3:4
(0:1, 1:0, 2:3 - N 0:0 - 0:1)

Dorostenci na začátku poslední třetiny o gól vedli, nakonec o branku prohráli

13.09.2018 / Tomáš Lysý

Ve svém druhém duelu extraligy dorostu přivítali svěřenci Štěpána Moravce celek Komety. Brňané se na sklonku první třetiny dostali do vedení. Domácí na vedení soupeře odpověděli na konci druhé části, když se trefil Šimon Zdarsa. Na začátku poslední dvacetiminutovky poslal jihlavské mladíky do vedení kapitán Marek Chvátal. Hráči Komety poté třemi góly otočili vývoj duelu ve svůj prospěch. Na konečných 3:4 stačil už jen upravit Ondřej Broža. V nadstavbové části se také vedlo lépe hostím, kteří zvládli nájezdy a z Jihlavy si tak odvezli všechny čtyři body.
13.09.2018 15:00, ELIOD extraliga dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Šabatka, Chvátal, Hrbek, Sapík, Vranka, Vovsík – Pigl, Polodna, Pavelec - Zdarsa, Jungwirth, Báťa - Kravec, Štorek, Broža - Kuba, Melenovský
3

HC Kometa Brno

Bizoň – Fajmon, Prčík, Němec, Běhůnek, Holcman, Řehák, Vacek – Sedláček, Brabenec, Kos - Sever, Otava, Harmim - Mišiak, Šalé, Horký - Linka
4
Branky a nahrávky: 40. Zdarsa (Pavelec), 43. Chvátal (Pavelec), 58. Broža (Chvátal) – 19. Brabenec (Kos), 50. Horký (Řehák), 55. Kos (Mišiak), 56. Prčík (Sedláček), rozh. náj. Sedláček. Rozhodčí: Horáček – Zíka, Zedníková. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Utkání bylo trošku složité, protože utkání nebylo moc kvalitní. Bylo to takové oraniště a práce s pukem vázla. Trošku nám dnes chyběl pohyb, na který jsme zvyklí, takže proto je hodnocení a vítězství takové utrápené. Obě mužstva byla vyrovnaná a my jsme měli asi více štěstí. Těší nás, že jsme dokázali otočit zápas ze stavu 1:2 na 4:2 a následně na 4:3. Bod z nájezdů už je takový bonus.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Hodnocení bude jasné. My jsme dvě třetiny tahali za kratší konec. Pak jsme z naší jediné akce ve druhé třetině minutu před koncem dokázali srovnat na 1:1. To nás nastartovalo, takže jsme trošku lépe vstoupili do třetí části, ale za stavu 2:2 přišla individuální hrubá chyba - neunesení situace v osobním souboji. Z následné přesilovky jsme inkasovali a do zápasu jsme se vrátit nedokázali. Sice jsme v závěru dokázali výborně sehrát situaci šesti hráčů proti čtyřem, ale dát během dvou minut dva góly je v této situaci těžké. Prodloužení nás trošku mrzí, protože jsme v něm měli více ze hry a mohlo nám to tam padnout. Bohužel dnes bez bodu, takže musíme vyčistit hlavy a pracovat dále. Někteří hráči by si měli opravdu sáhnout do svědomí a spoustu věcí si srovnat v hlavě, jelikož svým přístupem vůbec nepomáhají mužstvu a dostávají nás dolů.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie