3:1
(0:1, 1:0, 2:0 - N 0:1)

Dorostenci ve 3. třetině přišli o body, ale vyhráli prodloužení

08.09.2018 / Tomáš Lysý

Dorostenci Jihlavy vstoupili do prvního soutěžního utkání nové sezony lépe a v osmé minutě se prosadili zásluhou Ondřeje Broži. Jejich vedení vydrželo takřka dalších dvacet minut, než vyrovnal Hála. Ve třetí třetině strhl Motor utkání na svojí stranu, prosadil se totiž ve 49. minutě a poté do prázdné branky - 3:1. Jihlava ale nevyšla ze zápasu naprázdno, v prodloužení jí totiž vystřelil bod David Polodna - 0:1.
08.09.2018 15:00, ELIOD extraliga dorostu - 1. kolo

Banes Motor České Budějovice

Lidák - Fousek, Cibulka, Hail, Punda, Hromada - Hála, Kříž, Lukeš, Marhoun, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina, Kumpfmüller, Kudrnáč, Kovář, Tušl, Sochor
3

HC Dukla Jihlava

Maláč - Vovsík, Sapík, Chvátal, Adam, Moravec, Vranka - Pigl, Zdarsa, Polodna, Broža, Pavelec, Kuba, Kravec, Jungwirth, Báťa, Štorek
1
Branky a nahrávky: 27. Hála (Kantor), 49. Březina (Kantor), 60. Kašpar (Březina) - 8. Broža (Kravec, Kuba), 61. Polodna (Jungwirth, Chvátal). Rozhodčí: Šperl - Vavruška, Bělohlav. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 274. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Měli jsme lepší vstup do utkání, přičemž nám to soupeř usnadnil třemi vyloučeními. Bohužel, poté nastala pro nás známá situace, kdy jsme po první přestávce vypnuli a deset minut byli pod tlakem, z čehož soupeř zaslouženě vytěžil vyrovnávací branku. V půlce zápasu jsme se oklepali a srovnali s Motorem krok, nicméně ani z jasných šancí jsme už nic nevytěžili, naopak soupeř byl produktivní a bral tři body. Jsme rádi alespoň za bod v prodloužení.