0:1
(0:0, 0:1, 0:0)

Dukla míří do baráže, Litvínovu už nevstřelila 120 minut gól a prohrála 0:1

16.03.2018 / Tomáš Kalas

Druhou půli šestikolového play-out načala Dukla domácím zápasem s Litvínovem. Vstoupila do něj opravdu aktivně, ale nakonec musel Škarek lovit puk ze sítě jako první. V 38. minutě využil přesilovku hostující obránce Sörvik. Ač se Dukla snažila, několik dobrých šancí měl například Erik de la Rose, ale neproměnil je. Dukla nedala gól Vervě již dvě utkání a vzhledem k výhře Chomutova v Mladé Boleslavi je jasné, že Dukla se připojí k Litvínovu a půjde do baráže po prohře 0:1.
16.03.2018 17:30, Tipsport extraliga - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Šidlík, de la Rose, Bryhnisveen, Stříteský, Váňa, Kajínek, Půža – Anděl, Skořepa, Straka – Jiránek, Rys, Čermák – Seman, Hubáček, Žálčík – Diviš, Hamill, Rabbit
0

HC VERVA Litvínov

Kantor – Šesták, Sörvik, Baránek, Čutta, Frolo, Sklenička, Doudera – Lukeš, Mikúš, Černý – Trávníček, Řehoř, Růžička – Jurčík, Šimeček, Jícha – Matoušek, Hanzl, Jánský
1
Branky a nahrávky: 38. Sörvik (Lukeš, Jurčík). Rozhodčí: Kika, Kubičík – Hlavatý, Hanzlík. Vyloučení: 2:4, navíc Hubáček (JIH) 5 min a do konce utkání - Čutta (LIT) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 148. Střely na branku: 26:19. Zblokované střely: 0:1. Hity: 3:4. Vhazování: 28:14. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Utkání čtvrtého kola play-out zahájili domácí aktivně a od první minuty do toho, lidově řečeno, šlapali. Již v páté minutě vytušil Trávníčkův pas Jiránek a upaloval sám na bránu, hostující gólman Kantor zákrokem zahájil svůj dobrý výkon. I Verva ale připomněla svoji útočnou sílu a v 11. minutě musel Škarek řešit ošemetný závar před svojí brankou. Spolu se začátkem komerční přestávky byl vyloučen o tři minuty později Mikúš a domácí rozjeli přesilovkovou mašinerii. Na začátku minuty šestnácté vrcholil nápor v útočném pásmu a de la Rose se ocitl úplně sám před Kantorem, ale svoji střelu neumístil dobře. Další akce přišla záhy, Hamill přesunul hru na druhou stranu, konkrétně na Diviše a hostující gólman musel opět vyrazit. Aktivita Dukly byla značná, vždyť domácí v první třetině přestříleli Vervu 13:6.

Do druhé části si nepřenesla Jihlava takovou aktivitu, jako v části první, přesto měla mírně navrch. Na další vzruch však museli diváci čekat až do času 31:46, od pravého mantinelu dostal kotouč úplně volný Stříteský, domácí bek si najel až mezi kruhy a vypálil, Kantor ale začal pomalu deptat jihlavské hráče. Na konci 35. minuty pálil v přesilovce Diviš, kotouč poslal z první vedle pravé tyče. Za zahazování těchto šancí přišel trest v podobě změny skóre. V první přesilovce Litvínova přihrál Lukeš na modrou Danielu Sörvikovi, norský bek si počkal a střelou z nápřahu překonal Škarka na začátku posledních dvou minut třetiny.

Poslední třetina nabídla nejnudnější podívanou. Tomu odpovídá přímo i počet střel, 4:5. Na domácích bylo vidět odhodlání s výsledkem něco udělat, ale postupem času jejich elán upadal. Zvlášť, když po vyloučení Čutty na dvě a deset minut navrch za faul do oblasti hlavy a krku dostal opět de la Rose nabito mezi kruhy, Kantorovi však trefil pouze lapačku. Větší klid na hostující hokejky pak mohl následně dodat Mikúš, který si najížděl zleva, vyjetého Škarka překonal střelou mezi betony, jenže jasný gól zastavila levá tyčka. Domácí gólman se pak musel i ohánět při pokusu Černého, či kličce Lukeše. Jako by tato pasáž zlomila odpor domácích, kteří byli s koncem utkání vepředu bezzubí a z tribun se na ně začal snášet postupně pískot. Do poslední pětiminutovky navíc vstupovali domácí s citelným oslabením, Hubáček narazil na mantinel Mikúše, utkání skončilo pro oba, Mikúš odjel do kabiny s ručníkem na tváři, Hubáček za naražení zezadu obdržel pětiminutový trest do konce utkání. Ten částečně degradoval hostující Černý za přidržení Jiránka a hostům z přesilovky zbyly necelé tři minuty. Domácím nepomohla ani hra v šesti, a když zazněla závěrečná siréna, bylo jasné, vzhledem k výhře Chomutova, že Dukla se zúčastní baráže spolu s Litvínovem. Nejnižší návštěva v sezoně, 2148 diváků tak sledovala prohru Jihlavy, 0:1.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (trenér HC Verva Litvínov): Hodnocení utkání bude krátké. Ještě to od nás nebyl úplně optimální výkon, ale podařilo se nám zvítězit za tři body a to je pro nás důležité.

Petr Vlk (trenér HC Dukla Jihlava): Samozřejmě nemůžeme být spokojeni. Potýkáme se trošku s marodkou, ale když nedáme branku, tak vyhrát nemůžeme. Ve druhé třetině jsme si vytvořili několik příležitostí, ale bohužel jsme netrefili branku, soupeř jí naopak jednou trefil, gól dal a to rozhodlo celé utkání. Ohledně zranění, jsou to věci, které před baráží dáme dohromady a věřím tomu, že na ní budeme kompletní.