2:5
(1:1, 0:1, 1:3 - N 0:1)

Výborně! Dorost poprvé v sezoně vyhrál v základní části a poté bral i bod navíc

22.09.2018 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci nezačali na ledě nováčka z Táboru dobře a od třetí minuty prohrávali, jenže nijak je to nepoznamenalo. Spíše naopak. O dvě minuty později totiž dokázal srovnat Matyáš Sapík. Po několika sekundách druhé třetiny obrátil stav na jihlavskou stranu Marek Melenovský a od této chvíle Dukla zápas nepustila. Ve 45. minutě vstřelil nakonec vítěznou branku kapitán Marek Chvátal - Tábor už stihl pouze snížit a naopak hosté potvrdit tři body trefami Ondřeje Broži a Martina Pigla - 2:5. Svěřenci koučů Moravce a Dršaty nakonec brali všechny čtyři body, když prodloužení po 32 vteřinách rozhodl Marek Chvátal - 0:1.
22.09.2018 13:30, ELIOD extraliga dorostu - 4. kolo

HC Tábor

Šmelko – Kofroň, Krch, Janda, Šťastný, Kundrát, Čančura - Mareš, Budík, Eremiáš - Polák, Cháb, Šrubař - Nevšímal, Suchan, Matašovský
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Hrbek, Vranka, Chvátal, Adam, Sapík – Menšík, Zdarsa, Melenovský - Broža, Jungwirth, Pavelec - Michalčuk, Pigl, Polodna
5
Branky a nahrávky: 3. Suchan (Nevšímal), 48. Suchan (Budík) – 5. Sapík (Menšík, Melenovský), 21. Melenovský (Chvátal, Sapík), 45. Chvátal (Pavelec), 48. Broža (Pigl), 59. Pigl (Chvátal), 61. Chvátal (Menšík, Pavelec). Rozhodčí: Kosnar (Vavruška, Kubíček). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 25:39. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání pro nás bylo nadmíru důležité. Možná i proto byla z hráčů cítit a vidět nervozita. Část nemocných hráčů se nám vrátila do sestavy, což nám hodně pomohlo. Utkání jsme ubojovali, ubránili jsme dvě oslabení tři na pět a to bylo klíčem k úspěchu. Na vítězství jsme se hodně nadřeli a některé hráče stála výhra spousty sil. Teď už jen chybí, aby se k nim přidali i ti ostatní.