1:3
(1:2, 0:0, 0:1)

Po výhře venku přichází prohra doma, tentokrát si odváží tři body Havířov

22.09.2018 / Tomáš Kalas

Zápas zahájili domácí v tlaku, kdy si v úvodní minutě vytvořily dvě gólové šance. Pravý gól však přišel do opačné sítě, když se prosadil po nedorozumění domácí obrany Pořízek. Hůře bylo ještě v čase 11:22, to tečoval Houdkovu střelu v přesilovce AZetu Rehuš a hosté byli na koni. Na něm se drželi i přes možnosti Dukly až do poslední sekundy první třetiny, když se prosadil Vlastimil Dostálek. Ve druhé třetině dostali domácí možnost 120 sekund přesilovky 5 na 3, faulem ji ale značně zkrátili, i díky tomu se tak stav neměnil. Poslední perioda nabídla jediný gól, o který se ve 46. minutě postaral hostující Veselý a i přes závěrečnou snahu Dukla nic na výsledku 1:3 nezměnila.
22.09.2018 17:30, Chance Liga - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek, Váňa, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko – Půža, Čermák
1

AZ Heimstaden Havířov

Bláha – Chroboček, Matai, Luža, Houdek, Mrowiec, Dujsík – Veselý, Seman, Rehuš – Maruna, Haas, Bednář – Gřeš, Pořízek, Holec – Macuh, Cihlář, Bambula
3
Branky a nahrávky: 20. Dostálek (Kajínek, Zeman) – 8. Pořízek (Gřeš), 12. Rehuš (Houdek, Holec), 46. R. Veselý (Rehuš, Dujsík). Rozhodčí: Souček, Ondráček – Štola, Beneš. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1972. Střely na branku: 33:17. Zblokované střely: 7:3. Hity: 0:0. Vhazování: 42:17. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Domácí vstoupili do zápasu bez bázně a hned po půlminutě měli dvě dobré gólovky, Čachotský ani Zeman ale zblízka Bláhu v brance Havířova nepřekonali. Hosté následně nevyužili početní výhodu po vyloučení Harkabuse, vadit jim to ale od času 7:47 nemuselo. Gřeš zpoza branky zmátl lehce Zemana, který nechal puk za sebou, čehož využil Radek Pořízek a střelou mezi betony poslal hosty do vedení. To se navýšilo o necelých pět minut později, když šel ven Suchánek za pozdní dohrání a Holcovu střelu od modré sklepl ze vzduchu před domácím gólmanem Branislav Rehuš. Od inkasovaného gólu přebrala Dukla kontrolu nad ledem a drala se do šancí, nejprve jel sám na branku Harkabus, stejně jako na Kladně ale gólmana proti sobě nepřekonal. V přesilovce během 17. minuty se po vyražené střele Kajínka obtočil okolo branky Dostálek, jenže opět nechal vyniknout hostujícího brankáře. Přesilovkový reparát ale domácí zvládli. Doslova „last second“, neboť v samotném závěru se naskytlo přečíslení 2 na 1, Čachotský po přihrávce Dostálka vracel na střed Zemanovi, přihrávku ale dojel Kajínek a Bláha vyrazil pouze před sebe, kde k havířovské smůle stál Vlastimil Dostálek a ránou pod víko si poradil, to vše 0,6 sekundy před koncem periody - 1:2.

Druhou třetinu zahájila vyloučení, první akce přišla až v 27. minutě, kdy Dostálek předal puk Zemanovi, kterému před poloprázdnou brankou ale uskočil z hole. Kvalita hry následně upadla do nepřesných nahrávek, na každé straně přibylo i po jednom vyloučení. Po konci domácího trestu dostal od Čachotského pas před branku Dostálek, kličkou do forhendu Bláhu nepřekonal. O půl minuty později se Jihlavským naskytla dvě minuty trvající přesilovka 5 na 3, kromě trestu za příliš mnoho hráčů na ledě dostala hostující lavička ještě dvouminutový trest za nesportovní chování. Po odehrané minutě se však nechal vyloučit Suchánek a v oslabení měli havíři šanci, Holcova střela ale zamířila do Lundströmovy masky.

Poslední periodu zahájili domácí opět v tlaku, Dostálek natřikrát mohl doklepnout kotouč do sítě, ale chybělo mu to potřebné štěstí, aby rozradostnil domácí tribuny. Na druhé straně tedy přišel trest. Sekundu před vypršením 46. minuty Rehuš od mantinelu našel volného Radka Veselého, který z první trefil prostor mezi maskou gólmana a vrchní tyčí. Během vyloučení Dujsíka za vyhození puku vytvořili domácí závar před Bláhou, Dostálek byl opět nejblíže gólu, když už překonal Bláhu, ale od levé tyče se touš do branky nedostal. Nezáživné utkání se chýlilo ke konci, poslední dvouminutovku načal Pohl nebezpečnou střelou od modré, které moc do branky nechybělo. Dukla ještě zkusila hru v šesti, ale utkání již nezdramatizovala a Havířov v čele s Filipem Semanem mohl slavit, neboť porazil Jihlavu na jejím ledě jako první tým v soutěži poměrem 3:1.

Ohlasy trenérů

Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Přijeli jsme do Jihlavy s velkou pokorou, protože za pět sezon jsme zde vyhráli asi jen jednou. Jihlava je dobrý mančaft, natrénovaný, bruslící, s výbornou taktikou. Někteří kluci, kteří přijeli, hrají tuto soutěž první sezonu. Začátek, úvodní dvě tři minuty, jsme přežili. Pak jsme se do toho dostali a dali jsme nějaký gól. Rozhodly přesilovky. My jsme v nich dali gól, Dukla naštěstí pro nás ne a další věc byla, že jsme přežili dvouminutové oslabení pět na tři, které bylo potom rozděleno na čtyři proti třem.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): V první řadě se musíme omluvit fanouškům, kteří sem dnes dorazili. To, co jsme předváděli, nemělo s naší hrou absolutně nic společného. Nevím, jestli si hráči mysleli, že přijel Havířov a porazí se sám... Od nás měli hráči jasný pokyn, že chceme hrát agresívně, tak jak jsem hráli na Kladně, ale bohužel z toho v naší hře nebylo vůbec nic, a proto tady soupeř uspěl.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava