1:3
(0:0, 1:1, 0:2 - N 0:1)

Jsme si kvit, hlásí junioři. Dukla oplatila Motoru porážku z prvního zápasu

08.09.2018 / Adam Pavlíček

Do dvanácté minuty první třetiny měl více ze hry Motor, ale v souboji týmů, které se potkaly již v předchozím prvním kole, nedokázal dát gól. Stejně se šancí naložila i Jihlava, proto první třetina skončila bez branek. Ve druhém dějství poslal domácí do vedení Pavel Novák, ale vzápětí bryskně odpověděl Miroslav Juda a vstřelil první gól juniorů v novém ročníku. Třetí část dlouho probíhala bez branek. Rozhodnutí nakonec přišlo, když tři a půl minuty před koncem rozhodl Tomáš Vala a vzápětí stvrdil tři jihlavské body Vítězslav Brož, který vyjel z trestné lavice a uklidil puk do volné branky - 1:3. Dukla nakonec brala všechny čtyři body, protože prodloužení zásluhou Matěje Vály trvalo necelou polovinu - 0:1.
08.09.2018 12:30, DHL extraliga juniorů - 6. kolo

Banes Motor České Budějovice

Dvořák – Škola, Šafář, Hubata, Dudáček, Svach, Doktor – Egert, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hrubec, Ryba, Janoch, Schwartz, Novák, Silný, Krcho
1

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Bouška, Křišta, Marek, Smolko, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Krajíček, Adam, Čermák, Juda, Pigl, Barák
3
Branky a nahrávky: 27. Novák (Dudáček) – 29. Juda (Brož, Pigl), 57. Vala (Vála), 60. Brož (Barák), 63. Vála (Krajíček, Vala). Rozhodčí: Čáp – Jindra, Oudes. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 29:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Ačkoliv úvodní dějství branku nenabídlo, tempo hry bylo velmi rychlé a šance byly k vidění na obou stranách. Činit se pak musel především jihlavský brankář Ondřej Chaloupek. Ten už po minutě hry musel vytáhnout dobrý zákrok proti Matouši Hrubcovi, jenž se dostal před soupeřovu branku po rychlé kombinaci. A na souboj těchto dvou hráčů došlo i o pár minut později. Hrubec byl faulován, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Českobudějovický útočník ale na rozdíl od čtvrtečního utkání nájezd dnes neproměnil. Záhy se málem mohli radovat Jihlavští, avšak proti byl českobudějovický brankář Marek Dvořák. Zblízka si poradil s pokusem Tomáše Valy. Po polovině úvodního dějství si Dvořák neohroženě dojel pro kotouč, u kterého byl sice první, jenže puk se dostal na hůl Tomáše Pigla, který jen těsně netrefil odkrytou klec.

Na začátku druhé periody hosté z Vysočiny neproměnili přesilovou hru a vzápětí přišel trest. Pavel Novák objel soupeřovu svatyni a bez problémů kotouč zasunul za brankovou čáru. Domácí útočník Egert následně dostal dvouminutový trest. A přesilovou hru proměnil střelou mezi betony Miroslav Juda. Bylo tedy srovnáno. Na jihlavské střídačce pak mohlo být ještě veseleji ve třicáté čtvrté minutě, jenže Miroslav Juda se z dorážky neprosadil. Větší příležitost jsme do konce prostředního dějství nezaznamenali.

Po pěti odehraných minutách ze třetí třetiny si do dobré pozice najel Matyáš Grossmann, který ovšem síťku nerozvlnil, branku totiž netrefil. Na druhé straně pak musel Chaloupek zasahovat proti Doktorovo nahození a několika následným dorážkám. V padesáté minutě Marek Dvořák předvedl, že dává pozor. Střelou zpoza branky se nachytat nenechal. Dobře zasáhl také proti Barákově pokusu z bezprostřední blízkosti. Domácí strážce svatyně už ale nestačil na pokus Tomáše Valy. Jihlavský hokejista z dobré pozice vymetl krásnou střelou přesně horní růžek. A hosté se z gólu radovali znovu u malý moment později. Z trestné lavice navrátivší se Vítězslav Brož trefil přesně odkrytou branku.

V prodloužení jsme pak žádnou z větších šancí neviděli, až Jihlavští dostali výhodu v podobě přesilové hry. Matěj Vála dostal pas na modrou čáru a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté si tak z Budvar arény odvezli všechny čtyři body.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Byl to hodně podobný zápas jako ve čtvrtek, možná s o trochu více šancemi. Rozhodli jsme v posledních deseti minutách, kdy jsme soupeře přehráli a dokázali jsme odskočit. Naším nejlepším hráčem byl brankář Chaloupek, který nás hodně podržel. Za bojovnost, kterou kluci předvedli, si 3 body respektive 4 zasloužili, a my jim za to děkujeme.

Martin Štrba (České Budějovice): Z Jihlavy jsme si čtyři body odvezli my, dnes zase Jihlava od nás. Myslím, že takhle to bude pořád. S některými hráči jsem nebyl spokojený. Příští týden si to rozebereme na videu a ukážeme si chyby. Musíme hrát lépe. Dnes rozhodly naše nevyužité přesilovky.