4:1
(1:0, 2:1, 1:0 - N 1:0)

Liberec potrestal jihlavské vyloučení, využil tři přesilové hry

11.10.2018 / Jan Kousal

Ve čtvrtek 11. října zajížděli svěřenci Štěpána Moravce do Liberce. V první třetině byli střelecky aktivnější domácí, ale vytěžili jen jednu branku. V polovině duelu dokázal snížit na rozdíl jedné branky v přesilové hře Matyáš Sapík, ale hráči Liberce záhy trestali a vzali si dvoubrankový náskok zpět. Na konečných 4:1 pečetili Bílí Tygři do prázdné brány. V nadstavbě domácí celek využil již třetí přesilovou hru a připsal si bonusový bod.
11.10.2018 16:00, ELIOD extraliga dorostu - 8. kolo

Bílí Tygři Liberec

Vopravil – Böhm, Duschka, Hladík, Šedivý (C), Dvořák, Culek, Tůma – Hujer, Putz, Měchura, Vodlan, Jenčovský, Kříž, Plos, Masař, Polák, Rossmy
4

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Sapík, Chvátal, Moravec, Hrbek, Vranka – Pigl, Melenovský, Zdarsa, Polodna, Broža, Menšík, Pavelec, Kravec, Jungwirth, Michalčuk
1
Branky a nahrávky: 16. Vodlan (Plos, Hujer), 32. Šedivý (Měchura), 34. Hujer (Vodlan, Plos), 59. Hladík, 63. Vodlan – 32. Sapík (Chvátal, Menšík). Rozhodčí: Vyštejn – Valda, Domský. Vyloučení: 8:6, navíc Šedivý (LIB) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 52. Střely na branku: 40:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

Šelmy nastoupily do utkání se Štěpánem Vopravilem mezi třemi tyčemi a byl to právě liberecký brankář, kdo se stal hrdinou úvodních minut. Nejprve v přesilovce Dukly lapil nebezpečný pokus Sapíka a posléze i Zdarsův samostatný nájezd. To Bílí Tygři byli mnohem efektivnější. Hujer v početní výhodě nabil Plosovi mezi kruhy a jeho ránu vyrazil Maláč jen na hůl Luky Vodlana. Ten už to měl hodně jednoduché a dorážkou do prázdné klece otevřel skóre.

Ve druhé periodě už Tygři byli konstantně lepší, což stvrdili po polovině základní hrací doby brankou na 3:1. V početní výhodě vypálil z vrcholu pravého kruhu domácí kapitán Jakub Šedivý, jehož prudká rána zápěstím na přední Maláče dokonale zaskočila. Ještě v téže minutě ale Jihlavští dokázali snížit. Brankáři Vopravilovi, který doposud chytal výborně, se puk nešťastně odrazil mezi nohy. I když ho liberecký gólman ještě zvládl zastavit před brankovou čarou, důrazný Matyáš Sapík nakonec odeslal kotouč na místo určení. V divoké tříminutovce ale Severočeši skórovali ještě jednou. Vodlan našel Jakuba Hujera a ten vrátil šelmám dvoubrankový náskok.

Třetí třetinu odehráli svěřenci Richarda Loba s velkým přehledem a Dukla se k ničemu kloudnému ani nedostala. V závěru alespoň zkusila hru bez brankáře, z gólu se ale radoval Liberec. Jakub Hladík poslal kotouč přes celé kluziště a rozhodl tak o konečném skóre 4:1. Jihlava mohla vytěžit bod útěchy z bonusového prodloužení. V něm ale inkasovala zbytečný trest, z kterého nakonec rezultovala vítězná branka Bílých Tygrů. Luka Vodlan střelecky načal a v prodloužení také nakonec i zakončil střelecký účet utkání. Liberec tak pobral všechny čtyři body.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Velice těžké utkání. Jihlava hrála velice dobře a organizovaně. Trochu nám to dělalo problémy a dlouho se nám to nedařilo prolomit. Naštěstí jsme to zvládli celkem slušně. Výborně nás dneska podržel gólman. V důležitých chvílích předvedl skvělé zákroky. Trochu nás trápí efektivita v přesilovkách. Chtěli bychom v nich být lepší a řekl bych, že hráče na to máme.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Nezbývá než pogratulovat soupeři. Myslím si že rozhodl pohyb na hřišti, v kterém byli Liberečtí lepší. Dělali jsme individuální chyby, nabídli jsme soupeři spoustu šancí a on je využil.