heinrich). Rozhodčí: Šutara – Hlavatý, Barteček. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

Páteční utkání odstartovalo v rychlém tempu. Už po dvaceti sekundách se do útočného pásma ve velké rychlosti vřítil Kofroň, třinecký útočník ale při kličce přišel o kotouč a Judu neohrozil. O chvíli později už ale brankář Dukly zasahovat musel proti ráně Marguše od modré. Jihlavský gólman kotouč vyrazil, na ledě si jej poté našel včas a ukryl jej pod lapačku.

A neúspěšně skončila také akce hostujícího týmu, když unikajícího Čermáka odstavil od puku pozorný Krzak. Vzápětí dal o sobě vědět Kvasnica, který si na levém kruhu našel prostor ke střele, branku soupeře ale přestřelil. Na opačné straně pálil z první Jindra, který ovšem rovněž poslal puk jen nad. Největší šance úvodní části patřily Przybylovi. Domácí útočník se v závěru třetiny ocitl před jihlavskou brankou zcela sám hned dvakrát, v obou případech ale mladý Ocelář selhal.

Krátce po startu druhé části si svěřenci trenéra Muchy zahráli v početní výhodě, byli to ovšem oni, kdo málem inkasoval. Dukla se vydala do přečíslení dva na jednoho, které z levé strany zakončil Kadleček, Loubal ale svůj tým podržel a puk do své sítě nepustil. V první přesilové hře se Třinci příliš nedařilo, po zbytečném zákroku Heinricha ale dostali Oceláři další možnost a tentokrát už nezaváhali.

Domácí zamkli Jihlavu v útočném pásmu a po přihrávce Przybyly zakončil z velkého úhlu Lukáš Kaukič, kterému se podařilo dostat puk za záda Judy. Následně si v početní výhodě zahrála i Dukla a po nahození Heinricha puk poskakoval před třineckou brankou, za čáru ale neprošel. V čase 32:08 se Oceláři radovali ze druhého gólu. Po střele Marguše z mezikruží se k odraženému kotouči dostal Michal Kvasnica a dopravil jej do odkryté části klece.

Unikajícího Przybylu následně zastavil jen za cenu faulu Trávník a Oceláři opět trestali. Kaukič poslal puk před branku, kde už měl nastavenou hokejku Dan Przybyla a dopravil jej do sítě. Třinečtí mladíci ve druhé části svého soupeře přehráli, o čemž svědčí také poměr střel na branku 13:4 ve prospěch domácího týmu, a do kabiny si odnášeli zasloužený třígólový náskok.

Do třetí části vstoupili aktivněji hráči Jihlavy, Heinrich ale před odkrytou částí klece minul puk a ke střele z první se nedostal. A radovat se nemohl ani Kofroň. Útočník Ocelářů se sice dostal do úniku, zakončování brejkových situací se ale Třinci vůbec nedařilo. Neúspěšně si ovšem počínali také hostující hráči. Waller byl v devětačtyřicáté minutě velmi blízko prvnímu gólu, místo odkryté klece ale trefil pouze jednu z tyčí.

Následně už se ovšem Jihlava dočkala. V oslabení ujeli hosté do přečíslení dva na jednoho, které zakončil Dominik Adam a snížil na 3:1. O pár minut později se Dukla radovala znovu, když se po přihrávce Čermáka trefil z mezikruží Joshua Waller a vstřelil kontaktní gól. Více už ale Jihlava nestihla a tři body zůstaly Ocelářům.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Za Třinec nastoupili hokejisté, kteří hrají ve Frýdku-Místku, tedy z dospělého hokeje, a bylo to hodně znát. První třetina sice skončila bez branek, ale domácí byli jednoznačně lepším týmem. Ve druhé třetině to bylo stejné s tím rozdílem, že Třinec využil dvě přesilovky. Uskočili nám do dvoubrankového vedení a před koncem třetiny vstřelili ještě třetí gól. Závěrečná část byla v zápase naše nejlepší, dokázali jsme v závěru dvakrát snížit. V této části jsme byli lepším týmem, ale na vyrovnání už jsme měli málo času.