2:5
(0:1, 2:3, 0:1 - N 0:0 - 0:1)

Junioři každou třetinu prohráli o gól a neoplatili tak Kometě předchozí porážku

27.09.2018 / Tomáš Lysý

Úvod zápasu nevyšel Dukle dobře a Kometa se už ve třetí minutě dostala do vedení, které jí vydrželo po celou první třetinu. Druhou část začali domácí aktivněji a odměnou jim byl vyrovnávací gól Jakuba Krajíčka. Nedlouho poté měla Jihlava velkou šanci na vedení, ale nedala jí, a z protiútoku se naopak prosadili hosté, kteří pak přidali další dvě branky. V poslední minutě před odchodem do kabin snižoval na rozdíl dvou branek Martin Barák, ovšem Kometa ve třetí třetině další snížení nepřipustila a sama se prosadila ještě jednou - 2:5. V nastavené části hry měla výrazně navrch Dukla, ale své šance nedokázali její hráči proměnit. Brno nakonec zvítězilo i na nájezdy, když se rozhodlo ve čtvrté sérii - 1:2.
27.09.2018 18:15, DHL extraliga juniorů - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (35. Javůrek) – Piskač, Trávník, Smolko, Rašín, Křišta, Marek – Barák, Juda, Brož – Pigl, Krajíček, Vala – Adam, Čermák, Zadražil – Hrbatý
2

HC Kometa Brno

Micka – Kučeřík, Svozil, Mlčák, Kowalczyk, Studený, Kučera, Holemý – Kunc, Minárik, Kadlic – Meluzín, Malý, Krejčí – Snášel, Primožič, Popelka – Karpíšek, Bartes
5
Branky a nahrávky: 26. Krajíček (Pigl, Smolko), 40. Barák (Trávník) – 3. Minárik (Kučera, Kadlic), 27. Minárik (Kadlic), 29. Kadlic (Kunc, Kučeřík), 35. Kadlic (Kučera, Minárik), 44. Kowalczyk (Mlčák, Meluzín), rozh. náj. Kunc. Rozhodčí: Micka – Hynek, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

Kometě se vstup do zápasu povedl. Jihlava sice přestála oslabení, ale krátce po Trávníkově návratu se hosté prosadili. Kučera posunul puk k levé tyči na Marka Minárika, který se zblízka nemýlil. Přesilovku poté nevyužila ani Dukla. Hosté mohli zvýšit vedení na začátku dvanácté minuty, kdy Bartes dostal ve středním pásmu ideální pas a jel sám na Chaloupka, leč místo mezi jeho betony nenašel. V závěru třetiny se domácí v přesilovce neprosadili znovu, takže se stav 0:1 neměnil.

Po třinácti sekundách druhé části mohl srovnat Barák, který po bleskovém nástupu domácích z úhlu netrefil branku. Jihlava byla nebezpečnější a ve třetí přesilovce už vyrovnala. Pigl našel u pravé tyče volného Jakuba Krajíčka, který se prosadil střelou mezi betony. Dukla mohla jít dokonce do vedení, ale Hrbatý ani jeho spoluhráči zblízka puk za čáru nedostrkali. Padl tak gól na opačné straně a hned z protiútoku. Marek Minárik se prosadil v úniku po Kadlicově pasu. Nedlouho poté si oba dva role vyměnili, když Kunc po Minárikově přistrčení našel zpoza branky volného Vojtěcha Kadlice, který z kruhů propálil Chaloupka. V čase 34:34 došlo ke střídání gólmanů, když se prosadil znovu Vojtěch Kadlic a do jihlavské svatyně šel Javůrek. Hned poté mohl korigovat Vala, ale tváří v tvář nepřekonal Micku a Krajíček byl při dorážce faulován. Červenožlutí se ale nakonec radovali, když se Martin Barák nejlépe zorientoval v těsné blízkosti branky - 2:4.

Pokud měla Dukla plány na další snížení, rychle je narušil Daniel Kowalczyk. Obránce Brna střelou od modré zapsal svůj první gól v sezoně - 2:5. Domácí se sice snažili, ale neproměňovali šance, jako třeba Čermák, jenž byl mezi kruhy zcela sám. Na druhé straně se vyznamenal Javůrek proti Snášelově střele zblízka, a do konce zápasu se již skóre neměnilo.

Dukla mohla urvat bod navíc v prodloužení, ale opět doplatila na nevyužité šance. Rašín neuspěl v nájezdu, Adam pálil z kruhů do Micky, Pigl v dobré pozici minul… Proto došlo na samostatné nájezdy, ve kterých byl do čtvrté série stav 1:1, když se nejprve za hosty trefil Svozil a pak vyrovnal Brož. Protože Michal Kunc se prosadil nad gólmanovu lapačku a Adam nedal, odvezli si hosté všechny čtyři body - 0:1.