2:6
(0:2, 2:3, 0:1 - N 0:0 - 1:0)

Ani na třetí pokus junioři Dukly Žďár neporazili, získali alespoň bod v nájezdech

27.10.2018 / Tomáš Kalas

Vstup do dalšího utkání juniorské extraligy se domácím nepodařil, když prohrávali už po čtyřech minutách. Do konce první třetiny se ještě skóre měnilo jednou, ve 12. minutě se prosadil Pětník. Dohrávaná přesilovka ve druhé třetině nepřinesla Jihlavským gól, Žďár naopak ještě vedení navýšil. Na tento gól rychle odpověděl Daniel Piskač, Plameny si ale vedení vzaly zase zpět, vedly již 5:1. Snížení těsně před koncem třetiny obstaral Patrik Čermák. V poslední dvacetiminutovce se hosté prosadili ještě jednou a mohli oslavit výhru 6:2. V nadstavbové části byli šťastnější hráči Dukly, když si vítězný nájezd připsal Tomáš Chlubna.
27.10.2018 12:00, DHL extraliga juniorů - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Javůrek (26. Chaloupek) – Moravec, Rašín, Smolko, Zvěřina, Piskač, Kratochvíl – Brož, Juda, Chlubna – Menšík, Čermák, Pigl – Barák, Adam, Zadražil
2

SKLH Žďár nad Sázavou

Radosta – Klodner, Poizl, Černohorský, Marek, Mikulík, Budín – Nagy, Konečný, Tlačil – Puczek, Filip, Vašíček – Vojinovič, Jedlička, Bačo – Pětník, Kouba, Vlk
6
Branky a nahrávky: 23. Piskač (Barák), 40. Čermák (Menšík, Pigl), rozhodující nájezd Chlubna – 4. Puczek (Vašíček, Mikulík), 12. Pětník (Kouba, Radosta), 22. Filip (Poizl), 26. Tlačil (Budín, Černohorský), 30. Konečný (Filip), 55. Nagy (Konečný, Tlačil). Rozhodčí: Bejček – Karda, Kučera. Vyloučení: 3:3, navíc Konečný (ZDR) 5 + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 32:31. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupily oba týmy ve velkém stylu a Dukla mohla po minutě otevřít skóre, Menšík ale z pravého kruhu Radostu v brejku nepřekonal. Žďár odpověděl první šancí, kterou přeměnil v gól. Vašíček se dokázal uvolnit na pravém křídle a před brankou přesně najít Jiřího Puczka, který si poradil střelou z nápřahu přesně pod víko. Domácí to ale nepoložilo a stále byli rovnocenným soupeřem, na konci 7. minuty mohl srovnat Juda v brejku 3 na 2, jenže před prázdnou brankou trefil jediného hostujícího obránce. Žďár následně převzal iniciativu a výsledkem byla druhá trefa. Richard Pětník využil Koubovy práce, který se protlačil přes dva obránce a na střed mu nabídl kotouč, hostující hráč se prosadil o břevno i přes ležící hůl před ním. Duklu to evidentně shodilo ze sedla a hosté kontrolovali hru. Sice nevyužili přesilovku a Filip nedotáhl do konce Forsbergovu kličku a následně dokázali přežít ohromný závar těsně před koncem třetiny před vlastní brankou, přesto ale byli rozhodně spokojenější.

Ve druhé třetině domácí dohrávali přesilovku a opět vyvinuli tlak, Adam s Judou ale nadvakrát nepřekonali Radostu. Na druhé straně se ale skóre měnilo. Poizl dlouhou nahrávkou poslal do brejku Jakuba Filipa, který si zkušeně poradil. Neuplynula však ani minuta a Dukla se poprvé prosadila. Daniel Piskač vybojoval puk v útočném pásmu a individuálně zakončil do pravého vinglu. I přesto byli hosté stále lepší tým a korunovali to čtvrtým gólem. Černohorský udržel kotouč na holi, poslal ho na modrou Nagymu, který dohrál situaci až k Janu Tlačilovi. Ten prostřelil Javůrka od modré a vyhnal ho na střídačku. Dukla mohla snížit v oslabení, paradoxně ale inkasovala popáté. Konečný v oslabení dobruslil puk, z otočky přehrál na Filipa, který místo zakončení nabídl puk právě Jakubovi Konečnému, ten už doklepl do prázdné. Domácí ihned mohli odpovědět v přesilovce, kdy si vytvořili další závar, ale Radosta výborně zasáhl. Když už to vypadalo na klidný konec třetiny, tak střela Menšíka nadělala Radostovi problémy a Tomáš Pigl snížil.

Třetí třetina nabídla o poznání klidnější momenty hry, utkání se ještě přitvrdilo. Žďár ještě navýšil skóre zásluhou Martina Nagyho. Nadstavba došla až do samostatných nájezdů, kde se prosadil Tomáš Chlubna a Dukla si tak z tohoto utkání připsala jeden bod.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie