4:2
(2:1, 1:0, 1:1 - N 1:0)

Junioři Dukly v Brně také vedli, ovšem domů odjíždějí bez bodu

25.10.2018 / Adéla Hrabálková

Podobný zápas jako dorostenci Dukly sehráli na ledě Komety také junioři. Jihlava se v šesté minutě v přesilovce ujala vedení zásluhou Vítězslava Brože, jenže Brno rychle srovnalo a v šestnácté minutě otočilo stav. Ve druhé třetině brněnští junioři odskočili soupeři na rozdíl dvou branek. Dukla se nevzdala a v 52. minutě vstřelila díky Tomáši Chlubnovi kontaktní gól. Jenže vyrovnat už hosté nestačili a při jejich hře bez gólmana trefili domácí prázdnou klec - 4:2. V nastavení zkompletovala Kometa využitou přesilovkou zisk všech čtyř bodů - 1:0.
25.10.2018 19:00, DHL extraliga juniorů - 17. kolo

HC Kometa Brno

Micka – Kučera, Holemý, Kučeřík (C), Sedláček, Studený, Svozil – Popelka, Karpíšek, Snášel, Minárik, Meluzín, Hubáček, Krejčí, Malý, Kadlic, Kunc, Bartes
4

HC Dukla Jihlava

Javůrek – Piskač, Moravec, Kratochvíl, Smolko, Rašín, Mareš – Brož (C), Zadražil, Menšík, Chlubna, Havel, Adam, Čermák, Juda, Pigl, Barák
2
Branky a nahrávky: 7. Snášel (Karpíšek, Kučeřík), 16. Studený (Malý, Sedláček), 23. Kučera (Malý), 59. Krejčí, 64. Kadlic (Kunc, Kučeřík) – 6. Brož (Adam, Mareš), 52. Chlubna (Barák, Brož). Rozhodčí: Vrba - Brzobohatý, Zapletal. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 40:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Vstup do utkání se lépe povedl hostům. V 5. minutě fauloval Svozil a nabídnutou přesilovou hru dokázal využít Vítězslav Brož. Vedení hostů ovšem trvalo pouhých 50 vteřin, puk chvíli samovolně putoval útočným pásmem Komety, až doputoval k Martinu Snášelovi. Ten se kotouče ujal a poslal jej tam, kam patří, tedy za záda soupeřova gólmana. Získat vedení pro svůj tým mohl v 15. minutě Jakub Malý, jeho pokus byl ovšem krátký na beton Jana Javůrka. V první periodě měli domácí k dispozici hned tři početní výhody a až ve třetí z nich se dokázali dostat do nějaké větší šance. Byla to rovnou šance gólová, puk se po střele Malého odrazil k Adamovi Studenému, který jej bez rozmýšlení umístil mezi tři tyče.

Ve druhé periodě se toho na ledě moc nedělo. Hned první větší šance skončila gólem do sítě Dukly. Na modré se napřáhl Štěpán Kučera a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. V prostřední třetině měla Jihlava k dispozici dvě početní výhody, ani v jedné z nich si ale nedokázala vytvořit dostatečný tlak, aby dokázala vstřelit kontaktní gól. Naopak se v závěru druhé části do šance dostal brněnský Martin Snášel, jehož v samostatném úniku zastavila až horní tyč Javůrkovy klece.

Třetí třetina byla z pohledu diváka nejzajímavější. Nejprve se do velké šance dostal Stanislav Svozil a Javůrka před obdrženým gólem opět ochránila dobře postavená branka! Vzápětí se ale hra otočila a na druhé straně kluziště mohl kouzlit Marek Micka. Nejprve vyrazil střelu jihlavského útočníka, který zakončoval do prázdné brány, přímo do horní tyče. Od ní se kotouč odrazil jen několik centimetrů před brankovou čáru. Brněnským obráncům se ovšem nepodařilo odklidit puk do bezpečí a tak dříve, než se Micka stihl zvednout, byl znovu ostřelován. Všechny pokusy soupeře ale dokázal zlikvidovat a udržel tak pro svůj tým dvougólový náskok.

O několik minut později se ale z podobné situace přece jenom podařilo hostům snížit. Puk se Mickovi ztratil z očí v brankovišti a dřív než brněnský gólman ho našel Tomáš Chlubna, který svojí trefou dodal Dukle naději na srovnání. Micka ovšem dlouho zůstával neprůstřelný, až byla Jihlava donucena odvolat gólmana a zkusit to v šesti. Riskantní krok se hostům nevyplatil, když prázdnou bránu přes celé hřiště dokázal trefit Petr Krejčí. Ten svým gólem stanovil skóre na konečných 4:2 pro domácí.

V prodloužení se hosté dopustili faulu a Kometa tak hrála ve čtyřech proti třem. Využít této početní výhody netrvalo modrobílým dlouho, po spolupráci s Michalem Kuncem a Radkem Kučeříkem se trefil Vojtěch Kadlic a získal tak pro svůj tým i čtvrtý bod.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa Brno): Dneska to byl určitě těžký zápas, protože po tom utkání v Jihlavě, kde jsme nepodali úplně optimální výkon, byla Dukla velmi namotivovaná. Byla na nich vidět obrovská snaha, úsilí a bojovnost. My jsme se s tím ze začátku prali a měli problém. Na druhou stranu jsme dnes kvalitu ukázali, hráli jsme lépe než Jihlava a to rozhodlo.

Karel Nekvasil (Dukla Jihlava): Za tu druhou třetinu jsme si nezasloužili vyhrát. Ta první byla vyrovnaná, ve třetí periodě jsme dotahovali a pak jsme to pokazili při power play. A v tom prodloužení, takové chyby zkrátka nemůžeme dělat.