4:3
(1:0, 0:2, 3:1)

10.03.2018 / Tomáš Kalas

10.03.2018 12:00, DHL extraliga juniorů - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Mareš, Vála, Peschout, Krtek, Trávník, Veleba - Mejzlík, Heinrich, Čermák - Jindra, Kadleček, Waller - Juda, Najman, Brož - Strnad
4

HC Oceláři Třinec

Loubal - Radzienczak, Hrachovský, Krzak, Bartko, Adámek, Marguš - Kofroň, Przybyla, Peterek - Kalus, Mach, Raška - Plitko, Najsar, Kaukič - Papaj, Molin, Strakoš - Puzoň
3
Branky a nahrávky: 9. Kadleček (Krtek, Jindra), 50. Heinrich (Mareš, Čermák), 51. Jindra (Kadleček), 60. Mareš (Čermák, Heinrich) – 22. Peterek (Kalus, Bartko), 27. Kofroň (Przybyla, Peterek), 52. Kalus (Raška, Marguš). Rozhodčí: Antonín – Kotlík, Roupec. Vyloučení: 4:2, navíc Mareš (JIH) 10 min. OT - Kalus (TRI) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Zápas v pravé poledne začal v rychlém tempu, k vidění byl důrazný, ale slušný hokej z obou stran. První desetiminutovku vyhráli na šance domácí, nejprve v osmé minutě po individuálním průniku poslal Heinrich kotouč vedle levé tyče, o minutu a půl později se již zelené světlo za gólmanem Loubalem rozsvítilo. Kalus se během vedení puku zarazil o zlomenou hůl na zemi, čehož využil domácí Krtek a vystřelil od mantinelu. Jeho střelu tečoval mimo Loubalův dosah ještě Slavomír Kadleček a domácí byli v náskoku. Záhy po gólu přišlo vyloučení na domácí straně, Strnadovo napadení ale hosté nepotrestali gólem. Na konci 14. minuty předvedl individuální akci podobné té, co Heinrichově aktivní Kalus, taktéž zamířil vedle levé tyče. V dalším oslabení mohla jít i Jihlava do vedení, Trávník však Loubala nepřekonal. Poslední akci první třetiny předvedli domácí 25 sekund před sirénou, Veleba vypálil od modré a Trávník mohl dorazit do prázdné klece, tu ale přestřelil.

Do druhé třetiny vstoupila Dukla o poznání hůře, než do té první, což znamenalo taktéž vyloučení Peschouta. To již Třinec potrestal, Kalus zpoza brány nahrál na Jonáše Peterka, ten už se nemýlil. Hosté pokračovali v aktivní nátlakové hře a na konci sedmadvacáté minuty otočili stav zápasu. Z tlaku vyplynula přihrávka Przybyly na Davida Kofroně, který z mezikruží vypálil přesně k pravé tyči, kotouč byl ale tečován někým z domácích. Slezané pokračovali v sebevědomém výkonu, hned po druhém gólu mohli přidat i třetí, Machovu dorážku ale Šťastný špičkově zneškodnil. Velice agilní Kalus byl ústřední postavou další šance, kdy z pravého kruhu švihem orazítkoval spojnici tyčí. Třinečtí byli v druhé části jasně lepším celkem a do třetiny třetí tak vstupovali s náskokem jednoho gólu.

Poslední část utkání ale byla odehrána stylem nahoru-dolů, ani jeden tým neměl větší převahu. Prolomit gólové mlčení se povedlo ale až v 50. minutě. Čermák rozehrál kotouč na Mareše, domácí obránce si všiml na druhé straně volného Aleše Heinricha, produktivní útočník juniorky se trefil přesně pod víko. Neuplynula ani minuta a k vidění byla stejná akce, pouze v jiném obsazení. Tentokrát se po přihrávce od Kadlečka prosadil Lukáš Jindra. Jenže za 84 sekund bylo všechno zase jinak. Hosté se natlačili do útočného pásma, Marguš rozjel rychlou akci, kterou zakončil Jan Kalus, levý křídelník druhé formace hostí prožil relativně povedený zápas. Relativně z toho důvodu, že 15 sekund před koncem třetiny u mantinelu trefil loktem do obličeje domácího Najmana, od rozhodčích dostal trest 2+10 minut a zápas pro něj tak skončil. Necelou sekundu před koncem nahodila Jihlava kotouč na Loubala a nakonec ho i do sítě protlačila, poslední dotek zapsal Lukáš Mareš osm desetin sekund před koncem. Tento gól vzbudil menší emoce jak na tribunách, kde došlo k pěstnímu souboji, tak i na ledě, kdy Mareš po gólu dostal desetiminutový osobní trest za nemístné oslavy. Více se již toho nestalo a Jihlava přerušila sedm zápasů Třince bez prohry výhrou 4:3.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas byl určitě lepší, než ten včera proti Zlínu, kdy jsme dnes předvedli větší nasazení. První třetina byla velice kvalitní z naší strany, zaslouženě jsme ji i vyhráli. Bohužel, do té druhé byl náš vstup lajdácký, kdy jsme dva góly inkasovali. V té třetí to bylo hodně nahoru-dolů, byli jsme asi ti šťastnější, kteří na konci zápasu rozhodli zápas v nás prospěch a jsme rádi za tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie