2:0
()

Dukla si dala repete

09.08.2002 / Eva

Hokejisté Dukly Jihlava se poprvé v této sezóně představili domácímu publiku. Ve druhém zápase čtvrtfinálové skupiny B Tipsport Cupu přivítali na HZS České Budějovice, tým působící v nejvyšší hokejové soutěži. Jihočechům se zatím v přípravě nedaří, ve třech utkáních si připsali tři porážky s celkovým skóre 7:15 a ze všech tří extraligových soupeřů na které Dukla v českém poháru narazí se tak zdál asi nejschůdnější.
09.08.2002, Přípravné zápasy - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Ficenc, Šmarda, Dobrovolný, Vrábel, Duben, Fuksa, Kabelka, Klapka - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Čachotský, Mareš, Cmunt - Adamčik, Kaňkovský, Říha - Digrin, Martenek, Holík
2

Banes Motor České Budějovice

Kučera - Nedoma, Kotaška, Babka, Suchánek, Gřegořek, Jindra - Štrba, Turek, Bartoš - Sailer, Mrázek, Rob - Brož, Odnřej, Šimánek
0
Branky: 44. Mrázek Rob), 52. Nedoma (Turek, Kotaška). Rozhodčí: Homola - Drobílek, Pacal. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0.

Průběh utkání

Hokejisté Dukly Jihlava se poprvé v této sezóně představili domácímu publiku. Ve druhém zápase čtvrtfinálové skupiny B Tipsport Cupu přivítali na HZS České Budějovice, tým působící v nejvyšší hokejové soutěži. Jihočechům se zatím v přípravě nedaří, ve třech utkáních si připsali tři porážky s celkovým skóre 7:15 a ze všech tří extraligových soupeřů na které Dukla v českém poháru narazí se tak zdál asi nejschůdnější.

Úvodní minuty patřily stejně jako při úterním zápase ve Zlíně jihlavským hokejistům. I tentokrát si Dukla vytvořila spoustu velmi dobrých střeleckých příležitostí, znovu ji však chybělo přesné zakončení. V první a osmé minutě se tváří tvář gólmanovi Kučerovi ocitl Roman Hlouch, svoje dnešní jmeniny ale zápisem do listiny střelců neoslavil. Podobně se na opačné straně vedlo i Ondřejovi s Turkem, s jejichž pokusy si poradil dnes velmi dobře chytající Lukáš Sáblík. Stav nejvyšší pohotovosti vyhlásila domácí obrana v patnácté minutě, na samotného obránce Kabelku se totiž řítila dvojice zkušených jihočeských útočníků Bartoš - Štrba. Mladý jihlavský bek si však zachoval chladnou hlavu a hrozící nebezpečí zlikvidoval s klidem ostříleného borce. I díky jeho zákroku se tak do kabin odcházelo po první třetině za stavu 0:0.

V podobné režii se odvíjelo i druhé dějství. Hlavními protagonisty v něm totiž byli opět oba gólmani. Ten jihočeský se nejvíce zapotil v rozmezí 25. a 27. minuty, kdy si Dukla vytvořila trvalejší tlak. Potleskem na otevřené scéně ho ocenili i jihlavští diváci, kterým se nejvíce líbily kombinační akce prvního útoku. Gólem však bohužel neskončila ani jedna z nich. A protože se stejného scénáře drželi i České Budějovice, svítil na světelné tabuli po čtyřiceti minutách stejný stav jako na začátku zápasu.

Čekání na gól se protáhlo až do 44. minuty. K velké nelibosti domácího publika se ovšem z gólu radovalo hostující mužstvo. Nešťastným hrdinou okamžiku se stal do té doby nepřekonatelný Lukáš Sáblík. Mrázkovo nahození od zadního mantinelu si totiž nechtěně srazil do vlastní sítě, 0:1. Laciná branka Duklu viditelně zaskočila, od té chvíle se její hráči pomalu ale jistě vytráceli z ledu. Vázla kombinace a přechod do útoku jim činil čím dál větší potíže. Důkazem toho byla naprosto bezzubě sehraná přesilovka při vyloučení budějovického Roba. Rána do vazu pak přišla na začátku 52. minuty z hole Milana Nedomy. Bleskovou spolupráci s Filipem Turkem přetavil v druhou branku hostů a Dukle tím definitivně sebral naději na případný bodový zisk, 0:2.

I ve druhém utkání proti extraligovému týmu tedy vyšli jihlavští hokejisté střelecky naprázdo a k bodům jim nepomohl ani opětovný kvalitní výkon. Další pokus zdolat o soutěž výš hrajícího soupeře, bude mít Dukla už ve úterý, kdy se na HZS představí Znojemští Orli.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Jihlava): "Myslím si, že první dvě třetiny byly kvalitní, hráli jsme určitě dobrý hokej. Třetí třetinu se to nějak zaseklo. Je dost zarážejcí, že jsme už druhý zápas po sobě nedali branku, přitom jsme si vytvořili dost šancí. Nevím, budeme si s hráči asi muset sednout, ale věřím, že to ještě přijde. Určitě se teď na tréninku na střelbu zaměříme trošku víc."

Jaroslav Liška (České Budějovice): "Určitě víte, za jakých podmínek jsme sem přijeli. Nebyli jsme dva dny na ledě, protože u nás byla povodeň a jsme rádi za to, že jsme vyhráli. V posledních třech utkáních jsme se trošičku trápili a v tom úterním ve Znojmě to nebylo tak, jak jsme si představovali. Myslím si, že první třetina nebyla oboustranně moc dobrá, bylo to takové rozhárané. Z naší strany to bylo určitě ovlivněno i cestováním, ale myslím si, že od poloviny utkání jsme začli soupeře trošku přetlačovat, on chyboval a gradovalo to třetí třetinou, kterou jsme zaslouženě vyhráli."