2:0
()

Sice porážka, ale se ctí

06.08.2002 / Eva

Poprvé ve tříleté historii Českého hokejového poháru se dostala Dukla Jihlava do čtvrtfinále a to pro ní znamená bezprostřední kontakt s extraligovými týmy. První zápas ve skupině B sehráli včera jihlavští hokejisté s loňským semifinalistou nejvyšší soutěže Zlínem. Výkony s předchozích dvou střetnutí ve Žďáře a na Kobře, byly rázem zapomenuty. Dukla se totiž v " Medvědím výběhu " představila jen v tom nejlepším světle.
06.08.2002, Přípravné zápasy - 3. kolo

Berani Zlín

Pešat - Hamrlík, Zubíček, Hriňa, Hučko, Marušák, Blaťák, Vavruška, Homer - Okál, Vlach, Jenáček - Veselý, Ministr, Vlček - Balaštík, Hubáček, Pivko - Dobrý, Čech, Mokrejš
2

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ficenc, Šmarda, Vrábel, Staněk, Duben, Fuksa, Lupač, Klapka - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčik, Mareš, Jantovský - Říha, Anderle, Cmunt - Čachotský, Martenek, Holík
0
Branky: 13. Jenáček (Veselý), 20. Hučko (Jenáček). Rozhodčí: Venglář - Chytil, Pospíšil. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Poprvé ve tříleté historii Českého hokejového poháru se dostala Dukla Jihlava do čtvrtfinále a to pro ní znamená bezprostřední kontakt s extraligovými týmy. První zápas ve skupině B sehráli včera jihlavští hokejisté s loňským semifinalistou nejvyšší soutěže Zlínem. Výkony s předchozích dvou střetnutí ve Žďáře a na Kobře, byly rázem zapomenuty. Dukla se totiž v " Medvědím výběhu " představila jen v tom nejlepším světle.

Bez jakéhokoliv respektu se tým z Vysočiny pustil do svého mnohem silnějšího soupeře. Už ve 4. minutě se v dobré střelecké pozici ocitl kapitán Oldřich Bakus, bohužel však zůstalo pouze u pokusu. V 5. minutě měla Dukla gól doslova nadosah a dělilo ji od něj jen několik milimetrů, Jaroslav Mareš totiž rozezvučel pravou tyč Pešatovy branky. Jak se později ukázalo, nechtěně tím ale probral zlínské Medvědy ze spánku a ti okamžitě zaútočili. V rozmezí 9. až 11. minuty se na Jaroslava Suchana valilo jedno nebezpečí za druhým a ten nájezdům domácích odolával jen z vypětím všech sil. Na konci 11. minuty putoval na lavici hanby jihlavský Anderle a při následné přesilovce se Zlín ujal vedení. Po závaru před Suchanovou klecí se puk dostal až k Jenáčkovi a ten ho nasměroval přesně tam kam měl, 1:0. Když už se zdálo, že se do šaten půjde za stavu 1:0, přišlo jihlavské zaváhání a trest v podobě druhého gólu. Přesně v okamžiku, kdy zazněla siréna oznamující konec úvodní třetiny přešel puk vystřelený z hole Patrika Hučka brankovou čáru a Zlín tak vedl 2:0.

Také ve druhé dvacetiminutovce se hrál hokej v rychlém tempu a s vysokým nasazením, kterému nechyběly ani velké šance. Jednu z nich promarnil v úterý bezpochyby nejlepší jihlavský hráč Oldřich Bakus a to dokonce ve vlastním oslabení. V polovině zápasu se domácí trenérská dvojice Stavjaňa - Přikryl rozhodla stáhnout ze hry první dvě pětky a ve zbývajících třiceti minutách je nahradila třetím a čtvrtým útokem. Na ledovou plochu se tudíž dostal také Petr Mokrejš, hokejista jihlavskému fandovi velmi dobře známý. Minulých pět sezón totiž strávil právě ve žlutočerveném dresu Dukly a i přestože se mu v zápase gól vstřelit nepodařilo, byl na ledě hodně vidět.

Ani v závěrečném dějství se obraz hry příliš nezměnil a nakonec už ani stav. Zápas tedy skončil stejným skórem jako úvodní třetina 2:0. Nutno říct, že Dukla podala ve Zlíně velice solidní výkon a pokud stejným způsobem bude hrát také v pátečním utkání s Českými Budějovicemi, má se jihlavský divák bezpochyby na co těšit.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (Zlín): "My jsme ten zápas pojali spíše kondičně a vystřídali v něm všech 20 hráčů. Bylo vidět, že Jihlava je na tom po kondiční stránce velmi dobře. V první části jsme si vytvořili několik šancí a dvě se nám podařilo proměnit. I když ten výsledek je poněkud hubený, myslím, že se zápas musel líbit a splnil naše očekávání."

Jiří Režnar (Jihlava): "Už jsme určitě spokojenější. Byl to kvalitní zápas s kvalitním soupeřem a výborně upravenou ledovou plochou. Dostali jsem se do několika velmi dobrých šancí, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Góly jsme dostali po hrubých chybách. Zvláště při tom druhém, bylo počínaní našich hráčů hodně naivní. Suchana jsem nechali chytat proto, že jsme si řekli, že dáme šanci jak Lukášovi, tak Jardovi. Oba jsou to kamarádi, takže v tomto směru žádný problém není. Teď se budou střídat a jak to bude dál se teprve uvidí. Volno dostal i Petr Kaňkovský."